20.5 C
Keratea
Κυριακή, 3 Δεκεμβρίου, 2023

Στ. Κασσελάκης: «Στην Κεντρική Επιτροπή δεν είχα κανέναν με το μέρος μου» – Θέλω να έχω στην ομάδα…

Αξίζει να διαβάσετε

Ο Στέφανος Κασσελάκης βρέθηκε στο κέντρο της Αθήνας μαζί με την κάμερα του Live News και τον Κυριάκο Μαντούβαλο.

Η κάμερα του Live News κατέγραψε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να περπατά στους δρόμους της Αθήνας, όπου συναντήθηκε και συνομίλησε με επιχειρηματίες και πολίτες.

Ιδιαίτερα ενθουσιώδης ήταν η υποδοχή του από τους νέους, οι οποίοι έσπευσαν να τον χαιρετήσουν και να τραβήξουν μερικές selfies μαζί του.

«Δεν καταλαβαίνω γιατί είναι τόσο μεγάλη έκπληξη για έναν άνθρωπο που είναι στην πολιτική να προχωρά μέσα στον κόσμο. Λέτε να προσκαλέσουμε τον κο Μητσοτάκη να περπατήσουμε μαζί; Μπορούμε να πάμε σε όποια λαϊκή θέλει, όποιο πρωί θέλει, σε όποια πόλη της Ελλάδας θέλει. Είναι πρόσκληση – πρόκληση», είπε.

«Θέλουμε μία σύγχρονη Αριστερά»

Ο Στέφανος Κασσελάκης αναφέρθηκε στην ακρίβεια, η οποία ταλαιπωρεί τα νοικοκυριά, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «ο κόσμος αγκομαχά» και ζήτησε από την κυβέρνηση την μείωση των έμμεσων φόρων.

«Το κόμμα είναι για την κοινωνία. Δεν καταλαβαίνω κάποιος ο οποίος αυτοαποκαλείται αριστερός είναι ενάντια στην άμεση Δημοκρατία. Ουδέποτε είπα ότι τα όργανα δεν έχουν σημασία, το αντίθετο. Πάντα τηρώ το καταστατικό, αλλά υπάρχει και μία βάση, η οποία – καλώς ή κακώς – εκφράστηκε όχι μόνο τώρα, αλλά και στις προηγούμενες εκλογές. Χάσαμε κόσμο, χάσαμε 600.000 συμπολίτες μας στην αποχή. Αυτό κάποιοι πρέπει να το πάρουν χαμπάρι. Εγώ δεν ήμουν στέλεχος της πρώτης γραμμής τότε».

«Θέλω να έχουμε μία κυβερνητική σύγχρονη Αριστερά, που σημαίνει και πατριωτική Αριστερά. Αυτή η προκατάληψη ότι δεν είμαστε υπέρ της έπαρσης της σημαίας – βεβαίως και είμαστε. Θέλουμε στιβαρή άμυνα, θέλουμε να μην αποστρατικοποιηθούν τα νησιά μας. Θέλουμε να έχουμε παρεμβατικό κράτος στο περιβάλλον, στη στέγαση, στη φτώχεια. Θέλουμε να χτίσουμε κοινωνικό κράτος πρόνοιας».

«Υπάρχει μία ανάγκη από τον λαό να μπορούμε να μιλάμε με απλά λόγια και να δώσουμε λύσεις. Να είμαστε μέσα στην κοινωνία και τα όργανα να δουλέψουν για να μπορούν να παράγουν πολιτική».

Μεταξύ άλλων ο Στέφανος Κασσελάκης δήλωσε βέβαιος πως στις επόμενες εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ θα γίνει κυβέρνηση.

«Το κόμμα μας με κοινωνικά ερείσματα θα γίνει κυβέρνηση. Αυτό σημαίνει σχεδιασμός. Δεν μπορεί ένα άτομο μέσα σε δύο μήνες να το κάνει κυβερνώσα παράταξη. Χρειάζεται σχεδιασμός, προτάσεις νόμων, ξεκάθαρες πολιτικές, καινούργια φρέσκια ομάδα μαζί με τα έμπειρα στελέχη μας, που μπορούν να δώσουν σοβαρή εναλλακτική λύση. Χρειάζονται όλοι και όλες», δήλωσε.

«Το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα»

Όσον αφορά την αποχώρηση των Τσακαλώτου και Πέρκα, αλλά και την παράδοση των εδρών τους, ο Στέφανος Κασσελάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πως «το καταστατικό ισχύει όποτε βολεύει τον καθένα» και ότι «η αλήθεια θα λάμψει»

«Τις εκλογές τις κερδίζουν οι ψήφοι, ο λαός. Ότι και να λέμε για την καρέκλα του καθενός και τα λοιπά, η μόνη αναμέτρηση που μετρά είναι η εμπιστοσύνη που θα δείξει ο λαός στις επόμενες Ευρωκλογές και βουλευτικές εκλογές».

«Την εμπιστοσύνη του κόσμου θα την κερδίσουμε, γιατί αυτό που κάνουμε είναι αξιωματικά δυνατό από τη βάση του. Δεν το λέω πολιτικά, αλλά μαθηματικά. Είναι αυτονόητο ότι αυτό θα πετύχει, αλλά δεν γίνεται αυθημερόν. Πως να θέσω πολιτική ατζέντα όταν υπάρχει μία κακοφωνία εκεί έξω;».

«Αν ήμουν πρωθυπουργός θα είχα ζητήσει την παραίτηση Γεωργιάδη»
Όσον αφορά το σχόλιο του Άδωνι Γεωργιάδη για την τραγωδία των Τεμπών, ο Στέφανος Κασσελάκης έκανε λόγο για έλλειψη ενσυναίσθησης.

«Εάν ήμουν πρωθυπουργός εννοείται θα είχα πει στον κο Γεωργιάδη να μου δώσει την παραίτησή του. Τέτοια σχόλια δεν γίνεται να γίνονται από τον υπουργό μίας κυβέρνησης», είπε.

«Στην Κεντρική Επιτροπή δεν είχα κανέναν με το μέρος μου»

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε στο Live News πως κάλεσε την Έφη Αχτσιόγλου για να την ενημερώσει πως θα κάνει μία ομιλία και ότι της τείνει χείρα φιλίας ώστε να συνεργαστούν.

«Οι ανάγκες του κόσμου είναι πραγματικές, έντονες και άμεσες. Το ότι δεν έχω στενό κύκλο το εννοώ και το είδατε όλοι, στην Κεντρική Επιτροπή δεν είχα κανέναν με το μέρος μου. Είναι κάτι που θέλει ο λαός, τα όργανα να υπηρετούν τη βάση».

«Ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου»

Ο ίδιος ανέφερε πως του περνά εντελώς αδιάφορο το γεγονός ότι ο κόσμος τον αντιμετωπίζει σαν ροκ σταρ.

«Μου είναι αδιάφορο. Πολιτικά σημαίνει ότι ο κόσμος βασίζει τις ελπίδες του πάνω μου κι αυτό μου δείχνει ότι πρέπει να στρωθώ στη δουλειά και να προτείνω λύσεις για να κερδίσουμε τις εκλογές και να κυβερνήσουμε».

«Δίπλα μου, στην καινούρια ομάδα, έχω καλά παιδιά, καλούς ανθρώπους. Να θέλουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, στην κοινωνία».

Για τον Στέφανο Κασσελάκη θα ήταν μεγάλη τιμή να συνεργαστεί με άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, αναφερόμενος στην Έφη Αχτσιόγλου, τον Νάσο Ηλιόπουλο και τον Αλέξη Χαρίτση.

«Δεν υπάρχει στενός κύκλος. Ελάτε να δουλέψουμε, η πόρτα μου είναι ανοιχτή. Για άλλη μία φορά τείνω χείρα φιλίας. Είναι μία καινούρια ημέρα, καινούργια εβδομάδα. Ελάτε μαζί να τα καταφέρουμε», ήταν το κάλεσμά του.

Για την επέτειο του Πολυτεχνείου

Το Πολυτεχνείο αποτελεί έμπνευση για τους νέους, σημείωσε ο Στέφανος Κασσελάκης.

«Πρέπει αυτοί οι αγώνες, αυτή η αντίσταση να είναι η πυξίδα της πολιτικής μας. Να εφαρμόσουμε πολιτικές που θα κάνουν την κοινωνία πιο ισότιμη από εδώ και πέρα».

«Αυτή είναι η ευθύνη του ΣΥΡΙΖΑ»

«Αυτό που με ενδιαφέρει είναι οι ανάγκες του ελληνικού λαού. Υπάρχει μία στυγνή δεξιά κυβέρνηση. Δεν φταίει γι’ αυτό η αντιπολίτευση, αλλά η κυβέρνηση», είπε και συνέχισε:

«Η αριστερή πολιτική μου είναι ξεκάθαρη. Δεν θέλω ο Έλληνας να χρειάζεται μία άκρη να αντέξει. Δεν θέλω να χρειάζεται να κάνει μία λαμογιά, να το πω απλά, για να πάει μπροστά. Μπορούμε να γίνουμε μία σύγχρονη, σύννομη χώρα;», ανέφερε ο Στέφανος Κασσελάκης.

Η διαφωνία με τον Τσακαλώτο

«Η Κεντρική Επιτροπή έχει λήξει από τα μέσα Αυγούστου. Έθεσα προγραμματικές θέσεις, ήμουν ο μόνος με ξεκάθαρη πολιτική πρόταση. Το είπα, πρέπει να μειώσουμε τους φόρους των μισθωτών. Η μεγάλη μου διαφωνία με τον Ευκλείδη Τσακαλώτο ήταν η φορολογία, η στάση τους ήταν η αύξηση της φορολογίας. Φοροεπιδρομή δεν θέλω να έχω στον Έλληνα», σημείωσε.

Ακόμη, ανέφερε πως «πιο μνημονιακή απόφαση δεν έχει γίνει από το μαξιλάρι του κου Τσακαλώτου», ενώ αποκάλυψε πως ο Νίκος Φίλης του είπε να μην λέει για πατριωτική Αριστερά.

«Θέλουμε μία χώρα υπερήφανη για την ιστορία της, να μπορεί να βελτιώσει τις παραδόσεις της και να γίνει πιο συμπεριληπτική».

«Η ώρα του να είμαι στην Βουλή θα έρθει»

Όσον αφορά τη διαδικασία για την απόκτηση της βουλευτικής έδρας, ο Στέφανος Κασσελάκης σημείωσε:

«Περνάω τόσες ώρες μέσα στη Βουλή, θέλω να είμαι έξω στην κοινωνία, να μπορέσω να εκφράζω τις ανησυχίες της κοινωνίας στην κοινοβουλευτική ομάδα. Η ώρα του να είμαι εγώ στη Βουλή θα έρθει, αλλά η δουλειά πρέπει να γίνει στην κοινωνία. Η Βουλή πρέπει να εκφράζει την κοινωνία».

Τέλος, ο Στέφανος Κασσελάκης τόνισε πως θα πρέπει να υπάρχει ένα ευρωπαϊκό πλαίσιο αντιμετώπισης της μεταναστευτικών ροών, αναφερόμενος στο ναυάγιο ανοιχτά της Πύλου που είχε συγκλονίσει την κοινή γνώμη, ενώ όταν ρωτήθηκε για τον Παύλο Πολάκη απάντησε πως «το προεδρείο πάει μια χαρά».

πηγή: megatv.com

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε το νέο υπερσύγχρονο εργοστάσιο της ELPEN στην Κερατέα

Aίτημα για σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για τα Τέμπη καταθέτει ο ΣΥΡΙΖΑ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Πρώτη ήττα για τους Άνδρες του Ν. ΟΠΕΡ στην Κερατέα – GOODnet.gr

Πρώτη ήττα για τους Άνδρες του Ν. ΟΠΕΡ στην Κερατέα  GOODnet.gr

Σχετικά άρθρα