Ο Δήμος Λαυρεωτικής, ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής και οι S Runners, διοργάνωσαν με επιτυχία και μεγάλη συμμετοχή τον πρώτο ορεινό αγώνα δρόμου 16 χλμ Οβριοκάστρου Κερατέας. Με αυτό το αθλητικό δρώμενο οι φορείς  τίμησαν τον αγώνα των 128 ημερών ενάντια στην παράνομη δημιουργία ΧΥΤΑ στον αρχαιολογικό χώρο Οβριοκάστρου, αναδεικνύοντας μέσω του δρομικού κινήματος μια σπάνιας ομορφιάς διαδρομή, που βρίσκεται μια ανάσα από την Αθήνα. 

Στους 3 πρώτους άντρες και στις 3 πρώτες γυναίκες δρομείς απονεμήθηκε κύπελλο και μετάλλιο. Σε όλους τους δρομείς που τερμάτισαν, απονεμήθηκε αναμνηστικό μετάλλιο. Μετάλλιο πήραν και όλα τα παιδιά που έλαβαν μέρος στα 1000μ.

Τα αποτελέσματα των νικητών σε κάθε κατηγορία διαμορφώθηκαν ως εξής:

Κατηγορία Ανδρών:

 1. Βασίλης Ζαχαριάς
 2. Χρήστος Χασιώτης
 3. Γαβριήλ Μακρυδάκης – Αλέξανδρος Γεωργίου

Κατηγορία Γυναικών:

 1. Τατιάνα Ιβανόφσκαπα
 2. Παναγιώτα Κακούρου
 3. Αναστασία Σαντζετάκη

Κατηγορία Ανδρών άνω των 40:

 1. Stan Filnaut
 2. Πιέρρος Στεβολαίμος
 3. Γεώργιος Παπαδόπουλος

Κατηγορία Γυναικών άνω των 40:

 1. Αλεξάνδρα Παναγιώτου
 2. Βασιλική Λιάγκη
 3. Ξένη Κειβανίδου

Στο αθλητικό γεγονός παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, οι Αντιδήμαρχοι κκ. Γιάννης Αδάμης και Τάσος Αντωνίου, η κα. Κυριακή Χολέβα Πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Κερατέας, ο Πρόεδρος του Αναπτυξιακού Συνδέσμου κ. Σταύρος Ιατρού, ο Διευθύνων σύμβουλος του ΒΙΟΠΑ Κερατέας κ. Γιώργος Παπαγιάννης κ.α.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς ευχαριστεί ιδιαίτερα την Πρωτοβουλία Γυναικών Κερατέας «Μνησιμάχη» και την κα. Λέλα Ζαρολιάγκη, τους κκ. Γιάννη Αναγνώστου, Θοδωρή Σουκιούρογλου, τον  Πρόεδρο του Γυμναστικού Συλλόγου Κερατέας κ.Θανάση Ρέρρα, το προσωπικό του Δήμου Λαυρεωτικής και όλους τους εθελοντές.

 

Διαβάστε επίσης...  ΧΑΟΣ: Ο θρύλος με το μετεωρίτη που δημιούργησε ένα από τα πιο εξωπραγματικά σημεία στην Αττική