28.8 C
Keratea
Δευτέρα, 27 Σεπτεμβρίου, 2021

ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ για τη σύγχρονη οπτική εγκατάσταση «Dia – Chronicon»

Πρόσφατα Άρθρα

Μέρες και στιγμές λογοκρισίας στον Δήμο Σαρωνικού -και παλιότερα στον Δήμο Καλυβίων – δεν υπήρξαν ποτέ. Γνωρίζουν όλοι οι πολίτες  ότι τόσο η δημοκρατική μου ευαισθησία, όσο και η θέση μου για την  ελευθερία της έκφρασης, όλα τα χρόνια ενεπλάκην ενεργά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση  δημιούργησαν μια ματιά ανοικτή σε τάσεις, ρεύματα και πρόσωπα. Και αυτό αφορά τόσο την πολιτική, όσο βέβαια και την τέχνη.

Για το τελευταίο δυσάρεστο για όλους περιστατικό, το οποίο κάποιοι βιάστηκαν να αποκαλέσουν λογοκρισία, η αλήθεια είναι διαφορετική.

Η εγκατάσταση «ΔΙΑ-ΧΡΟΝΙΚΟΝ 2021», κόστους 15.000 ευρώ, είναι ένα έργο, όπως όλα τα δημιουργήματα της τέχνης, είναι ανοικτό σε κρίσεις και ερμηνείες. Και αυτή είναι και η αξία της τέχνης, ο πλουραλισμός, οι διαφοροποιήσεις και οι συζητήσεις που μπορεί να ανοίξει.

Ως εκ τούτου η προσωπική μου σε καμία περίπτωση δεν αφορά ούτε  το περιεχόμενο, ούτε τη μορφή της συγκεκριμένης εικαστικής παρέμβασης. Και βεβαίως ουδέποτε δόθηκε εντολή διακοπής της εγκατάστασης, όπως μου αποδόθηκε από διάφορες πλευρές. Η παρέμβασή μου βασίστηκε στη λογική να αναπτυχθεί η εγκατάσταση σε όλες τις δημοτικές ενότητες με τη στήριξη Χορηγιών και του Δήμου, αλλά με μια οικονομική συμμετοχή αντίστοιχη των δυνάμεων και των δυνατοτήτων του Δήμου μας. Έχω την  ισχυρή  βούληση σε συνεννόηση πάντα με τους υπεύθυνους του χώρου εικαστικών τεχνών ΠΕΣ ΠΟΛΥΤΡΟΠΟΝ και με τον καταξιωμένο εικαστικό, Χαράλαμπο Δερμάτη, να συνεργαστούμε συμπράττοντας με ιδιώτες – χορηγούς.

Γίνεται σαφές ότι ο λόγος για τον οποίο παρενέβην αφορά το κόστος της εν λόγω παρέμβασης, το οποίο κρίνω σε σχέση με την εποχή και τα οικονομικά του Δήμου – και όχι σε σχέση με την ποιότητα του έργου – εξαιρετικά υψηλό. Ως διατηρώ ακέραιη την ευθύνη να μην προκαλώ συναισθήματα αδικίας στους δημότες μας. Και η υλοποίηση μιας παρέμβασης με κόστος 15.000 ευρώ την εποχή της υγειονομικής και της συνεπακόλουθης οικονομικής κρίσης τόσο στην κοινωνία, όσο και στους ΟΤΑ, θεωρώ ότι είναι ανακόλουθη με το αίσθημα των συνδημοτών μας, τις δυνατότητες τους, αλλά και τις δυνάμεις του Δήμου μας. Αναγνωρίζω δε το λάθος μου, ότι δεν φρόντισα να ενημερωθώ για το συνολικό κόστος της πρότασης, παρά το γεγονός ότι η δράση είχε ήδη εγκριθεί από το ΝΠΔΔ ΑΡΙΣΤΟΔΙΚΟΣ.

Κλείνω τονίζοντας ότι η είναι Τροφή για τους ανθρώπους και τις κοινωνίες και για το λόγο αυτό, όσοι έχουν θεσμική θέση με αποφασιστικό ρόλο θα πρέπει να τη στηρίζουν συνυπολογίζοντας πάντα την οικονομική κατάσταση της κοινωνίας στην οποία απευθύνεται.

Μόνον έτσι η δεν διαιρεί. Μόνο έτσι η ενώνει και γίνεται κτήμα των ανθρώπων.

Σαρωνικού

 

Πηγή: ΔΗΛΩΣΗ ΠΕΤΡΟΥ ΦΙΛΙΠΠΟΥ για τη σύγχρονη οπτική εγκατάσταση «Dia – Chronicon»

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ