ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΝΠΔΔ ΘΟΡΙΚΟΣ ΣΤΑΜΑΤΗ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Κερατέα,  2 Αυγούστου 2017

Προς: Πρόεδρο και μέλη Δημοτικού Συμβουλίου

Θέμα: Παραίτηση από το Διοικητικό Συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ.”ΘΟΡΙΚΟΣ”

Κύριε πρόεδρε και αξιότιμα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Λαυρεωτικής,

Με την παρούσα επιστολή θα ήθελα να σας δηλώσω την παραίτηση μου από το Ν.Π.Δ.Δ “ΘΟΡΙΚΟΣ” του Δήμου Λαυρεωτικής. Παράλληλα θα ήθελα να σας ευχαριστήσω για την ομόφωνη απόφαση της επανεκλογής μου στην θέση αυτή πριν από λίγους μήνες.

Δέχτηκα  την πρόταση του Δημάρχου Δ. Λουκά να στελεχώσω ως αντιπρόεδρος, εκ μέρους των πολιτών το Διοικητικό συμβούλιο του Ν.Π.Δ.Δ. “ΘΟΡΙΚΟΣ” καθότι πιστεύω ακράδαντα ότι,  η χάραξη του πολιτισμού σε ένα Δήμο, δεν πρέπει να αποτελεί ευθύνη αποκλειστικά  των δημοτικών παρατάξεων αλλά με την αρωγή φορέων και πολιτών, να υπάρχουν σταθεροί άξονες και συνέχεια. Πίστευα ότι με την εμπειρία μου και τις γνώσεις μου στον τομέα του Πολιτισμού, θα μπορούσα να προσφέρω πολλά, μέσα από αρμοδιότητες που θα είχα στο Δ.Σ.  

Μέσα σε αυτό το διάστημα που μεσολάβησε από την πρώτη εκλογή μου μέχρι και σήμερα, επιδίωξα  να μου ανατεθούν αρμοδιότητες ώστε να μπορώ να παίρνω  πρωτοβουλίες και να προσφέρω σε τομείς που γνωρίζω. Προσπάθησα να υλοποιήσω το όραμα όλων όσων ασχολούνται με τον Πολιτισμό, να δημιουργηθούν πολιτιστικές δομές, όπως δημοτικές βιβλιοθήκες αλλά και να αναβαθμιστούν οι υφιστάμενες,  να αναδειχθεί η πολιτιστική ταυτότητα του τόπου μας και να μετατραπεί η περιοχή μας σε  πρότυπο πολιτιστικής δραστηριότητας σε όλη την Ελλάδα. Για το σκοπό αυτό επιδίωξα την ποιοτική αναβάθμιση των πολιτιστικών εκδηλώσεων στη Λαυρεωτική, την αξιοποίηση ντόπιων καλλιτεχνών,  την υιοθέτηση μιας πλουραλιστικής ταυτότητας και λογοτύπου για το Ν.Π.Δ.Δ. “ΘΟΡΙΚΟΣ” και την καθιέρωση των “ΘΟΡΙΚΙΩΝ”, ως ένα πολιτιστικό φεστιβάλ αντάξιο της ιστορίας και της κουλτούρας της περιοχής μας.  

Οι συνθήκες που επικρατούν όμως σήμερα στο Ν.Π.Δ.Δ.”ΘΟΡΙΚΟΣ”, δεν μου επιτρέπουν πλέον να παραμείνω και να προσφέρω μέσα από αυτό το θεσμό.   Δυστυχώς ο χρόνος που μεσολάβησε ήταν αρκετός για να καταλάβω ότι η ηγεσία του Ν.Π.Δ.Δ “ΘΟΡΙΚΟΣ”, όχι μόνο δεν έχει καμία γνώση και εμπειρία στον τομέα του Πολιτισμού, αλλά και δεν είναι διατεθειμένη να ασχοληθεί ουσιαστικά με ένα από τα κύρια αντικείμενα της.

 Στο Ν.Π.Δ.Δ.“ΘΟΡΙΚΟΣ” οι αποφάσεις για εκδηλώσεις και παίρνονται χωρίς διάλογο, χωρίς σχεδιασμό και χωρίς κανένα όραμα για τον Πολιτισμό. Κυριαρχούν οι προσωπικές/μεροληπτικές επιλογές καλλιτεχνών στο καλοκαιρινό φεστιβάλ, η απουσία εκδηλώσεων κατά τη χειμερινή περίοδο, η διάθεση μεγάλων ποσών για ηχητικές καλύψεις με επιλεκτικές αναθέσεις, επικοινωνιακό έλλειμμα, εσωστρέφεια και προχειρότητα.    

Κορύφωση αποτελεί το  φετινό καλοκαιρινό πρόγραμμα στο οποίο η συλλογική πρόταση που έγινε από πολιτιστικούς φορείς και περιλάμβανε ποιοτικές εκδηλώσεις, αγνοήθηκε επιδεικτικά.

Μέσα σε αυτό το Ν.Π.Δ.Δ.”ΘΟΡΙΚΟΣ”, που διαχειρίζεται ένα προϋπολογισμό άνω των 700.000€ χωρίς σχεδιασμό και στόχους, χωρίς κατανομή αρμοδιοτήτων, δεν μπορώ να συμμετέχω άλλο, αφού η παρουσία μου θα έχει διακοσμητικό ρόλο και εγώ τέτοιους ρόλους ποτέ δεν υπηρέτησα.

Ο Πολιτισμός που θα μπορούσε να γίνει ανάπτυξης της περιοχής μας, μέσα από την σημερινή διοίκηση του  Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» θα συνεχίσει να ασκείται χωρίς όραμα και προγραμματισμό, χωρίς ουσιαστική στήριξη και συνεργασία με τους  πολιτιστικούς – λαογραφικούς συλλόγους και τα μουσικά-θεατρικά σύνολα της περιοχής, που με ελάχιστα μέσα αγωνίζονται  να προσφέρουν ουσιαστική πολιτιστική δραστηριότητα και να αναδείξουν την πολιτιστική ταυτότητα και το δυναμικό της περιοχής μας.

 

Με εκτίμηση,

Σταμάτιος Παπαθανασίου

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ