ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Πλημμυροπαθείς-στη-Θεσσαλία:-Πρόσφυγες-στον-ίδιο-τους-τον-τόπο

Πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία: Πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

πλημμυροπαθείς στη θεσσαλία: πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο

Πλημμυροπαθείς στη Θεσσαλία: Πρόσφυγες στον ίδιο τους τον τόπο

Η διαχειριστική επιλογή της κυβέρνησης για τους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους της Θεσσαλίας να στεγαστούν σε δομές προσφύγων (camps) όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για εκτοπισμένους πληθυσμούς, αλλά επιβάλλει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τα μέτρα και τις πολιτικές που τους αφορούν. 

Η συζήτηση για τη μετακίνηση των πληθυσμών στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής -παρά τον μικρό αριθμό μοντέλων πρόβλεψης και τις μεθοδολογικές δυσκολίες- έχει αναχθεί σήμερα σε αντικείμενο ουσιαστικού πολιτικού ενδιαφέροντος αλλά και διαμάχης. Μέσα στη συνθετότητα των δυναμικών που αναπτύσσονται στη σχέση ανθρώπινης κινητικότητας-χώρος, ο διάλογος αυτός εκφράζει διαφορετικές προσεγγίσεις όχι μόνο ιδεολογικές αλλά και διαχειριστικών και επιχειρησιακών μέτρων και πολιτικών. Και είναι βέβαιο ότι η συζήτηση θα συνεχιστεί με μεγαλύτερη ένταση, καθώς οι εκτιμήσεις σχετικά με τις αναγκαστικές μετακινήσεις πληθυσμών που οφείλονται σε κλιματικούς λόγους αποτυπώνονται όλο και υψηλότερες για τα επόμενα χρόνια. Και καθώς βέβαια, οι πολιτικές γραμμές φαίνεται να κατευθύνονται σε μεγαλύτερη πόλωση και σφοδρότερο πόλεμο των lobbies σε ότι αφορά τη λήψη μέτρων και την εφαρμογή πολιτικών (πρόσφατο παράδειγμα η Νομοθεσία για την Αποκατάσταση της Φύσης/Nature Restoration Law), εάν και αρχικά όλοι συμφωνούν ότι το ζήτημα της Κλιματικής Αλλαγής είναι επείγον και χρειάζεται άμεση αντιμετώπιση.

Οι νέες εσωτερικές μετατοπίσεις λόγω καταιγίδων, πλημμυρών, δασικών πυρκαγιών, ξηρασιών και ακραίων θερμοκρασιών έχουν υπολογιστεί παγκοσμίως την τελευταία δεκαετία σε 21,9 εκατομμύρια ετησίως. Στα τέλη του 2019  καταγράφηκαν 50.8 εκατομμύρια εσωτερικά εκτοπισμένων, εκ των οποίων τα 5,1 λόγω φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών (Internal Displacement Monitoring Centre/IDMC, Norwegian Refugee Council). Η Παγκόσμια Έκθεση για τον Εσωτερικό Εκτοπισμό του 2021 περιλάμβανε ιδιαίτερη εστίαση στον εκτοπισμό λόγω καταστροφών και στις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής. Το 2022 το Διεθνές Παρατηρητήριο για τους Εκτοπισμένους Πληθυσμούς (IDMC), κατέγραψε σε 110 χώρες και εδάφη 71,1 εκατομμύρια εκτοπισμένων, εκ των οποίων τα 8,7 -σε 88 χώρες και εδάφη- εξαιτίας καταστροφών.

Στην Ελλάδα τέτοια συζήτηση δεν υπάρχει, παρόλο που το φαινόμενο επαναλαμβάνεται τα τελευταία χρόνια με την έξαρση των φυσικών φαινομένων, αλλά βέβαια όχι μόνο εξαιτίας τους. Άτομα ή ομάδες ατόμων (κάτοικοι ολόκληρων χωριών και οικισμών) έχουν αναγκαστεί να εγκαταλείψουν τις κατοικίες τους ή τον τόπο συνήθους διαμονής τους, ως αποτέλεσμα ή για την αποφυγή των επιπτώσεων φυσικών ή ανθρωπογενών καταστροφών – σύμφωνα με τον ορισμό των εκτοπισμένων πληθυσμών. Και παρόλο που το Διεθνές Παρατηρητήριο για τους Εκτοπισμένους Πληθυσμούς αναφέρει 67,000 εκτοπισμένους στην Ελλάδα το 2021 από τις πυρκαγιές του Αυγούστου εκείνης της χρονιάς (Εύβοια, Βαρυμπόμπη, Βίλια, Κερατέα, και αλλού), ενώ φέτος για τις πλημμύρες στη Θεσσαλία «δίνει» προς το παρόν 90 εκτοπισμένους (στοιχεία 7/9/2023).

Λόγω της φύσης του φαινομένου του εσωτερικού εκτοπισμού, τον πρωταρχικό ρόλο διαδραματίζουν τα κράτη. Έτσι, η διαχειριστική επιλογή της κυβέρνησης για τους πληγέντες κατοίκους της Θεσσαλίας να στεγαστούν σε δομές προσφύγων (camps) όχι μόνο επιβεβαιώνει ότι πρόκειται για εκτοπισμένους πληθυσμούς αλλά επιβάλλει να ανοίξει άμεσα η συζήτηση για τα μέτρα και τις πολιτικές που τους αφορούν. Και αυτό για πολλούς και εξίσου σημαντικούς λόγους.

Οι αναλύσεις που έγιναν στα χρόνια που μεσολάβησαν από τη μαζική είσοδο προσφύγων στην Ευρώπη το 2015 σχετικά με τη αποτυχία των προσφυγικών camps ως διαχειριστική επιλογή για τους προσφυγικούς πληθυσμούς στην  Ελλάδα -αλλά και γενικότερα στην Ευρώπη- προσέγγισαν το θέμα πολύπλευρα και ίσως τίποτα περισσότερο δεν θα μπορούσε να ειπωθεί. Τα προσφυγικά καμπς στον ευρωπαϊκό χώρο ήταν μία λάθος πολιτική επιλογή και μία τεράστια επιχειρησιακή αποτυχία και η Ελλάδα αποτέλεσε ένα ηχηρό παράδειγμα. Και η διεθνής κατακραυγή που δύσκολα θα σβήσει, για τις συνθήκες που παραβίαζαν μαζί με άλλα δικαιώματα και το δικαιώματα της αξιοπρεπούς διαβίωσης ήρθε να το επιβεβαιώσει. Και μπορεί κάποια να άλλαξαν στα χρόνια που μεσολάβησαν, όμως τα δομικά προβλήματα αυτής της «λύσης» παραμένουν∙ όπως, η χωρική τους απομόνωση, η αποκοπή των κατοίκων σε αυτά από ότι μπορεί να συνιστά σύνδεση με την προηγούμενη ζωή και καθημερινότητα (απώλεια οικείου χώρου), η δυσκολία τους στην άμεση πρόσβαση, επικοινωνία και αλληλεπίδραση με τη ζωή της κοντινότερης τοπικής κοινωνίας και του αστικού ιστού. Και βέβαια και άλλα ζητήματα, που έχουν σημαντικές συνέπειες στην καθημερινή ζωή και την ψυχική υγεία των ανθρώπων που έχουν μόλις επιβιώσει από ένα υψηλής κλίμακας τραυματικό γεγονός και αναγκάζονται να ζήσουν σε ένα καμπ.

Επιπλέον, η πρόκριση μιας προηγούμενης αποτυχημένης διαχειριστικής επιλογής όπως αυτή των προσφυγικών καμπς ως πρώτη από άλλες πιθανές λύσεις, ισχυροποιεί και επεκτείνει τη χρήση τους. Τη μετατρέπει από λύση έκτακτης ανάγκης σε μία παγιωμένη διαχειριστική επιλογή του κράτους. Με λίγα λόγια, την εντάσσει σε μια «κανονικότητα» επιλογών και συνθηκών. 

Οι ανακοινώσεις μέτρων για τους πληγέντες που έγιναν και σε αυτήν την περίπτωση δεν διαφέρουν από τις προηγούμενες ανάλογες. Πρόκειται για μέτρα ευκαιριακής και αποσπασματικής μέριμνας, που δεν εντάσσονται σε κανένα πλαίσιο προστασίας ή ευρύτερο σχεδιασμό. Χωρίς να αναγνωρίζεται και να λαμβάνεται υπόψη το καθεστώς ευαλωτότητας τους, μετατρέπονται στην ουσία σε αόρατους πληθυσμούς, οι οποίοι θα ξεχαστούν μετά την απομάκρυνση των τηλεοπτικών καμερών παραμένοντας απροστάτευτοι πληθυσμοί. Και είναι αντιληπτό από όλους ότι, τα ευκαιριακά μέτρα που εφαρμόζονται και τείνουν να παγιωθούν ως τρόπος αντιμετώπισης καθώς επαναλαμβάνονται σχεδόν αυτούσια κάθε φορά, δεν μπορούν να καλύψουν την απουσία ολοκληρωμένων σχεδίων προστασίας και αποκατάστασης της ζωής. Δεν μπορούν δηλαδή να διασφαλίσουν θεμελιώδη δικαιώματα που το κράτος έχει υποχρέωση να διασφαλίζει.

Η νομική και θεσμική ορατότητα των πληττόμενων από την έξαρση των φυσικών φαινομένων στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής, είναι απαραίτητη για να καθοριστούν οι αναγκαίοι ανθρώπινοι, θεσμικοί και υλικοί πόροι ώστε να αντιμετωπιστούν οι πληθυσμοί και οι ομάδες αυτές ως έχοντες ανάγκη προστασίας. Εάν αυτό θα γίνει με βάση υπάρχουσες Αρχές, ευρύτερες ερμηνείες ήδη υπαρχόντων κειμένων και Συμβάσεων, τελικά μέσα από soft Law ρυθμίσεις, ή θα παραχθεί νομολογιακά, ή με τη δημιουργία ενός εντελώς νέου νομικού περιβάλλοντος είναι ζητήματα προς διερεύνηση. Όμως η παραδοχή αυτής της αναγκαιότητας, πρέπει να είναι ένα αφετηριακό σημείο στην αντίληψη για την κλιματική αλλαγή, στον σχεδιασμού του Εθνικού Σχεδίου Προσαρμογής, αλλά και τοπικών σχεδίων προστασίας.

Και όπως ορθά υποστηρίζεται, τα όποια Σώματα συμβουλευτικά ή άλλα συγκροτηθούν πρέπει να διέπονται από την αρχή της διεπιστημονικότητας, της συμμετοχής κλάδων και τομέων πολλών και διαφορετικών επιστημονικών πεδίων. Η υπόθεση της Κλιματικής Αλλαγής είναι πολύ μεγάλη και πολύ κρίσιμη για το παρόν και το μέλλον ώστε να γίνει υπόθεση λίγων ή κάποιων.  

Ο καθένας γνωρίζει, καθώς εύκολα καταλαβαίνει, ότι το μέγεθος των πρόσφατων καταστροφών (από πυρκαγιές και πλημμύρες) οφείλεται σε ένα πλέγμα αιτιών και ευθυνών, το οποίο δεν μπορεί να μεταφέρεται και να εξαντλείται μόνο με αναφορές στην κλιματική αλλαγή και τη σφοδρότητα των φυσικών φαινομένων ή στη Μεσόγειο ως ένα κλιματικό hot-spot. Υπάρχει η ανθρωπογενής παρέμβαση η οποία αφορά τη στρεβλή σχέση αστικής ζωής και φυσικού, περιαστικού και αστικού περιβάλλοντος και η σχέση αυτή χτίστηκε πάνω σε κακοτεχνίες, αμέλειες, παραλείψεις, σκοπιμότητες. Το μέλλον είναι τώρα και ο καθένας έχει ένα ρόλο να παίξει κυρίως όμως μια ευθύνη να πάρει για το ποια κατεύθυνση θα τραβήξει. 

News Related

OTHER NEWS

Πρόστιμο σε Αυστραλό που έκανε σερφ με έναν… πύθωνα τυλιγμένο στο λαιμό του Σερφ έχοντας τυλιγμένο γύρω από τον λαιμό του έναν… πύθωνα, έκανε ένας άνδρας στην Αυστραλία σε βάρος του … Read more »

Ο «Τροχός της Τύχης», το μακροβιότερο παιχνίδι της ελληνικής τηλεόρασης με παρουσιαστή τον ανατρεπτικό Πέτρο Πολυχρονίδη, είναι ασταμάτητος, απρόβλεπτος, διασκεδαστικός, ξέρει καλά να κρατάει σε αγωνία τους παίκτες και τους … Read more »

Ελ Τσάπο: Η σύζυγός του, 4 ημέρες μετά την αποφυλάκισή της, γλέντησε σε κλαμπ του Λος Άντζελες Σε κλαμπ του Λος Άντζελες πέρασε το βράδυ της η σύζυγος του διαβόητου … Read more »

«O О ПЃПЋП„ОїП‚ О±ПЂПЊ ОµОјО¬П‚В» ANT1 ПѓОµО№ПЃО¬ Έχεις ζήσει τη ζωή σου όπως πραγματικά θα ήθελες; Έχεις πραγματοποιήσει όλα τα όνειρά σου; Βάζεις σε προτεραιότητα τα «πρέπει» ή τα «θέλω»; Ποια … Read more »

Έλον Μασκ: Η ενθουσιώδης ανάρτηση του για την Ιλιάδα και ο αγαπημένος του χαρακτήρας Έλον Μασκ: Η ενθουσιώδης ανάρτηση του για την Ιλιάδα και ο αγαπημένος του χαρακτήρας Γοητευμένος με … Read more »

Έρωτας φυγάς: Σαρωτική η πρεμιέρα! Τι νούμερα σημείωσε η σειρά Σαρωτική ήταν η χθεσινή πρεμιέρα της καθημερινής δραματικής σειράς εποχής του OPEN, Έρωτας φυγάς, η οποία τερμάτισε πρώτη στους πίνακες … Read more »

Θεσσαλονίκη: Καταγγελία για θανάτωση και σούβλισμα-ψήσιμο σκαντζόχοιρων Σε καταγγελία στην ΕΛ.ΑΣ. ότι άνδρας θανάτωσε σκαντζόχοιρους και τους σούβλισε σε αυτοσχέδια ψησταριά προχώρησε φιλοζωικό σωματείο στη Θεσσαλονίκη. Ως δράστης φέρεται ένας … Read more »

Τανισκίδης (Optima): Γιατί δεν ανεβαίνουν τα επιτόκια καταθέσεων Οι καταθέτες θα πρέπει να κοιτάξουν για μεγαλύτερες αποδόσεις αλλού, όπως σε ομόλογα και μετοχές, γιατί τα πιστωτικά ιδρύματα δεν έχουν κίνητρο … Read more »

Φωτ.: Facebook Πριν από 23 χρόνια δύο γκέι άνδρες γνωρίστηκαν στους δρόμους της Νέας Ορλεάνης και φωτογραφήθηκαν για πρώτη φορά. Φέτος, φωτογραφήθηκαν στο ίδιο σημείο, αποδεικνύοντας ότι η queer αγάπη … Read more »

Φωτ.: Unsplash Συνελήφθησαν πριν από λίγο δύο Τούρκοι για κατασκοπεία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες οι δύο Τούρκοι, που συνελήφθησαν για κατασκοπεία επιτηρούσαν με drone στρατιωτικές εγκαταστάσεις στον Πόρο. Σύμφωνα … Read more »

“Ψάχνει” ανοδική διέξοδο το Χρηματιστήριο Αθηνών Να ξαναβρεί τον ρυθμό του μετά από μια εβδομάδα μεγάλων συγκινήσεων προσπαθεί σήμερα το χρηματιστήριο Αθηνών, το οποίο αν και άρχισε φτάνοντας έως και … Read more »

giannis_loulis «О¦ПЃО­ПѓОєОї ПЂПЃОїПЉПЊОЅВ» ПЂОїП… ПЂОїП…О»О¬ОµО№ П‡О±ПЃО±ОєП„О®ПЃО№ПѓОµ П„ОїОЅ Στέφανο Κασσελάκη ο επικοινωνιολόγος και πολιτικός αναλυτής Γιάννης Λούλης, σημειώνοντας πάντως ότι ο υποψήφιος για την αρχηγία του ΣΥΡΙΖΑ έχει δρόμο μπροστά του. … Read more »

O Στέφανος Κασσελάκης (ξανα)τρεντάρει στο Twitter Στο δεύτερο γύρο της επόμενης Κυριακής 24/09 θα κριθεί τελικά η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ μετά το αποτέλεσμα των εσωκομματικών εκλογών. Στον α’ γύρο νικητής αναδείχθηκε ο Στέφανος Κασσελάκης … Read more »

Ο αμερικανικός στρατός ζητά τη βοήθεια του κοινού για να βρει «χαμένο» μαχητικό αεροσκάφος F-35 Τη βοήθεια του κοινού ζήτησε ο αμερικανικός στρατός στην προσπάθειά του να εντοπίσει ένα μαχητικό … Read more »

Αντιπαρέρχεται την Moody’s το χρηματιστήριο Εικόνα σταθεροποίησης διαμορφώνεται στο χρηματιστήριο, μετά την ισχυρή ανοδική αντίδραση και την “εκρηξη τζίρου” της Παρασκευής, που πυροδοτήθηκε από το κλείσιμο των Παραγώγων και από … Read more »

Οικονομικός «πόλεμος» Ε.Ε – Κίνας για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα Η Κομισιόν επιχειρεί να βάλει φρένο στα ηλεκτρικά αυτοκίνητα  κινεζικής παραγωγής, που απειλούν να κατακλύσουν  την ευρωπαϊκή αγορά, σε πολύ χαμηλές … Read more »

Με στόχο την ανάδειξη της ασπρόμαυρης φωτογραφίας και καινούργιων φωτογραφικών ταλέντων σε όλο τον κόσμο, τα Monochrome Photography Awards είναι από τους πιο δημοφιλείς ετήσιους διαγωνισμούς στον τομέα της ερασιτεχνικής … Read more »

oi_pantheoi_simera «Οι Πανθέοι» ανοίγουν το κεφάλαιο της ζωής τους στην τηλεοπτική οθόνη του ΣΚΑΪ, απόψε στις 21.00. Στην καρδιά της οικογένειας φωλιάζει ένα μεγάλο μυστικό… Μια κατάρα που δε σβήνει … Read more »

Η Μεγκ Ράιαν έγινε ξανά η… Μεγκ Ράιαν – Επανήλθε το πρόσωπό της μετά τις αποτυχημένες πλαστικές Πριν λίγους μήνες, η παραμορφωμένη εικόνα της διάσημης ηθοποιού Μεγκ Ράιαν – με … Read more »

Τι φέρνει στην ελληνική οικονομία η επενδυτική βαθμίδα Του Τάσου Δασόπουλου  Πραγματική “αλλαγή σελίδας”, ειδικά για την ελληνική οικονομία για την οποία πριν 10 χρόνια οι διεθνείς επενδυτικοί οίκοι εκτιμούσαν … Read more »

Finos Film Αρχή της σχολικής χρονιάς σήμερα και η Finos Film έκανε ένα νοσταλγικό κολάζ σκηνών από αγαπημένες παλιές ταινίες του ελληνικού κινηματογράφου. Το πρώτο κουδούνι της χρονιάς χτύπησε, αναφέρει … Read more »

ESM: Η Ελλάδα έσπειρε τους σπόρους για μια εντυπωσιακή ανάκαμψη «О— О•О»О»О¬ОґО± ПЂО­П„П…П‡Оµ О­ОЅО± ОїПЃПЊПѓО·ОјОїВ», П‡О¬ПЃО· В«ПѓП„О№П‚ ПЂПЃОїПѓПЂО¬ОёОµО№ОµП‚ П„П‰ОЅ ОєП…ОІОµПЃОЅО®ПѓОµП‰ОЅ ОєО±О№ П„ОїП… О»О±ОїПЌ П„О·П‚ О•О»О»О¬ОґО±П‚В», П„ОїОЅОЇО¶ОµО№ Ої Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας … Read more »

Ούρσουλα Βλάχου: Παντρεύτηκε η «κόρη» του Μιχαλόπουλου – Φωτογραφίες Η 30χρονη Ούρσουλα Βλάχου, την οποία γνωρίσαμε μέσα από τη σειρά του Mega, Η Ώρα η καλή που υποδύονταν την Στέφανι, … Read more »

Καταστροφές από την κακοκαιρία στον Παλαμά Καρδίτσας Σε καταγγελία για αγνοούμενους, αλλά και εγκλωβισμένους μετανάστες εργάτες γης και κατοίκους Ρομά στις πληγείσες από την κακοκαιρία περιοχές προχώρησε η Κίνηση Ενωμένοι … Read more »

Επεισόδια στην Λάρισα Επεισόδια έγιναν έξω από το Εθνικό Συντονιστικό Κέντρο στην Λάρισα, όπου μετέβη την Κυριακή ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Τον γύρο του διαδικτύου κάνει ένα βίντεο, στο οποίο … Read more »

Σημαντικές απώλειες μετρούν τόσο η ΔΕΘ όσο και όλη η αγορά της Θεσσαλονίκης από την ακύρωση της πρωθυπουργικής-κυβερνητικής παρουσίας και το «τσουνάμι» ακυρώσεων συνεδρίων, ημερίδων κ.ο.κ. που επέφεραν οι βιβλικές… … Read more »

Καιρός: Προειδοποίηση Μαρουσάκη για νέες επικίνδυνες κακοκαιρίες μέσα στο φθινόπωρο Προειδοποίηση και για «άλλες επικίνδυνες κακοκαιρίες» απηύθυνε ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης σε ανάρτησή του στο Facebook το πρωί της Δευτέρας στη σκιά της μεγάλης … Read more »

Back to school αλλά όχι για όλους – Το μήνυμα της Λασκαράκη για την επιστροφή στα σχολεία Η ευχή και το σχόλιο της για τον σημερινό αγιασμό στα σχολεία. Σήμερα … Read more »

“One Life”: Η πολυαναμενόμενη ταινία με τον Άντονι Χόπκινς Η FilmNation Entertainment και η Warner Bros. κυκλοφόρησαν το επίσημο trailer για την πολυαναμενόμενη ταινία “One Life” του βραβευμένου Βρετανού σκηνοθέτη … Read more »

ΗΠΑ – Βιετνάμ: Η «νέα σελίδα» στις διμερείς σχέσεις και το έμμεσο μήνυμα στην Κίνα Ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε σήμερα πως οι σχέσεις της χώρας του με το … Read more »

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

la-rustica-Πιτσαρία-–-Εστιατόριο
Έξι-υποψήφιοι-δήμαρχοι-μιλούν-στο-«Π»
celavrio
Δημήτρης-Παπαχρήστου:-«Η-παράταξη-“Σαρωνικός-Ξεκινάμε”-είναι-διαφορετική»
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
Μακριά-από-το-κέντρο-της-Αθήνας
Άσκηση-Παρμενίων-2023:-Σειρήνες-συναγερμού-στις-11:00
Λ.-Αθηνών-Σουνίου:-400-παραβάσεις-σε-575-ελέγχους-της-τροχαίας!
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;

Διαβάστε επίσης...

Κωνσταντέλλος-–-Κυριακόπουλος,-μοναδικές-παρουσίες-αυτοδιοικητικών-της-Ανατ.-Αττικής-σε-ημερίδα-της-ΠΟΜΙΔΑ-για-την-ακίνητη-περιουσία

Κωνσταντέλλος – Κυριακόπουλος, μοναδικές παρουσίες αυτοδιοικητικών της Ανατ. Αττικής σε ημερίδα της ΠΟΜΙΔΑ για την ακίνητη περιουσία

Ιδιαίτερα τιμητική για τον Δήμο Σαρωνικού πρέπει να θεωρείται η παρουσία και ομιλία του υποψηφίου δημάρχου και επικεφαλής της παράταξης «Σαρωνικός Δύναμη Πνοής», Γιάννη Κυριακόπουλου,

Γεράσιμος-Παπαδόπουλος:-Σε-κλοιό-σεισμικών-επικέντρων-η-Αττική-τις-τελευταίες-5-μέρες!

Γεράσιμος Παπαδόπουλος: Σε κλοιό σεισμικών επικέντρων η Αττική τις τελευταίες 5 μέρες!

29/09/2023 17:31 ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΡΟΙ ΧΡΗΣΗΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΙΔΗΣΕΙΣ Facebook-f Twitter Μενου ΤΟΠΙΚΑ ΝΕΑ Ραφήνα-Πικέρμι Παλλήνη-Γέρακας Μαραθώνας-Νέα Μάκρη Αρτέμιδα-Σπάτα Ανατολική Αττική Περιφέρεια ΕΙΔΗΣΕΙΣ

Η-κατάσταση-στο-οδικό-δίκτυο-της-Θεσσαλίας:-Απαγορεύσεις-διακοπές-κυκλοφορίας-και-κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-στην-ΠΕ-Καρδίτσας

Η κατάσταση στο οδικό δίκτυο της Θεσσαλίας: Απαγορεύσεις-διακοπές κυκλοφορίας και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην ΠΕ Καρδίτσας

Από τη Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλίας ανακοινώνεται ότι, λόγω των βροχοπτώσεων, των πρόσφατων δυσμενών καιρικών φαινομένων και εκτέλεσης εργασιών για την αποκατάσταση βλαβών, η

Scroll to Top