Λήμνος- Αη Στράτης- Καβάλα: πέφτουν λίγο … μακριά για το επιτελικό κράτος

Αξίζει να διαβάσετε

Σκηνές που θυμίζουν άλλες εποχές εκτυλίσσονται φέτος στην γραμμή Λαύριο – Λήμνος – Αη Στράτης – Καβάλα…

Παραμονή της Παναγίας, το επιβατηγό/οχηματαγωγό Aqua Star που εκτελούσε το δρομολόγιο Καβάλα- Λήμνος- Αη Στράτης- Λαύριο παρουσίασε βλάβη στη δεξιά κύρια μηχανή καθώς έπλεε προς το Λαύριο, με 375 επιβάτες, με συνέπεια να ελλιμενισθεί στο Λαύριο με μεγάλη καθυστέρνηση.

Το ίδιο πλοίο, ύστερα από τέσσερις μέρες, στις 18/8, καθώς βρισκόταν στο λιμάνι της Μύρινας, στη Λήμνο, παρουσίασε βλάβη στον καταπέλτη, καθώς ετοιμαζόταν να αποπλεύσει για την Καβάλα, με συνέπεια να ταλαιπωρηθούν οι 516 επιβάτες.

Δύο μέρες μετά, στις 20/8, το ίδιο πλοίο, λίγα λεπτά μετά το απόπλου από την Καβάλα, με προορισμό τη Λήμνο, υπέστη βλάβη στη μηχανή και υποχρεώθηκε να επιστρέψει στο λιμάνι. Οι επιβάτες περίμεναν υπομονετικά και παρότι δεν τηρήθηκε κανένα πρωτόκολλο προστασίας από τον κορονοϊό, για να επιβιβαστούν σε άλλο πλοίο.

Το Aqua Star είχε αντικαταστήσει στις 12/8 το πλοίο Super runner Jet, που είχε αντικαταστήσει το Champion Jen, το οποίο είχε αρχικά αντικαταστήσει το Aqua Blue στην συγκεκριμένη επιδοτούμενη γραμμή, παρόλο που δεν διαθέτει καμπίνες, ούτε καθίσματα αεροπορικού τύπου για την στοιχειώδη εξυπηρέτηση των επιβατών.

Η κυβέρνηση καταδικάζει τα νησιά σε απομόνωση

Εικόνες που εκτυλίσσονται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και αφορούν στην εξυπηρέτηση δύο νησιών, της Λήμνου και του Αη Στράτη και την σύνδεσή τους με την και μάλιστα στην της τουριστικής περιόδου!

Η συνέπεια αυτής της κατάστασης είναι αφενός να ταλαιπωρούνται εκατοντάδες που επέλεξαν την Λήμνο και τον Αη Στράτη για τις διακοπές τους, αφετέρου να γίνεται μετ΄ εμποδίων ο εφοδιασμός των νησιών με εμπορεύματα.

Η περιφερειακή σύμβουλος Λήμνου, Μαγδαληνή Τούφου, εκφράζοντας την αγανάκτηση των κατοίκων και των επαγγελματιών των νησιών, δήλωσε στην ιστοσελίδα www.stonisi.gr, ότι «το AQUA STAR δεν πρέπει να ξαναδέσει στο λιμάνι της Λήμνου, με όποιο από εδώ και πέρα ακόμα και με αποκλεισμό του λιμανιού και μαζικές κινητοποιήσεις ή και κατάθεση μηνύσεων και αγωγών προς κάθε κατεύθυνση. Διαφορετικά, θα είμαστε και εμείς οι τοπικοί φορείς, συνυπεύθυνοι για τον τρόπο που αφήνουμε τον κάθε πλοιοκτήτη να θησαυρίζει σε βάρος μας».

Κωφεύει ο Πλακιωτάκης στις ερωτήσεις που θέτουν Μπουρνούς- Σαντορινιός

Οι βουλευτές Λέσβου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Γιάννης Μπουρνούς και Νεκτάριος Σαντορινιός αναδεικνύουν το μεγάλο πρόβλημα που έχει προκληθεί στη συγκεκριμένη γραμμή, καλώντας την κυβέρνηση να φροντίσει για την απρόσκοπτη λειτουργία της γραμμής.

«Πριν ένα μήνα, με σχετική επιστολή, σας τονίσαμε μετ’ επιτάσεως την ανάγκη ύπαρξης ενός ευέλικτου και ολοκληρωμένου σχεδίου ακτοπλοϊκής σύνδεσης των νησιών του Βορείου Αιγαίου με την ηπειρωτική χώρα. Σας τονίσαμε, επίσης, ότι αποτελεί επιτακτική ανάγκη ο σχεδιασμός να περιλαμβάνει σύγχρονα πλοία. Δυστυχώς, η χαρακτηριστική απραξία της Πολιτείας και η συνεχιζόμενη απουσία λειτουργικού σχεδίου για την απρόσκοπτη σύνδεση, έχει δημιουργήσει ήδη τεράστια προβλήματα στην τοπική οικονομία του νομού Λέσβου, η οποία ανέμενε να ανακάμψει κατά τη διάρκεια της θερινής περιόδου», αναφέρουν σε κοινή δήλωσή τους οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Καταγγέλλουν μάλιστα ότι «η Πολιτεία επιδεικνύει χαρακτηριστική αδιαφορία που συνοδεύεται από επανειλημμένες αστοχίες στις επιλογές της για την ακτοπλοϊκή σύνδεση, θέτοντας συνεχώς ανυπέρβλητα εμπόδια στην περαιτέρω οικονομική και τουριστική ανάπτυξη» των νησιών που εξυπηρετούνται από την συγκεκριμένη γραμμή.

Έως τώρα όμως, ο αρμόδιος υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννης Πλακιωτάκης, αρνείται να απαντήσει στο ερώτημα ποιος είναι ο σχεδιασμός για την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών που προκύπτουν. Φαίνεται πως για τον κύριο Πλακιωτάκη και το επιτελικό κράτος του κυρίου η Λήμνος και ο Αη Στράτης … πέφτουν μακριά!

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

- Advertisement -

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα