ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Κυρανάκης: Στην επόμενη τετραετία πρέπει να εφαρμόσουμε φιλελεύθερη οικονομική πολιτική

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Στο βασικό διακύβευμα των εκλογών αλλά και τον τρόπο με τον οποίο η νέα γενιά αντιλαμβάνεται τις εκλογές αναφέρεται, μιλώντας στο CNN Greece o κ. Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

Ο υποψήφιος βουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία στο Νότιο Τομέα Αθηνών τονίζει μεταξύ άλλων ότι η πρώτη κάλπη θα αναδείξει το πρόβλημα της ακυβερνησίας το οποίο προκαλεί το σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτιμά ότι με τη ΝΔ είδαμε επιτέλους μια Κυβέρνηση αξιόπιστη που μπορεί να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα αναφέρεται στις προσωπικές του εμπειρίες από την πρώτη του τετραετία ως βουλευτής, ενώ αναφερόμενος στο Νότιο Τομέα των Αθηνών τονίζει ότι πρόκειται για μια περιοχή με ομοιογένεια καταρχάς όπου ουσιαστικά εκπροσωπείς την λεγόμενη «μεσαία τάξη» της χώρας.

Ποιο θεωρείτε ότι είναι το βασικό διακύβευμα των φετινών εκλογών;

Πιστεύω ότι η πρώτη κάλπη θα αναδείξει το πρόβλημα της ακυβερνησίας το οποίο προκαλεί το σύστημα της απλής αναλογικής που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ. Πρακτικά δεν ξέρω τι τρομάζει περισσότερο τους πολίτες, η λεγόμενη «προοδευτική διακυβέρνηση» με τις Δήμητρες και τα ξαφνικά plan b για το νόμισμα ή το ενδεχόμενο η χώρα να μείνει ακυβέρνητη σε ένα παγκοσμίως ασταθές πολιτικό και οικονομικό περιβάλλον.

Με τη ΝΔ η χώρα παρά τις κρίσεις που προέκυψαν είδαμε ισχυρότατη ανάπτυξη, μειώσεις φόρων, αυξήσεις μισθών, συντάξεων και επιτέλους μια Κυβέρνηση αξιόπιστη που μπορει να υλοποιήσει τις δεσμεύσεις της. Αυτο πιστεύω το ξέρουν οι πολίτες και αυτό θα κρίνουν τελικά πηγαίνοντας προς την κάλπη.

Διεκδικείτε ξανά μια θέση στην ελληνική Βουλή για δεύτερη φορά μετά το 2019. Τι άλλαξε για εσάς μέσα σε αυτή την τετραετία.

Από αυτή την πολύ έντονη τετραετία ξεχωρίζω τρεις μεγάλες μάχες που έδωσα προσωπικά σαν Βουλευτής. Η πρώτη αφορά την εθνική ομάδα ρομποτικής, που είχα την τιμή να τους συνοδεύσω στη Γενεύη στον παγκόσμιο διαγωνισμό μαθητικής ρομποτικής και να τιμήσουν τη γαλανόλευκη και όλους τους Έλληνες. Η στήριξη σε αυτά τα παιδιά είναι κάτι που έχουμε καθήκον όλοι μας να κάνουμε ώστε να τους δώσουμε κίνητρο να μείνουν στη χώρα τους και να μην φύγουν στο εξωτερικό και είμαι πολύ χαρούμενος που μπόρεσα να τους στηρίξω με όλες μου τις δυνάμεις.

Η δεύτερη μεγάλη μάχη αφορά την εθελοντική ομάδα δασοπυρόσβεσης του Βύρωνα. Όλο το χρόνο οι εθελοντές πυροσβέστες δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό για να προστατέψουν τα δάση στον Υμηττό, τα σπίτια μας και πάνω απ’όλα τις ζωές μας και αυτός ήταν ο λόγος που αποφάσισα να ενταχθώ στην ομάδα του Βύρωνα και βοηθάω έμπρακτα όπου χρειάζεται. Οι μάχες που δώσαμε στη Κερατέα, Βαρυμπόμπη, Λαμία ήταν από τις πιο έντονες τα τελευταία 4 χρόνια και όχι μόνο.

Τέλος είναι ο αγώνας για την Μυρτώ μας, τη Μυρτώ της Πάρου. Ο αγώνας για να μπορέσει να γίνεται καλύτερα μέρα με τη μέρα, μέσα από πολύ προσπάθεια, θεραπείες στο εξωτερικό και θυσίες, τόσο δικές της όσο και της μητέρας της Μαίρης Κοτρώτσου που είναι μια πραγματική ηρωίδα, μια πραγματική Ελληνίδα που δεν τα παράτησε στιγμή. Είμαι περήφανος που όλα αυτά τα χρόνια μαζί με πολλούς επώνυμους και ανώνυμους εντός και εκτός πολιτικής βοηθήσαμε έστω και λίγο να γίνει καλύτερα αυτό το υπέροχο κορίτσι.

Τι μπορεί να αλλάξει ένας νέος άνθρωπος στο τρέχον πολιτικό σύστημα;

Το μόνο σίγουρο είναι ότι αν θέλεις να αλλάξεις κάτι, δεν μπορείς να το αλλάξεις από τον καναπέ σου, άρα πρέπει να βγεις μπροστά. Εγώ προσωπικά μπήκα στην ενεργό πολιτική όταν η Ελλάδα κλονιζόταν από το σκάνδαλο Τσοχατζόπουλου. Και ήθελα πραγματικά να κάνω πράγματα για να αλλάξει το πολιτικό σκηνικό, να εμφανιστούμε άνθρωποι που πιστεύουμε ότι δεν μπαίνεις στην πολιτική για να βγάλεις λεφτά. Μπαίνεις για να βοηθήσεις τις ζωές αυτών που δεν είναι στην πολιτική. Μπαίνεις για τους άλλους. Κι αυτό σου αρκεί, είναι η αμοιβή σου, η ηθική σου ικανοποίηση. Αυτή είναι η πυξίδα και ο οδηγός μου.

Σε μεγάλο βαθμό η νέα γενιά δείχνει να αντιλαμβάνεται την πολιτική διαφορετικά από τις προηγούμενες. Γιατί συμβαίνει αυτό και τι κάνετε προκειμένου να τους προσεγγίσετε;

Η νέα γενιά έχει πάντα οργή μέσα της απέναντι στο Κράτος και αυτό είναι λογικό. Η πρώτη εικόνα του Έλληνα 20χρονου με το Κράτος είναι το Δημόσιο Πανεπιστήμιο, ένας τομέας που χρειάζεται πολύ δουλειά ακόμη για να φτάσουμε εκεί που υποσχεθήκαμε. Άρα να μας ψηφίσει μόνο αν πιστεύει ότι η Νέα Δημοκρατία έχει την σωστή ατζέντα για τα θέματα που αφορούν την Παιδεία, τα Πανεπιστήμια και την προοπτική εύρεσης εργασίας.

Για τον 30άρη τα πράγματα είναι διαφορετικά. Έχει μπει στην αγορά έργασίας, γνωρίζει τι σημαίνει να είσαι οικονομικά ανεξάρτητος, τι σημαίνει πληρώνω φόρους, τι σημαίνει επαφή με υπηρεσίες του Δημοσίου. Και θεωρώ ότι σε αυτούς τους 3 τομείς, η κυβέρνηση έχει ανταποκριθεί σωστά και πιστεύω ότι στην επόμενη τετραετία πρέπει να εφαρμόσουμε μια ακόμα πιο φιλελεύθερη οικονομική πολιτική.

Θεωρώ όμως πολύ σημαντική και την στεγαστική πολιτική για τα νέα ζευγάρια, το πρόγραμμα χαμηλότοκων δανείων έχει μέχρι τώρα πολύ θετικές αντιδράσεις και πρέπει να επενδύσουμε περισσότερο σε αυτόν τον τομέα. Τέλος, πολύ θετική είναι και η επιστροφή χιλιάδων νέων της γενιάς του brain drain οι οποίοι κάνουν χρήση των μεγάλων φορολογικών κινήτρων που ψηφίσαμε.

Είστε υποψήφιος στο Νότιο Τομέα των Αθηνών. Ποιες είναι οι ιδιαιτερότητες της περιοχής και ποιες οι προτάσεις σας;

Ο Νότιος Τομέας Αθηνών είναι η μεγαλύτερη εκλογική περιφέρεια της χώρας. Είναι μια περιοχή με ομοιογένεια καταρχάς όπου ουσιαστικά εκπροσωπείς την λεγόμενη «μεσαία τάξη» της χώρας. Είναι σημαντικό να υπενθυμίσουμε ότι το έργο στο Ελληνικό επιτέλους έχει ξεκινήσει και ετοιμάζεται κάτι πολύ εντυπωσιακό, το οποίο θα αναβαθμίσει σημαντικά την περιοχή αλλά και την χώρα. Σε ότι έχει να κάνει με τις προτάσεις και τις παρεμβάσεις γενικά προσπάθησα σε όλη την διάρκεια της τετραετίας, να μην εστιάζω μόνο σε τοπικά ζητήματα αλλά να κάνω θεσμικές παρεμβάσεις που αφορούν συνολικά τη χώρα και σε αυτή την κατεύθυνση θέλω να συνεχίσω και την επόμενη τετραετία.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Η-αληθινή-ιστορία-πίσω-από-τη-σειρά-Το-Ναυάγιο-του-mega-–-oneman
arpagi_aniliko_paidi
A7N02712 copy websize xefontarismeni+retous
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
Ζητούνται-εργάτριες-παραγωγής-από-βιοτεχνία-αγαθών
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
laikh-syspeiresh1
Προσλήψεις-προσωπικού-για-το-Δασαρχείο-Λαυρίου!
HLEKTRA

Διαβάστε επίσης...

ΕΠΙΤΡΟΠΗ-ΕΞΕΤΑΣΗΣ-ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ-ΔΑΣΙΚΩΝ-ΧΑΡΤΩΝ-ΤΩΝ-ΔΗΜΩΝ/ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ-ΕΝΟΤΗΤΩΝ-ΑΓ-ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ,-ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ,-ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ,-Ν-ΜΑΚΡΗΣ,-ΡΑΦΗΝΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΤ-ΑΤΤΙΚΗΣ-&-ΔΗΜΟΥ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ-ΕΝΟΤΗΤΑΣ-ΑΝΑΤ.-ΑΤΤΙΚΗΣ

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ/ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, Ν. ΜΑΚΡΗΣ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Αρχική » Ενημέρωση » ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΩΝ ΔΑΣΙΚΩΝ ΧΑΡΤΩΝ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ/ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΕΝΟΤΗΤΩΝ ΑΓ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ, ΑΡΤΕΜΙΔΑΣ, ΠΟΛΥΔΕΝΔΡΙΟΥ, Ν. ΜΑΚΡΗΣ, ΡΑΦΗΝΑΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ & ΔΗΜΟΥ

Δήλωση-συμμετοχής-στην-κατάθεση-στεφάνων,-στις-επετειακές-εκδηλώσεις-του-Δήμου-Μαρκοπούλου-την-28η-Οκτωβρίου-2023

Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2023

Αρχική » Ενημέρωση » Δήλωση συμμετοχής στην κατάθεση στεφάνων, στις επετειακές εκδηλώσεις του Δήμου Μαρκοπούλου την 28η Οκτωβρίου 2023 Αγαπητές Κυρίες και Κύριοι, Αγαπητοί Συμπολίτες,

Προσλήψεις-προσωπικού-για-το-Δασαρχείο-Λαυρίου!

Προσλήψεις προσωπικού για το Δασαρχείο Λαυρίου!

Το Δασαρχείο Λαυρίου της ΕΕΔΠ Αττικής θα διενεργήσει άμεσα προσλήψεις εποχικού προσωπικού σχέσης εργασίας ΙΔΟΧ για έναν/μία (1) υπάλληλο του κλάδου ΠΕ Γεωτεχνικών Ειδικότητας ΠΕ Δασολόγων και έναν/μία (1) υπάλληλο του

Scroll to Top