ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΚΩΝΤΑΝΤΙΝΟΥ ΛΕΒΑΝΤΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ

Πρόσφατα Άρθρα

Παρασκευή, 23 Μαΐου 2014


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΣΚΥΤΑΛΟΔΡΟΜΙΑ ΤΗΣ ΜΕΓΑΛΗΣ ΝΙΚΗΣ
ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΗΡΩΩΝ ΛΑΥΡΙΟΥ


Στην πλατεία Ηρώων στο Λαύριο και μπροστά σε πλήθος κόσμου πραγματοποιήθηκε χθες Πέμπτη 22 Μαΐου, η προεκλογική ομιλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κωνσταντίνου Λεβαντή εν όψει του β’ γύρου των δημοτικών εκλογών της 25ης Μαΐου.Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής ευχαρίστησε τους πολίτες που τίμησαν την « Εποχή» με την προτίμησή τους ενώ παράλληλα κάλεσε όλους τους συμπολίτες που επέλεξαν άλλες παρατάξεις να συμπορευτούν μαζί του «Θέλω επίσης να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα
στους συμπολίτες που επέλεξαν τους υποψηφίους των παρατάξεων «Ελεύθερες Πόλεις», «Λαϊκή συσπείρωση» και «Λαυρεωτική Συμπολιτεία», πολλοί από τους οποίους βλέπω ότι είστε απόψε εδώ. Σας θέλουμε όλους κοντά μας! Όπως θέλουμε απόψε να πείσουμε και τους ψηφοφόρους του αντιπάλου μας να έρθουν μαζί μας. Ο στόχος μας είναι κοινός!…. Η Λαυρεωτική είναι μία και ενιαία. Δεν χωρίζει τίποτα το Λαύριο από την Κερατέα και την Καμάριζα. Μας ενώνουν πολλά, δεν μας χωρίζει τίποτα. Όλοι μαζί προχωράμε. Όλοι μαζί ζούμε και δημιουργούμε. Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας».


Ο κ. Λεβαντής τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή λειτουργεί με διαφάνεια και ανοιχτές πόρτες, συνεργαζόμενη με όλους τους πολίτες και τους φορείς τη Λαυρεωτικής «…προσπάθησα να συνεργαστώ με όλους, και να αποδείξω με τις ενέργειές μου, ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά», όπως έκανα με την επιλογή μου για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη» όπου πρότεινα ένα νέο άξιο συμπατριώτη σας, αντίπαλό μου στις προηγούμενες εκλογές».
Επίσης σημείωσε πως σε όλες τις αποφάσεις που λαμβάνονται από τη σημερινή δημοτική αρχή, πάνω απ’ όλα είναι το συμφέρον των πολιτών λέγοντας χαρακτηριστικά τα εξής: «Όταν πάνω απ’ όλα βάζεις το συμφέρον της περιοχής που ζεις και των πολιτών της που σε εμπιστεύτηκαν, καταφέρνεις πράγματα σημαντικά. Η , που απουσιάζει από το πρόγραμμα του αντιπάλου μας, συμφώνησε και πληρώνει στο Δήμο, τώρα, διπλάσια δημοτικά τέλη από το παρελθόν. Ήταν απλό να γίνει. Μετρήσαμε και χρεώσαμε τα πραγματικά τετραγωνικά που χρησιμοποιεί. Χωρίς αύξηση, μπαίνουν στο Ταμείο του Δήμου άλλες 500.000 ευρώ το χρόνο, με αυτή την απλή κίνηση. Γιατί δεν είχε γίνει πριν από εμάς; Ήταν τόσο δύσκολο;……. Επιβάλαμε ενιαία δημοτικά τέλη, με αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρεώσεις για τα καταστήματα μέχρι και 50%. Μειώσαμε τα τέλη για τα πεζοδρόμια και το νεκροταφείο. Από το 2011 μέχρι σήμερα, δεν έγινε καμμιά αύξηση, όπως είχαμε υποσχεθεί. Θέλω να θυμίσω, ότι την πρότασή μας, για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη, η μόνη παράταξη που δεν την ψήφισε, ήταν η παράταξη του κυρίου Λουκά. Γιατί, όπως είπε, θα έχανε λεφτά το Ταμείο του Δήμου».


Ο Δήμαρχος συνέχισε την ομιλία του αναφερόμενος στις πρακτικές που χρησιμοποιεί ο    κ. Λουκάς προκειμένου να υφαρπάξει την ψήφο των πολιτών «Αυτό που δυστυχώς έχει μάθει πολύ καλά, είναι πώς πρέπει να έχει τον απλό πολίτη σε ομηρία για να τον επηρεάζει ή να τον θαμπώνει και να του παίρνει την ψήφο του με πρόσκαιρα δωράκια. Και ακόμα να τον τρομοκρατεί κινδυνολογώντας και κατηγορώντας τους αντιπάλους του, ότι θα ξεθάψουμε ακόμα και τους νεκρούς από το  νεκροταφείο…..Παίρνουν τηλέφωνο τα παπαγαλάκια του και προειδοποιούν ανθρώπους που έχουν τάφους τριετούς διάρκειας ότι από την Δευτέρα θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν γιατί ο Λεβαντής θα πάρει τους τάφους πίσω. Δεν  σέβεται ούτε τους νεκρούς ούτε τους συγγενείς τους».
Ακόμη ο κ. Λεβαντής επεσήμανε το γεγονός πως από το 2010 έως και σήμερα ο κ. Λουκάς  δεν έπαψε να χρησιμοποιεί ανάλογους εκφοβισμούς και «τοπικιστικές κορώνες»:       «Το Νοέμβριο του 2010, οι δημότες της Λαυρεωτικής μου ανέθεσαν την οργάνωση και τη διοίκηση του νέου ενιαίου δήμου. Θυμάστε όλοι, ότι πριν τις εκλογές, εδώ στο Λαύριο με αποκαλούσε «Κερατιώτη», ενώ αμέσως μετά άρχισε να μιλάει για «εισβολέα», «κατακτητή» και «καταστροφέα». Έδωσα απαντήσεις με τις πράξεις μου και τη συμπεριφορά μου. Ούτε το Δημαρχείο μετέφερα στην Κερατέα, όπως με κατηγορούσε, ούτε οι συμπατριώτες μου έκαναν εισβολή….. Ήρθα στο Λαύριο και το σεβάστηκα. Και σεβάστηκα όλες τις περιοχές του Δήμου και τις αντιμετώπισα ισότιμα. Δεν έφερα ποτέ στο Λαύριο Κερατιώτες υποψηφίους για να νοθεύσουν την απόφαση των ψηφοφόρων και τις επιλογές τους, όπως έκανες εσύ στην Κερατέα. Εσύ έστειλες κύριε Λουκά τρεις δικούς σου στην Κερατέα και τους βοήθησες να νοθεύσουν το αποτέλεσμα
κερδίζοντας τρείς από τις τέσσερις πρώτες θέσεις και εκτοπίζοντας τους ντόπιους υποψήφιους».
Στη συνέχεια ο Δήμαρχος σημείωσε πως ο κύριος Λουκάς έχει πει μία μόνο αλήθεια.     Μια αλήθεια που αποδεικνύει περίτρανα την διαφορετικότητα του Κωνσταντίνου Λεβαντή από τον κ. Λουκά. Όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος: «έχει πειραχτεί ο κύριος Λουκάς και συνεχώς με κατηγορεί ότι το μόνο που ξέρω είναι να βρίσκομαι στα καφενεία και τις ταβέρνες του Λαυρίου και να κάνω παρέα μαζί σας. Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια κύριε Λουκά, που λέτε για εμένα. Μια αλήθεια που με κάνει υπερήφανο γιατί αποδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε. Εγώ στο μυαλό μου δεν έχω ούτε μπίζνες, ούτε ταξίδια με αεροπλάνα και διαμονή και φαγητά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια. Ούτε και σχέδια για εμπορικά κέντρα μαμούθ που θα εξαφανίσουν τους ντόπιους επαγγελματίες. Όσο ζω, θα συχνάζω στα μαγαζιά του τόπου που ζω και υπηρετώ για να τα στηρίζω και για να έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους που με τίμησαν και με αγαπούν. Τους ανθρώπους που έγιναν φίλοι μου. Γιατί εγώ κύριε Λουκά, έχω φίλους όπου και αν βρίσκομαι και τους τιμώ και τους σέβομαι….. Δεν κάνω παρέα με εργολάβους, επιχειρηματίες που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή, και μεγαλόσχημους πολιτικούς που τους κατάπιαν τα σκάνδαλα και τα λάθη.
Και συνέχισε ο Δήμαρχος λέγοντας για τον κ. Λουκά : «Αυτοί που μεγάλωσαν σε κομματικά γραφεία, που βρήκαν θέση στο γραφείο της Διαμαντοπούλου και έφεραν τα πάνω κάτω για να γίνουν διευθυντές σε σχολείο της Κερατέας μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο. Οι φίλοι του Λαυρεντιάδη, με τα μεγάλα σχέδια για Κινέζους επενδυτές και εκπτωτικά χωριά, που άφησαν το Βατοπαίδι να διεκδικήσει και να κερδίσει κτήματα-φιλέτα δίπλα στην πόλη δεν έχουν θέση στη διοίκηση του Δήμου».


Ο Δήμαρχος ολοκλήρωσε την ομιλία του λέγοντας πως συνεχίζοντας όλοι μαζί ενωμένοι και βάζοντας στην άκρη ό,τι μας χωρίζει θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες και θα ανοίξουμε νέους δρόμους για τη Λαυρεωτική.

Κάλεσε τους πολίτες να γυρίσουν οριστικά τη σελίδα της Λαυρεωτικής επιλέγοντας την Κυριακή 25 Μαΐου τον συνδυασμό της ενότητας, τον συνδυασμό που σέβεται τον πολίτη, τη «Νέα Εποχή».
Η ομιλία του Δημάρχου Λαυρεωτικής Κωνσταντινου Λεβαντή στην Πλατεία Ηρώων Λαυρίου

Λαυριώτισσες και Λαυριώτες,

Από εδώ, απόψε, από την Πλατεία Ηρώων,
ξεκινά η σκυταλοδρομία της μεγάλης νίκης.

Που θα μεταφέρει τον ενθουσιασμό,
το πείσμα και την πίστη σας
στην Καμάριζα, τους οικισμούς και την Κερατέα,
για να φτάσει την Κυριακή στις κάλπες
και να στείλει για πάντα στο περιθώριο
τις δυνάμεις του παρελθόντος.
Τον κύριο Λουκά και την παρέα του.

Τους απόλυτους εκφραστές της διγλωσσίας, των υποσχέσεων και της εξυπηρέτησης πολιτικών, οικονομικών και πάνω απ’ όλα προσωπικών συμφερόντων.

Το Λαύριο της δημοκρατίας και των αγώνων,

Το Λαύριο της αξιοπρέπειας
είναι εδώ και στέλνει ηχηρό μήνυμα.
Συνεχίζουμε με τη «Νέα Εποχή»
και τον Κωνσταντίνο Λεβαντή.

Την περασμένη Κυριακή
μας δυναμώσατε περισσότερο.
Ήρθατε περισσότεροι κοντά μας
κάνοντας ακόμα πιο δυνατή
την αποδοκιμασία του εκφραστή
της αλαζονείας και του αυταρχισμού.

Η ψήφος σας, ήταν ψήφος «συνέχειας».

Θέλω να ευχαριστήσω όλους τους συνεργάτες μου, που μαζί ξεκινήσαμε
και συνεχίζουμε αυτή την πορεία
και να τους διαβεβαιώσω ότι πάντα θα είμαστε μαζί και στη διοίκηση και στις αποφάσεις.

Ιδιαίτερα, όμως, οφείλω να ευχαριστήσω αυτούς
που μας τίμησαν με την προτίμησή τους.

Θέλω επίσης να στείλω ένα ξεκάθαρο μήνυμα
στους συμπολίτες που επέλεξαν τους υποψηφίους των παρατάξεων «Ελεύθερες Πόλεις»
«Λαϊκή συσπείρωση»
και «Λαυρεωτική Συμπολιτεία»,
πολλοί από τους οποίους
βλέπω ότι είστε απόψε εδώ.
Σας θέλουμε όλους κοντά μας!

Όπως θέλουμε απόψε να πείσουμε
και τους ψηφοφόρους του αντιπάλου μας
να έρθουν μαζί μας.

Ο στόχος μας είναι κοινός!

Μαζί κάνουμε πράξη τη Λαυρεωτική του μέλλοντος.

Τη Λαυρεωτική των πολιτών.

Τη Λαυρεωτική της συμμετοχής, της δημιουργίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης.
Είμαστε ο συνδυασμός της ενότητας και της συνεργασίας.

Το αποδείξαμε αυτά τα τριάμισι χρόνια.

Όλοι μαζί αγωνιστήκαμε για όλα τα κρίσιμα θέματα.

Όλοι είχατε φωνή στο Δημοτικό Συμβούλιο.

Όλοι γνωρίζατε τα πάντα.
Δεν υπήρχαν ούτε κρυφές συναντήσεις ,
ούτε προσωπικά πρωτόκολλα.

Αγνοήστε τα διλήμματα, τις τοπικιστικές κορώνες, τους εκφοβισμούς,
που για άλλη μια φορά
χρησιμοποιεί ο αντίπαλός μας.
Η Λαυρεωτική είναι μία και ενιαία.
Δεν χωρίζει τίποτα το Λαύριο
από την Κερατέα και την Καμάριζα.

Μας ενώνουν πολλά,
δεν μας χωρίζει τίποτα.

Όλοι μαζί προχωράμε.
Όλοι μαζί ζούμε και δημιουργούμε.
Όλοι μαζί αγωνιζόμαστε για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας.
Φίλες και φίλοι,

Το Νοέμβριο του 2010,
οι δημότες της Λαυρεωτικής
μου ανέθεσαν την οργάνωση και τη διοίκηση
του νέου ενιαίου δήμου.

Θυμάστε όλοι, ότι πριν τις εκλογές, εδώ στο Λαύριο με αποκαλούσε «Κερατιώτη»,
ενώ αμέσως μετά άρχισε να μιλάει για «εισβολέα», «κατακτητή» και «καταστροφέα» .

Έδωσα απαντήσεις με τις πράξεις μου
και τη συμπεριφορά μου.

Ούτε το Δημαρχείο μετέφερα στην Κερατέα,
όπως με κατηγορούσε,
ούτε οι συμπατριώτες μου έκαναν εισβολή.
Αντίθετα, προσπάθησα να συνεργαστώ με όλους,
και να αποδείξω με τις ενέργειές μου,
ότι «μόνο ενωμένοι μπορούμε να πάμε μπροστά», όπως έκανα με την επιλογή μου
για τη θέση του «Συμπαραστάτη του Δημότη»
όπου πρότεινα ένα νέο άξιο συμπατριώτη σας, αντίπαλό μου στις προηγούμενες εκλογές.

Εγώ ο «Κερατιώτης» κύριε Λουκά
σεβάστηκα και τίμησα το Λαύριο,
περισσότερο από κάποιους σαν κι εσένα.

Με την αγορά της Ευτέρπης
και τη χρηματοδότηση
της αποκατάστασης της Γαλλικής Σκάλας
που δημοπρατείται το επόμενο μήνα.

Με το πρόγραμμα «Εξοικονομώ»
που εξασφάλισα
για την επισκευή του Δημαρχείου.
Με την αποκατάσταση της ΑΚΕΛ,
που είχε σταματήσει από δικές σας επιπολαιότητες
και άγνοια των νόμων,
και θα ολοκληρωθεί μέσα στη χρονιά,
για να στεγάσει το Μουσείο Κεραμικής
Πάνος Βαλσαμάκης,
μετά από τη νέα συμφωνία
που έγινε με την Περιφέρεια,
την Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου
και το Υπουργείο Πολιτισμού.

Με το μόχθο που κατέβαλα προσωπικά
για να ολοκληρωθεί ο φάκελλος
και να βγουν όλες οι άδειες
για το Μουσείο Μεταλλείας Μεταλλουργίας
και να απαιτήσουμε την ένταξή του στο νέο ΕΣΠΑ.
Ένα έργο που εκκρεμεί από το 1994,
έργο που οραματίζεται
ολόκληρη η τοπική κοινωνία
και έχουν αγωνιστεί για την υλοποίησή του
το Εργατικό Κέντρο, ο Εμπορικός Σύλλογος,
η Εταιρεία Μελετών,
πλησιάζει στην υλοποίησή του.

Όλα αυτά αποτελούν την απάντησή μου
στον κύριο Λουκά, που ακόμα ψάχνει χώρους
να στεγάσει βιβλιοθήκες και μουσεία.

Το 2010, δεσμεύτηκα απέναντί σας
για κάποια πράγματα.

Τα κάναμε όλα πράξη.

Επιβάλαμε ενιαία δημοτικά τέλη,
με αποτέλεσμα να μειωθούν οι χρεώσεις
για τα καταστήματα μέχρι και 50%.

Μειώσαμε τα τέλη για τα πεζοδρόμια
και το νεκροταφείο.

Διατηρήσαμε σταθερά τα δημοτικά τέλη
και τις χρεώσεις του νερού.

Από το 2011 μέχρι σήμερα,
δεν έγινε καμμιά αύξηση, όπως είχαμε υποσχεθεί.

Θέλω να θυμίσω, ότι την πρότασή μας,
για να μειωθούν τα δημοτικά τέλη,
η μόνη παράταξη που δεν την ψήφισε,
ήταν η παράταξη του κυρίου Λουκά.
Γιατί, όπως είπε,
θα έχανε λεφτά το Ταμείο του Δήμου.

Του κυρίου Λουκά,
που έρχεται τώρα και μοιράζει πάλι
λαγούς με πετραχήλια,
ακόμη και προκαταβολές 500 ευρώ
στους νέους συνταξιούχους
λες και είναι ο Στουρνάρας
ενώ στην πράξη έχει αποδείξει με τις αποφάσεις του, πόσο υπολογίζει την τσέπη του δημότη.

Αυτό που δυστυχώς έχει μάθει πολύ καλά,
είναι πώς πρέπει να έχει τον απλό πολίτη σε ομηρία για να τον επηρεάζει ή να τον θαμπώνει
και να του παίρνει την ψήφο του
με πρόσκαιρα δωράκια.

Και ακόμα να τον τρομοκρατεί κινδυνολογώντας
και κατηγορώντας τους αντιπάλους του,
ότι θα ξεθάψουμε ακόμα και τους νεκρούς
από το  νεκροταφείο.

Σε αυτό το σημείο έφτασε τις τελευταίες μέρες αγαπητοί μου φίλοι!
Παίρνουν τηλέφωνο τα παπαγαλάκια του
και προειδοποιούν ανθρώπους
που έχουν τάφους τριετούς διάρκειας
ότι από την Δευτέρα θα πρέπει να δουν τι θα κάνουν γιατί ο Λεβαντής θα πάρει τους τάφους πίσω.

Δεν  σέβεται ούτε τους νεκρούς
ούτε τους συγγενείς τους.
Έφτασε στο κατώτερο σημείο ανθρωπιάς
για να κλέψει κάποιες ψήφους,
λέγοντας ασύστολα ψέμματα.

Ο Λεβαντής ποτέ δεν έκανε κάτι τέτοιο
και ούτε πρόκειται να κάνει.
Αντίθετα, προσπαθεί να λύσει με κάθε τρόπο
το θέμα της επέκτασης του νεκροταφείου σας.

Έχει αποδείξει με τη συμπεριφορά του
απέναντι σε όλους
ότι σέβεται και τον πολίτη
και τα ιερά και όσια της οικογένειας.

Αγαπητοί συμπολίτες,

Υποσχεθήκαμε διαφάνεια και ανοιχτές πόρτες.

Μεταφέραμε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου μέσα στην πόλη, στο Μηχανουργείο,
για να το παρακολουθούν και να συμμετέχουν
όλοι οι πολίτες.
Δώσαμε τη δυνατότητα σε κάθε φορέα,
σε κάθε Λαυριώτη να μιλάει στις συνεδριάσεις.

Ανοίξαμε σε όλους
τις πόρτες του γραφείου του δημάρχου, καταργήσαμε τα προσωπικά πρωτόκολλα, δημοσιοποιούμε κάθε ενέργεια
και βρισκόμαστε μακριά
από προσωπικές αντιπαραθέσεις
και παρασκηνιακές συναλλαγές.

Αλλάξαμε τέλος
τη νοοτροπία που επικρατούσε πριν από εμάς.

Από την πρώτη ημέρα,
όλοι πληρώνουμε από την τσέπη μας
ακόμα και τον καφέ που πίνουμε
και δεν έχουμε επιβαρύνει το Ταμείο του δήμου για φιλοξενίες, γεύματα, δώρα
και δημόσιες σχέσεις  
ούτε με ένα ευρώ.

Δεν χρεώσαμε και δεν πρόκειται ποτέ να χρεώσουμε τραπεζώματα στη «Γαλαρία» με 85 ευρώ.
Μας γνωρίσατε καλά αυτά τα χρόνια
και μας εμπιστεύεστε.
Σεβόμαστε το μόχθο του πολίτη,
συναισθανόμαστε τις ανάγκες
και τα προβλήματά του.
Πολίτες της Λαυρεωτικής,

Αναλάβαμε τα καθήκοντά μας,
την Πρώτη Ιανουαρίου 2011,
στη δυσκολότερη περίοδο για τη χώρα μας
και την τοπική αυτοδιοίκηση
και σε εμπόλεμη κατάσταση.
Στα μπλόκα.

Από τότε μέχρι σήμερα,
θέσαμε τα θεμέλια του νέου Δήμου.
Τα καταφέραμε σε μια σκληρή εποχή
και μέσα σε προβλήματα
που αλλάξανε τη ζωή όλων μας.

Μας αρέσουν τα δύσκολα
και ξέρουμε να τα αντιμετωπίζουμε.
Οργανώσαμε το νέο δήμο της ενιαίας Λαυρεωτικής, σεβόμενοι τις ιδιαιτερότητες της κάθε περιοχής, χωρίς διακρίσεις και αποκλεισμούς.

Θωρακίσαμε τα οικονομικά του,
εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις,
λειτουργήσαμε με διαφάνεια, ανοιχτές πόρτες
και πάντοτε στα πλαίσια της νομιμότητας.

Αντιμετωπίσαμε τις οικονομικές
και θεσμικές δυσκολίες
της εποχής των «μνημονίων» και του «Καλλικράτη» όπως και τα οικονομικά προβλήματα ενός δήμου που ήταν σε «οικονομική επιτήρηση»
από τα χρέη που είχαν συσσωρευτεί
από την προηγούμενη διοίκηση.

Ολοκληρώσαμε έργα που βρίσκονταν σε εξέλιξη, εξασφαλίζοντας τις απαραίτητες χρηματοδοτήσεις και προχωρήσαμε σε νέα έργα
που βελτιώνουν τις συνθήκες διαβίωσης.

Διατηρήσαμε όλες τις παρεχόμενες υπηρεσίες
προς τους πολίτες
με μειωμένα έσοδα και πολύ λιγότερο προσωπικό.

Όπως έχω ξαναπεί, ο ενιαίος δήμος σήμερα εισπράττει από το κράτος λιγότερα
από ότι εισέπραττε μόνο του το Λαύριο.
Αυτά τα χρήματα δεν φτάνουν
ούτε να πληρωθεί το 75% του προσωπικού.
Που και αυτό μειώθηκε.

Από 265 μόνιμους και οκταμηνίτες
που απασχολούσαν οι δύο δήμοι μέχρι το 2010, σήμερα είμαστε υποχρεωμένοι
να κάνουμε περισσότερες δουλειές μόνο με 170.
Μας λείπουν 85 εργαζόμενοι.
Αυτά τα τριάμισι χρόνια,
εξοφλήσαμε χρέη σε προμηθευτές και τράπεζες
που ξεπερνούν τα 10.500.000 ευρώ.

Παρά τις δεσμεύσεις μεγάλων ποσών
που άφησε ανεξόφλητα ο προκάτοχός μας
και τις δυσκολίες της εποχής μας,
ο Δήμος Λαυρεωτικής είναι πια οικονομικά ισχυρός και έτοιμος να προχωρήσει
με σταθερά και σίγουρα βήματα
ακόμα πιο μπροστά.

Κι ας λέει ακόμα ο αντίπαλός μας
ότι δεν χρώσταγε ούτε ένα ευρώ
και ότι άφησε γεμάτο ταμείο.
Πάντα του άρεσαν τα παραμύθια!
Και το ταμείο άφησε άδειο, και το γραφείο του!
Πήρε μαζί του φεύγοντας, έγγραφα και μελέτες, καρέκλες, και υπολογιστές
όπως καταγγείλαμε από τους πρώτους μήνες
χωρίς ακόμα να πάρουμε απάντηση.

Ο λογαριασμός για το προεκλογικό πάρτυ
και οι αλόγιστες δαπάνες
των δημοτικών επιχειρήσεων
στην οκταετία του Λουκά,
ήρθε στο Δήμο για να πληρωθεί.

Εσείς οι πολίτες θα πληρώσετε
την αλαζονεία και τον τυχοδιωκτισμό του.
Έτρωγε και έπινε με τους κολλητούς του
στην υγεία των κορόιδων.

Προσπαθήσαμε να βρούμε νέους πόρους
για να καλύψουμε καθημερινές ανάγκες
και να συνεχίσουμε
να ενισχύουμε τους συλλόγους της περιοχής,
να βελτιώσουμε τις κοινωνικές υπηρεσίες στηρίζοντας το ΚΑΠΗ, το «Βοήθεια στο Σπίτι»,
το ΚΗΦΗ, τους αναξιοπαθούντες συμπολίτες μας
με κάθε τρόπο χωρίς όμως να θίγουμε
την αξιοπρέπειά τους
και χωρίς ποτέ να το εκμεταλλευτούμε προσωπικά.
Αγαπητοί συμπολίτες,

Όταν πάνω απ’ όλα βάζεις
το συμφέρον της περιοχής που ζεις
και των πολιτών της που σε εμπιστεύτηκαν, καταφέρνεις πράγματα σημαντικά.

Η ΔΕΗ, που απουσιάζει από το πρόγραμμα
του αντιπάλου μας,
συμφώνησε και πληρώνει στο Δήμο, τώρα,
διπλάσια δημοτικά τέλη από το παρελθόν.
Ήταν απλό να γίνει.
Μετρήσαμε και χρεώσαμε
τα πραγματικά τετραγωνικά που χρησιμοποιεί.

Χωρίς αύξηση, μπαίνουν στο Ταμείο του Δήμου άλλες 500.000 ευρώ το χρόνο,
με αυτή την απλή κίνηση.

Γιατί δεν είχε γίνει πριν από εμάς;
Ήταν τόσο δύσκολο;
Την απάντηση δώστε την εσείς
με την ψήφο σας την Κυριακή.

Με την απόφασή σας
να συνεχίσουμε μαζί.

Παρά τις δυσκολίες
και το εχθρικό κλίμα απέναντί μας
λόγω κυρίως του αγώνα για το Οβριόκαστρο
και γιατί δεν είμαστε οι εκλεκτοί των κυβερνώντων, εξασφαλίσαμε χρηματοδοτήσεις
για να τελειώσουν τα έργα στην Πλατεία,
και  ο Βρεφονηπιακός
που παραδόθηκε τα Χριστούγεννα
στα παιδιά και το προσωπικό.

Το Κλειστό Γυμναστήριο της Νεάπολης
φιλοξενεί μαθητές και αθλούμενους.

Ο δεύτερος Βρεφονηπιακός Σταθμός δημοπρατήθηκε, ολοκληρώθηκε
και προσωρινά στεγάζει το Ειδικό Σχολείο.

Η Ανάπλαση της παραλίας στο Κομομπίλι ολοκληρώνεται.
Τον επόμενο μήνα
ξεκινά η αναβάθμιση του Δημαρχείου,
με το πρόγραμμα «Εξ οικονομώ».

Το σπίτι των Ποντίων,
επιτέλους γίνεται πραγματικότητα.

Η Καμάριζα,
έγινε ο μικρότερος οικισμός στην
που αποκτά σε λίγους μήνες αποχέτευση
και μάλιστα χωρίς να πληρώσουν οι κάτοικοι
ούτε ένα ευρώ!
Φίλες και φίλοι,

Το 2010, αναλάβαμε το καθήκον
να οργανώσουμε το νέο ενιαίο Δήμο Λαυρεωτικής.

Οι οικονομικές και θεσμικές δυσκολίες
δεν μας επέτρεψαν να κάνουμε όλα όσα θέλαμε.

Καταφέραμε όμως πολλά.
Σε μία εποχή που δεν έχει καμιά σχέση
με το παρελθόν
και τις δυνατότητες που υπήρχαν.

Το 2010, αναλάβαμε το καθήκον να οργανώσουμε το νέο ενιαίο Δήμο Λαυρεωτικής.

Θέλω να ευχαριστήσω
όλους τους συναδέλφους δημοτικούς συμβούλους
που ανταποκρίθηκαν
με υπεράνθρωπες προσπάθειες
στα καθήκοντα που ανέλαβαν,

Όλα τα μέλη της παράταξης
που στάθηκαν πάντα στο πλευρό μου,
τους συνεργάτες και τους εργαζόμενους στο Δήμο γιατί με θυσίες και συνεχή μόχθο
κράτησαν το Δήμο όρθιο και ικανό
να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του.

Τους φορείς του Λαυρίου,
που συνεργαζόμενοι μαζί τους ισότιμα,
υλοποιήσαμε πολλά
χάρη στην εθελοντική προσφορά τους.

Συνεργαστήκαμε με όλους για το καλό της πόλης, σεβόμενοι την αυτονομία και τις απόψεις τους, τιμώντας την διάθεσή τους να βοηθήσουν
για να πετύχουμε κοινούς στόχους.
Αγωνιστήκαμε να σώσουμε τις δουλειές
κάθε εργαζόμενου με κάθε τρόπο
και με προσωπικές παρεμβάσεις
και το κατορθώσαμε στις περισσότερες περιπτώσεις.

Αυτή είναι η διαφορετικότητά μας
από τον αντίπαλό μας.

Ούτε ομήρους κρατάμε, ούτε έχουμε «κολλητούς», ούτε ζητάμε «δηλώσεις υποστήριξης και υποταγής» από κανένα.
Δημότες της Λαυρεωτικής,

Διεκδικούμε και πάλι την εμπιστοσύνη σας
με τα ίδια μέσα που το κάναμε και το 2010.

Απλά, λιτά, χωρίς υποσχέσεις
προσπαθώντας να σας πείσουμε
για την ειλικρίνειά μας.

Αυτή τη φορά, έχουμε και ένα ακόμη πλεονέκτημα.

Μας γνωρίσατε και σας γνωρίσαμε στην πράξη.
Τριάμισι χρόνια
διαπιστώσατε ότι είμαστε οι ίδιοι άνθρωποι.

Ότι δεν σας είπαμε ψέμματα.
Ότι τηρήσαμε τις δεσμεύσεις μας
και με το παραπάνω.

Την προηγούμενη Κυριακή,
μας δικαιώσατε υπερδιπλασιάζοντας το ποσοστό και τις ψήφους της παράταξής μας στο Λαύριο.
Αυτή την Κυριακή, θα δώσετε την οριστική απάντηση στις δυνάμεις του σκοτεινού παρελθόντος.

Το Λαύριο δηλώνει απόψε ότι ψηφίζει Λεβαντή αφήνοντας πίσω του
εκβιασμούς, υποσχέσεις, και μεθόδους και πρακτικές που έφεραν την χώρα μας
στο χείλος της καταστροφής.

Αυτοί που μεγάλωσαν σε κομματικά γραφεία,
που βρήκαν θέση στο γραφείο της Διαμαντοπούλου και έφεραν τα πάνω κάτω για να γίνουν διευθυντές σε σχολείο της Κερατέας
μπαίνουν οριστικά στο περιθώριο.

Οι φίλοι του Λαυρεντιάδη,
με τα μεγάλα σχέδια
για Κινέζους επενδυτές και εκπτωτικά χωριά,
που άφησαν το Βατοπαίδι
να διεκδικήσει και να κερδίσει κτήματα-φιλέτα
δίπλα στην πόλη
δεν έχουν θέση στη διοίκηση του Δήμου.
Αγαπητοί φίλοι,

Συνεχίζουμε,
γιατί πιστεύουμε στην ενιαία Λαυρεωτική.

Η εμπειρία μας αυτά τα χρόνια
μας έκανε να πιστεύουμε
ότι μπορούμε να κερδίσουμε το στοίχημα.

Τα πλεονεκτήματα της Ενιαίας Λαυρεωτικής
είναι πολλά.
Η μία περιοχή συμπληρώνει την άλλη.

Η ενιαία έκφραση και διοίκηση
μόνο οφέλη μπορεί να έχει για όλους μας.
Διεκδικούμε και πάλι την εμπιστοσύνη σας
για να συνεχίσουμε
την προσπάθεια που ξεκινήσαμε.

Σας παρουσιάσαμε το αναλυτικό μας πρόγραμμα.

Δεν σας υποσχόμαστε ούτε εναέρια τρένα,
ούτε δουλειές στο Καρφούρ, στη ΔΕΗ, στη Ντάου ακόμη και στο
όπως κάνει ο αντίπαλός μας.

Δεν σας λέμε
ότι θα καταργήσουμε τους πλειστηριασμούς
και δεν μοιράζουμε χρήματα, ψυγεία και πλυντήρια.

Σας κερδίζουμε με τη συμπεριφορά μας,
με τον τρόπο που σας μιλάμε
και κάνουμε παρέα μαζί σας,
με τον χαρακτήρα και τις πράξεις μας.

Είμαι βέβαιος ότι το 2015,
θα γιορτάσουμε τα 150 χρόνια της πόλης
με τη Γαλλική Σκάλα να αποτελεί
το επίκεντρο των εκδηλώσεων.

Όπως είμαι βέβαιος ότι θα είναι έτοιμα
το Μουσείο Κεραμικής – ΑΚΕΛ
«Πάνος Βαλσαμάκης»
και το «Σπίτι των Ποντίων».

Σε αυτή τη θητεία εξασφαλίσαμε
25.000.000 ευρώ χρηματοδοτήσεις.

Είμαστε έτοιμοι με ολοκληρωμένες μελέτες,
να υποβάλουμε προτάσεις
για χρηματοδοτήσεις νέων έργων
που φτάνουν συνολικά τα 32.000.000.

Μπορούμε να εξασφαλίσουμε τις προϋποθέσεις
για την ανάπτυξη της περιοχής μας.
Να διασφαλίσουμε το μέλλον της Λαυρεωτικής.
Η ανάπτυξη θα φέρει τη λύση
στο πρόβλημα της απασχόλησης
και της εξασφάλισης
ανεκτών συνθηκών διαβίωσης σε όλους μας.

Είμαστε έτοιμοι να διεκδικήσουμε
από το Δημόσιο τα ακίνητα που μας ανήκουν.

Ήδη, ζητήσαμε να μας παραχωρηθούν
τα 32 στρέμματα απέναντι από την είσοδο
του λιμανιού για την κατασκευή του νέου Δημαρχείου.

Αγωνιστήκαμε για να εξασφαλιστεί
η χρηματοδότηση για τις μελέτες του Προαστιακού,
θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας
να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ 2014-2020 η κατασκευή του.

Δεν απεμπολούμε τα δικαιώματα του Δήμου
και της κοινωνίας σε ό,τι τους ανήκει
και προχωράμε σε νέο γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο που θα δώσει λύσεις στο ΒΙΠΑ-ΒΙΟΠΑ,
στα Άνω Όρια, στο Οξυγόνο σε ολόκληρη την πόλη.
Λύσεις που έχουν βαλτώσει εδώ και 10 χρόνια.
Μέσα σε αυτή την πενταετία,
όλα θα έχουν ολοκληρωθεί.
Ξέρουμε τον τρόπο.
Στην Κερατέα, βάλαμε στο Σχέδιο
χιλιάδες στρέμματα και φτιάξαμε ΒΙΟΠΑ
όταν ο Λουκάς δεν ήταν ικανός
να εντάξει ούτε ένα μέτρο.

Συνεργαζόμενοι με όλους τους φορείς,
το Εργατικό Κέντρο, τον Εμπορικό Σύλλογο,
την Εταιρεία Μελετών Λαυρεωτικής,
το Βιομηχανικό Βιοτεχνικό Εκπαιδευτικό Μουσείο
τους Φίλους της Βιβλιοθήκης,
επιδιώκουμε την αναζωογόνηση
του Τεχνολογικού Πάρκου και την σύνδεσή του
με τη ζωή της πόλης.

Διεκδικούμε την ουσιαστική συμμετοχή
στην διοίκηση και στα έσοδα του Οργανισμού Λιμένα Λαυρίου,
που καταργήθηκε όταν ο Λουκάς ήταν Δήμαρχος.
Το λιμάνι ανήκει στο Λαύριο.

Η παραλιακή λεωφόρος, τα Λεγραινά, το Θορικό,
το Οξυγόνο, η Μπλέντα
πρέπει να επιστρέψουν στο Δήμο.

Ξέρουμε να διεκδικούμε και να κερδίζουμε.

Το αποδείξαμε πριν τρία χρόνια στο Οβριόκαστρο.

Όλοι μαζί θα κάνουμε τη Λαυρεωτική πρότυπο.

Θα κερδίσουμε αυτά που μας ανήκουν, αυτά που μας αξίζουν.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες,

Οι εκλογές της 25ης Μαΐου είναι καθοριστικές
και κρίσιμες για το μέλλον της Λαυρεωτικής.

Οι επιλογές είναι δύο.

Οι δυνάμεις του παρελθόντος
που εκφράζονται από τη «Δημοτική Καινοτομία»
του κυρίου Λουκά.
Τον άνθρωπο που μας κατηγόρησε
ακόμα και για τις πυρκαγιές του 2012,

Που εμφανίζεται σήμερα,
έτοιμος να κάνει ό,τι δεν έκανε οκτώ χρόνια.

Που παίζει με τον πόνο του κόσμου,

Που είναι έτοιμος να καταστρέψει
και πάλι οικονομικά το Δήμο
για τα προσωπικά του καπρίτσια και σχέδια.
Που έχει το θράσος
να μας κατηγορεί ότι πουλήσαμε τον αγώνα
για τα σκουπίδια και το Οβριόκαστρο.

Αυτός που πήγε στην Κύπρο
με λεφτά του Μπόμπολα
και έψαχνε εργοστάσια καύσης, στα του,
σε όλο τον κόσμο,
που δεν εμφανίστηκε ούτε σε μία δίκη,
αφού ψήφισε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου για τις Φοβόλες,
σήμερα είναι υπέρμαχος για άλλες λύσεις
από μηδενική βάση.

Έλεος και απόλυτη ντροπή!

Με το κρίσιμο θέμα των σκουπιδιών όμως
δεν παίζουμε.

Ως εδώ!

Έχουμε βάλει στοίχημα τη ζωή μας από το 1996.
Έχουμε ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους
και προς όλες τις κατευθύνσεις :
Ή Φοβόλες όπως το έχουμε προτείνει ή τιποτα!
Προσπαθούν να σας πείσουν,
ότι τώρα εμφανίστηκαν άσπιλοι, αμόλυντοι
και άφθαρτοι.

Αυτοί που ποτέ δεν απάντησαν
στις εκατοντάδες ερωτήσεις
για τα έργα και τις ημέρες τους
που τις ξέρει όλο το Λαύριο,
όχι μόνο δεν ντρέπονται
να διεκδικούν και πάλι την ψήφο σας
αλλά και συνεχίζουν να σπιλώνουν
συμπολίτες και υποψηφίους μας,
να τους εκβιάζουν και να τους τρομοκρατούν
γιατί αυτή είναι η μόνη τους ελπίδα να γλιτώσουν.

Ο άνθρωπος που κυκλοφορεί τα τελευταία χρόνια
με αυτοκίνητο που ανήκει σε εταιρεία
που συνεργαζόταν με το Δήμο
και είχε σχέσεις και με το έργο της πλατείας,
δεν διστάζει να δηλώνει
ότι θα κλείσει την πλατεία αν εκλεγεί,
για να τιμωρήσει τους επαγγελματίες
που τα βρήκανε με το Λεβαντή
και του αλλάξανε τα μεγαλόπνοα σχέδια.

Ο εγωισμός του, το πείσμα του
ξεπερνά κάθε όριο.
Δεν θα του περάσει.
Τα ψέματα τελειώσανε!

Θα πληρώσεις και εσύ
και η παρέα σου για όλα
και θα δώσεις τις απαντήσεις που πρέπει
στη δικαιοσύνη.
Ήδη αυτές τις ημέρες
πρέπει να απολογηθείς στον Εισαγγελέα Εφετών
για τα 65.000 ευρώ που χρέωσες το Δήμο
για να σου κάνει η φίλη σου γκάλοπ το 2010.

Έρχονται και τα υπόλοιπα,
ανοίγοντας το δρόμο
για να πληρώσεις από την τσέπη σου
όσα χρέωσες το δήμο
και φορτώθηκαν άδικα οι δημότες.

Απέναντι στον κύριο
που ήδη έχει αναλάβει υποχρεώσεις
προς τους «φίλους» του που τον χρηματοδοτούν, βρίσκεται η δική μας παράταξη.

Όλοι, έχουμε αποδείξει με την πορεία μας
ότι έχουμε δική μας προσωπικότητα
και βάζουμε τα συμφέροντα της Λαυρεωτικής
πάνω από πολιτικές και οικονομικές εξαρτήσεις
ή προσωπικά οφέλη.

Δεν είμαστε ίδιοι κύριε Λουκά.

Το γνωρίζουν οι πολίτες της Λαυρεωτικής
γιατί έχουν μνήμη και κρίση.

Όλα όσα έγιναν
από το Λεβαντή και τους συνεργάτες του,
έχουν τις υπογραφές
όλων των επιτροπών παραλαβής
και τα έχει εγκρίνει το Ελεγκτικό Συνέδριο.

Έχω πληρώσει από την τσέπη μου
και την οικογενειακή μου περιουσία
την ενασχόλησή μου με τα κοινά
και ζω σε σπίτι
που έφτιαξα παίρνοντας 4 δάνεια.

Φίλες και φίλοι,

Το 2010, σας είχα καλέσει
να γυρίσουμε μαζί στην εποχή που ο Δήμαρχος
ήταν και πριν και μετά την εκλογή του
ο ίδιος άνθρωπος.

Ένας από εσάς.

Που αποχωρούσε φτωχότερος από ότι ήρθε.

Που βρισκόταν μαζί σας στο δρόμο, στο καφενείο, στο ίδιο ταβερνάκι.

Φαίνεται ότι το καταφέραμε
γιατί έχει πειραχτεί ο κύριος Λουκάς
και συνεχώς με κατηγορεί
ότι το μόνο που ξέρω
είναι να βρίσκομαι στα καφενεία
και τις ταβέρνες του Λαυρίου
και να κάνω παρέα μαζί σας.

Αυτή είναι η πρώτη αλήθεια κύριε Λουκά,
που λέτε για εμένα.
Μια αλήθεια που με κάνει υπερήφανο
γιατί αποδεικνύει πόσο διαφορετικοί είμαστε.
Εγώ στο μυαλό μου δεν έχω ούτε μπίζνες,
ούτε ταξίδια με αεροπλάνα και διαμονή και φαγητά σε πολυτελή ξενοδοχεία και εστιατόρια.
Ούτε και σχέδια για εμπορικά κέντρα μαμούθ
που θα εξαφανίσουν τους ντόπιους επαγγελματίες.

Όσο ζω, θα συχνάζω στα μαγαζιά
του τόπου που ζω και υπηρετώ
για να τα στηρίζω
και για να έρχομαι σε επαφή με τους ανθρώπους που με τίμησαν και με αγαπούν.
Τους ανθρώπους που έγιναν φίλοι μου.

Γιατί εγώ κύριε Λουκά,
έχω φίλους όπου και αν βρίσκομαι
και τους τιμώ και τους σέβομαι.
Δεν κάνω παρέα με εργολάβους,
επιχειρηματίες που σήμερα βρίσκονται στη φυλακή, και μεγαλόσχημους πολιτικούς
που τους κατάπιαν τα σκάνδαλα και τα λάθη.

Ήρθα στο Λαύριο και το σεβάστηκα.

Ούτε το Δημαρχείο μετέφερα στην Κερατέα,
ούτε τις συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου, όπως έλεγες.
Ήμουν σχεδόν καθημερινά
παρών στο γραφείο μου.

Και σεβάστηκα όλες τις περιοχές του Δήμου
και τις αντιμετώπισα ισότιμα.

Δεν έφερα ποτέ στο Λαύριο Κερατιώτες υποψηφίους για να νοθεύσουν την απόφαση των ψηφοφόρων
και τις επιλογές τους,
όπως έκανες εσύ στην Κερατέα.

Γιατί γυρνάς γύρω γύρω
και λες με τα παπαγαλάκια σου
ό,τι θες και ό,τι σου κατέβει
για να ψαρέψεις και πάλι σε θολά νερά.

Εσύ έστειλες κύριε Λουκά
τρεις δικούς σου στην Κερατέα
και τους βοήθησες
να νοθεύσουν το αποτέλεσμα
κερδίζοντας τρείς από τις τέσσερις πρώτες θέσεις
και εκτοπίζοντας τους ντόπιους υποψήφιους.

Κοιτάξου λοιπόν στον καθρέφτη
όταν ξαναμιλήσεις για εμένα
γιατί όλα όσα λες
ανταποκρίνονται ακριβώς στις δικές σου πράξεις.

Στον χαρακτήρα σου,
στα έργα και τις ημέρες σου
που θα στείλουν οριστικά στο παρελθόν
οι πολίτες της Λαυρεωτικής την Κυριακή.
Συμπολίτες και συμπολίτισσες,
Από το Λαύριο και την Καμάριζα,
το και τα Λεγραινά,
την Κερατέα και τους οικισμούς της.

Ζούμε σε ένα τόπο ξεχωριστό,
με ιστορία χιλιάδων ετών,
με μνημεία παγκόσμιας ακτινοβολίας.

Το χώμα αυτού του τόπου
έχει ποτιστεί με τον ιδρώτα των προγόνων μας.

Έχει χαραχτεί
από το μόχθο των παππούδων μας
που σκάβανε μαζί
τις γαλαρίες και τα χωράφια.

Έχει ζήσει τις αγωνίες και τους αγώνες
των γονιών μας που δουλεύανε δίπλα δίπλα
στις φάμπρικες του Λαυρίου.
Έχει αντηχήσει από τις κοινές χαρές
και τα κοινά γλέντια σε γάμους και πανηγύρια.

Αυτή η γη απόκτησε
νέες προοπτικές και νέα δυναμική
από όσους την επέλεξαν
σαν νέο τόπο εργασίας και διαμονής.

Θέλουμε ο τόπος μας
να μην είναι ένα μνημείο
μόνο του χθες,
αλλά και μια ζωντανή δυνατότητα του αύριο.

Ξεπερνώντας τις δυσκολίες,
πολεμώντας τις όποιες αντιξοότητες,
θα δημιουργήσουμε νέες δυνατότητες.

Θα τα καταφέρουμε, όλοι μαζί.
Η Λαυρεωτική είναι όμορφη,
κερδίζει πάλι τη ζωή
και την προοπτική που της αξίζει.

Οι περισσότεροι από εμάς,
έχουμε κοινές καταβολές.

Μπορεί να γεννηθήκαμε
και να ζούμε σε διαφορετικές πόλεις
αλλά το παρελθόν είναι κοινό.

Οι παλαιοί Λαυριώτες,
ακόμη θυμούνται,
ότι ο παππούς μου
ο γιατρός ο Ανδριτσάκης
ζούσε στο Λαύριο.

Μας ενώνουν πολλά, δεν μας χωρίζει τίποτα.

Αυτά που καταφέραμε είναι πολλά.

Δώστε μας τη δύναμη να προσφέρουμε περισσότερα.

Η απόφαση είναι δική σας.

Εσείς με την ψήφο σας στις 25 Μαΐου αποφασίζετε για το μέλλον του τόπου.

Εσείς θα επιλέξετε ποιος θα διοικήσει το Δήμο μας τα επόμενα κρίσιμα χρόνια.

Είστε απόψε εδώ,
γιατί ήδη έχετε αποφασίσει
ότι η επιλογή είναι μία.

Γυρίζουμε οριστικά τη σελίδα της Λαυρεωτικής.
Συνεχίζουμε με τη «Νέα Εποχή».
Το συνδυασμό ολόκληρης της Λαυρεωτικής!
Το συνδυασμό που σέβεται τον πολίτη!

Συνεχίζουμε όλοι μαζί ενωμένοι,
βάζοντας στην άκρη ό,τι μας χωρίζει
για να αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες,
να ανοίξουμε νέους δρόμους για τη Λαυρεωτική.

Αυτή την Κυριακή δεν υπάρχουν παρατάξεις.
όλοι μαζί βάζουμε οριστικά στο περιθώριο
το σκοτεινό φαύλο παρελθόν.
Γνωρίζετε ότι και μετά από πέντε χρόνια
θα παραμένω ακόμα ένας από εσάς.
Ο δικός σας άνθρωπος.
Ο φίλος σας.

Όλοι μαζί θα φτιάξουμε
τη Λαυρεωτική που ονειρευόμαστε.

Όλοι μαζί,
Δήμαρχος, Δημοτικό Συμβούλιο, Φορείς, Πολίτες.

Με τη δική σας συμπαράσταση.
Με την ψήφο σας την Κυριακή.

Κρατήστε γερά το ψηφοδέλτιό μας στα χέρια σας.

Το ψηφοδέλτιο της ζωής μας!

Το ψηφοδέλτιο της ελπίδας!

Για ένα καλύτερο μέλλον!

Για μία καλύτερη Λαυρεωτική!

Συνεχίζουμε μαζί!

Προχωράμε μπροστά!

Η επιλογή είναι μία!

Η «Νέα Εποχή»!

Ο συνδυασμός της προοπτικής
και της ενότητας θα είναι ο νικητής την Κυριακή.
Η Λαυρεωτική αποφάσισε!
Το Λαύριο ψήφισε!
x     x
Σας ευχαριστώ για την τιμή
και την εμπιστοσύνη σας.

Σας ευχαριστώ για την απόφασή σας
να μου δώσετε τη δύναμη
να συνεχίσω για μια Λαυρεωτική
ενωμένη και ισχυρή.

Είμαι συγκινημένος,
γιατί εδώ στο Λαύριο
των εργατικών και των κοινωνικών αγώνων,
στο Λαύριο της ιστορίας και του πολιτισμού αντικρίζω στα μάτια σας τη νίκη.

Αυτή τη νίκη που δεν είναι δική μου.
Είναι δική σας και των παιδιών σας.

Σας ευχαριστώ!

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ