Αναμφισβήτητα στην δεξιά εφημερίδα “Δημοκρατία” ανήκει το πρωτοσέλιδο της μέρας. Με απίστευτη ειρωνεία και καυστικότητα σχολιάζει την χθεσινή ομιλία που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης στην βουλή σχετικά με την αντιμετώπιση των πυρκαγιών από τον κρατικό μηχανισμό. Και εκτιμούμε ότι ούτε το επικοινωνιακό επιτελείο του Μαξίμου θα είναι ικανοποιημένο από την πρωθυπουργική εμφάνιση κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση.

Οταν βλέπεις σήμερα φιλοκυβερνητικές εφημερίδας όμως τον “Ελεύθερο Τύπο” και τα “Νέα” να αγνοούν πρωτοσέλιδα τα όσα είπε χτες ο Μητσοτάκης στην βουλή και την “Καθημερινή” να τονίζει σε κύριο άρθρο της ότι “εδώ και δυο βδομάδες στον Εβρο οι φλόγες καταπίνουν εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα δάσους σε μια καταστροφή πρωτοφανούς έκτασης για τα ευρωπαϊκά δεδομένα”, αντιλαμβάνεσαι ότι μόνο ευχάριστο δεν είναι το κλίμα στο κυβερνητικό στρατόπεδο.

Και η άλλη όμως ημερήσια εφημερίδα του συγκροτήματος Φιλιππάκη, η “Εστία” αντιμετωπίζει σκωπτικά την χθεσινή ομιλία του πρωθυπουργού, γράφοντας: “Εάν δεν γνώριζε κάποιος την κατάσταση που βιώνει η χώρα τις τελευταίες εβδομάδες, θα εξήγαγε το συμπέρασμα, ακούγοντας τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ότι όλα βαίνουν καλώς σε αυτήν. Εάν όμως ανέβει κάποιος στην Ακρόπολη και αγναντεύψει προς την Πάρνηθα ή περάσει από την Μάνδρα και την Κερατέα θα συγκλονιστεί από το μαύρο τοπίο και την νεκρική σιγή που κυριαρχούν σε μέρη που άλλοτε ήσαν ένας παράδεισος”.

Αυτό που επίσης μπορείς να θεωρήσεις αξιοσημείωτο είναι ότι εφημερίδες -όπως το Μανιφέστο και η Political– που μέχρι τώρα μας είχαν γανώσει το μυαλό με γκεμπελίστικα σενάρια που έκαναν λόγο για “ασύμμετρους πολέμους” και μετανάστες που είναι οι δράστες εμπρησμών δεν έδωσαν καμιά βαρύτητα στην αποστροφή της ομιλίας του Μητσοτάκη ο οποίος από το βήμα της βουλής μας είπε ότι είναι περίπου βέβαιο ότι η φωτιά στον Έβρο μπήκε από ανθρώπινο χέρι – Ξεκίνησε από διαδρομές μεταναστών. Και έτσι έμεινε μόνο η περιθωριακή φυλλάδα Απογευματινή να δίνει βαρύτητα σ’ αυτές τις ανοησίες.