8.8 C
Keratea
Σάββατο, 9 Δεκεμβρίου, 2023

Ανακοίνωση της Λαϊκής συσπείρωσης Λαυρεωτικής με αφορμή τον απολογισμό της Δημοτικής Αρχης

Αξίζει να διαβάσετε

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟΝ (ΔΗΘΕΝ) ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 

 

Πέρασαν σχεδόν τρία χρόνια απραξίας, αδιαφορίας και παντελούς έλλειψης  κοινωνικής πολιτικής. Απομακρύνθηκε ακόμη περισσότερο η Δημοτική εξουσία από τον λαό και προσδέθηκε ολοκληρωτικά στο άρμα της κεντρικής εξουσίας. Έργα που είχαν στα προγράμματά τους πριν 10 χρόνια, τα εμφανίζουν ξανά και ξανά ως έργα που θα υλοποιηθούν το αμέσως επόμενο διάστημα (!). Με αφορμή τον κορωνοϊο και με την δικαιολογία των έκτακτων μέτρων, ανέστειλαν την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου. Ο κάθε συμπολίτης μας για οποιοδήποτε πρόβλημα είχε, έπρεπε να περάσει από τα γραφεία των «επιφανών» δημοτικών συμβούλων, διευθετήσεις και διευκολύνσεις που μπορούσαν να γίνουν από τους υπαλλήλους των υπηρεσιών, έπρεπε να έχουν την έγκριση των αντιδημάρχων και άλλων παραγόντων, να νιώθει ο κατατρεγμένος υποχρέωση.

Αυτός είναι ο απολογισμός της Δημοτικής αρχής, η οποία είχε την υποχρέωση  με βάση τον Δημοτικό κώδικα να κάνει απολογισμό κάθε χρόνο, ο οποίος θα ερχόταν στο Δημοτικό Συμβούλιο, θα συζητιόταν και θα ψηφιζόταν, αλλά ποιος νοιάζεται όταν καταπατούν κάθε έννοια δημοκρατικής λειτουργίας.

Ο απολογισμός είναι μία προεκλογική φιέστα με εμφάνιση πέραν των «υποχρεωμένων» να παραβρεθούν, των νέων και παλιών παραγόντων, φιλόδοξων αστέρων της πολιτικής σκηνής, μέχρι εχθές καταγγέλλοντες του Δημάρχου και της παράταξης του.   

Οι αγωνίες και τα βάσανα του λαού της Λαυρεωτικής ήταν ξένα για την εξαφανισμένη τοπική διοίκηση του κ. Λουκά, που στα λόγια ήταν «ανεξάρτητη, αδέσμευτη και ακομμάτιστη», αλλά στην πράξη και την στήριξη είχε επίσημα (και ανεπίσημα) όλων των αστικών κομμάτων (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ, ΝΔ), και την αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων έφερνε στον τόπο. Έτσι φαίνεται θα πάμε  και στην επόμενη εκλογική μάχη μιας και τον θεωρούν «πετυχημένο τοπικό άρχοντα». 

Οι κινήσεις που φαίνεται να γίνονται από την μεριά της ΝΔ αν «ευοδωθούν», θα είναι μια καλή εφεδρεία για την συνέχιση της ίδιας πολιτικής, ή για τα «παζάρια» της δεύτερης Κυριακής. Άλλωστε, πολλοί από αυτούς από καταγγέλλοντες της «καθεστωτικής λογικής» και του «επικίνδυνου δημάρχου που πρέπει να φύγει» μετατράπηκαν επανειλημμένως στους καλύτερους υποστηρικτές, «κλακαδόρους» και συμπολιτευόμενους.  

 

Η Λαϊκή Συσπείρωση, καλεί κάθε άνθρωπο του μόχθου, κάθε καλοπροέραιτο άνθρωπο που δεν ανέχεται να τσαλαπατιέται η αξιοπρέπειά του, να συνταχθεί στον αγώνα για να διεκδικήσουμε και σε Τοπικό επίπεδο την βελτίωση της ζωής μας, ενάντια στη λογική του «Δήμου – Επιχείρηση». Να συνταχθούμε στον αγώνα για να σπάσει αυτό το ελεεινό απόστημα των μηχανισμών που εγκλωβίζουν τον λαό της περιοχής να ζει συνεχώς με λιγότερα, να υποβαθμίζει τη ζωή του και να μειώνει τις απαιτήσεις του.  Να οργανώσουμε την γνήσια λαϊκή αντιπολίτευση μαζί με το κίνημα, τους συλλόγους και τους άλλους φορείς, απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που ασκούν χέρι-χέρι κυβερνήσεις και δημοτικές αρχές. Μαζί, μπορούμε να αλλάξουμε πολλά.

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΛΑ.ΣΥ_25-6

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα