Ξεκινούν από σήμερα οι αιτήσεις από τους υποψήφιους για την διεκδίκηση μίας από τις 1.639 θέσεις κοινωφελούς εργασίας που προκήρυξε ο ΟΑΕΔ και αφορούν συμβάσεις οκτάμηνης διάρκειας σε δήµους και Υπηρεσίες Πρώτης Υποδοχής, Ασύλου και Διαχείρισης προσφυγικών ροών.

Σύμφωνα με την Δημόσια Πρόσκληση που ανακοίνωσε ο ΟΑΕΔ, ζητείται μια ευρεία γκάμα ειδικοτήτων όπως διοικητικό προσωπικό, εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές, τεχνίτες (υδραυλικοί-ηλεκτρολόγοι), βοηθητικό προσωπικό και καθαριότητα.

Οι θέσεις αφορούν την Αττική, την Βοιωτία, την Θεσσαλονίκη, την Λάρισα, την Βέροια, την Καβάλα, τον Έβρο, αλλά και τις στην Λέσβο, τη Χίο, την Σάμο, τη Λέρο και την Κω.

Οι αποδοχές του νέου προσωπικού ανέρχονται σε 495,25 ευρώ (για ανέργους άνω των 25 ετών) και 431,75 ευρώ (για ανέργους κάτω των 25 ετών), ενώ επιπλέον προβλέπεται επίδομα μετεγκατάστασης ύψους 200 ευρώ.

Η κατανομή των θέσεων Οι προσλήψεις θα γίνουν στους δήμους Περάματος (74 θέσεις), (128 θέσεις), Χαϊδαρίου (65 θέσεις), Ωροπού (78 θέσεις), Λαυρεωτικής (52 θέσεις), Ζωγράφου (46 θέσεις), Δέλτα (61 θέσεις), Παιονίας (54 θέσεις), Λαγκαδά (93 θέσεις), Αλεξάνδρειας (49 θέσεις), Βέροιας (30 θέσεις), Χαλκίδας (50 θέσεις), Θηβαίων (52 θέσεις), Λαρισαίων (37 θέσεις), Δράμας (22 θέσεις), Καβάλας (24 θέσεις), Πωγωνίου (35 θέσεις), Κόνιτσας (40 θέσεις), Ζηρου (52 θέσεις) και Ανδραβίδας (32 θέσεις).

Τέλος, το υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής και συγκεκριμένα, η υπηρεσία πρώτης υποδοχής και ταυτοποίησης θα ενισχυθεί με 511 υπαλλήλους, ενώ η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας θα εντάξει στο δυναμικό της 48 άτομα. Δικαιούχοι Δικαίωµα υποβολής ηλεκτρονικών αιτήσεων, έχουν µόνο οι εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων του ΟΑΕ∆ που ανήκουν σε –τουλάχιστον- µία από τις παρακάτω κατηγορίες:

– Είναι µέλη οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς και οι σύζυγοι αυτών είναι εγγεγραµµένοι στο µητρώο ανέργων του ΟΑΕ∆

– Είναι µέλη µονογονεϊκών οικογενειών στις οποίες δεν εργάζεται κανείς είναι µακροχρόνια

– Είναι πτυχιούχοι ΑΕΙ και ΤΕΙ, εγγεγραμμένοι στα µητρώα ανέργων πτυχιούχων του ΟΑΕ∆,

– Είναι άνω των 29 ετών είναι εγγεγραµµένοι στα µητρώα ανέργων ΑµεΑ του ΟΑΕΔ

– Είναι δικαιούχοι του «Κοινωνικού Εισοδήματος Αλληλεγγύης» (ΚΕΑ).

Μεταξύ των κριτηρίων που λαμβάνονται υπόψη για την επιλογή των υποψηφίων είναι το χρονικό διάστηµα της συνεχόµενης εγγεγραµµένης ανεργίας του ωφελούμενου, όπως και του/της συζύγου των ανέργων, η πιθανότητα αναπηρίας σε ποσοστό 50% και άνω, το ετήσιο εισόδηµα, η ηλικία, ο αριθµός των ανήλικων τέκνων, ο αριθµός των εξαρτώµενων τέκνων ΑµΕΑ, η εντοπιότητα και η λήψη του ΚΕΑ.

Υποβολή αιτήσεων Η διαδικασία υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους ανέργους ολοκληρώνεται την Tρίτη 8 Αυγούστου. Οι αιτήσεις υποβάλλονται αποκλειστικά µέσω της ιστοσελίδας του ΟΑΕ∆ (www.oaed.gr), χρησιμοποιώντας το σχετικό πεδίο υποβολής αίτησης. Επισηµαίνεται ότι οι ενδιαφερόµενοι έχουν δικαίωµα να υποβάλουν μόνο µία ηλεκτρονική αίτηση συµµετοχής, ως πιστοποιηµένοι χρήστες στις Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες της ∆ιαδικτυακής πύλης του ΟΑΕ∆ εισάγοντας τους κωδικούς πρόσβασης σε αυτή (Ονοµασία Χρήστη και Συνθηµατικό).