ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Παντελής Ασπραδάκης: Ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια πρωτοποριακή Δομική Αλλαγή

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter


Στην Ελλάδα του 2010 ο πολίτης αντιμετωπίζει -τις περισσότερες φορές- το Κράτος ως δυνάστη αλλά το κυριότερο ως γενεσιουργό αιτία προβλημάτων και ταλαιπωρίας στην καθημερινότητά του. Ταυτόχρονα η τραγική οικονομική κατάσταση αλλά και η κρίση στην πολιτική ζωή της χώρας δημιουργούν το σκηνικό ενός Kράτους που δε σέβεται τον πολίτη. Από την άλλη πλευρά, ο Έλληνας αντιμετωπίζει την Πολιτεία με απαξίωση, με αδιαφορία και με μηδενική τη διάθεση για συνύπαρξη και συνεργασία. Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και ο πρωθυπουργός, έχοντας αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας σε μια από τις πιο δύσκολες συγκυρίες, έχει θέσει σημαντικούς στόχους. Στόχους οικονομικής επιβίωσης αλλά και μεταρρύθμισης του Κράτους, ώστε να αλλάξει δραστικά το μουντό τοπίο της πολιτικής, να προκληθεί το ενδιαφέρον του πολίτη εκ νέου για τα κοινά και να γίνει συμμέτοχος στην μεγάλη προσπάθεια. Για να γίνουν τα παραπάνω, χρειάζονται ριζικές αλλαγές και μεγάλες μεταρρυθμίσεις που ήδη νομοθετούνται ή προετοιμάζονται. Το σχέδιο «Καλλικράτης» αποτελεί μια μεγάλη διοικητική μεταρρύθμιση, η οποία θα συντελέσει αναμφισβήτητα σε ένα νέο μοντέλο διακυβέρνησης της χώρας μας. Σκοπό έχει να ενισχυθεί η τοπική αυτοδιοίκηση με πόρους και αρμοδιότητες, να αποκεντρωθεί η κρατική διοίκηση, έτσι ώστε οι αιρετοί να λύνουν προβλήματα και να παράγουν έργο, έχοντας πάντα τον πολίτη στο επίκεντρο, αλλά και να υπάρξει δραστική μείωση των δαπανών. Ο «Καλλικράτης» αποτελεί μια πρωτοποριακή Δομική Αλλαγή που θα αναβαθμίσει την καθημερινότητα του πολίτη και θα θεμελιώσει ένα ισχυρό κράτος για τις επόμενες γενιές, τις γενιές των παιδιών μας.
Αποτελεί την πραγματοποίηση άλλης μιας προεκλογικής δέσμευσης της κυβέρνησης, που βοηθάει στη στέρεα θεμελίωση ενός κράτους δικαίου, με βασικές αξίες την απόλυτη αξιοκρατία, την πλήρη διαφάνεια και φυσικά την καταπολέμηση της γραφειοκρατίας προς όφελος του πολίτη. Οι προβληματισμοί και οι όποιες αντιδράσεις είναι λογικό να υπάρχουν και μάλιστα σε μια τόσο μεγάλη αλλαγή όπως ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ». Για αυτό το λόγο, μέσω της ανοιχτής διαβούλευσης και διακυβέρνησης, το σχέδιο Καλλικράτης διαμορφώνεται με τέτοιο τρόπο, ώστε να ενσωματώσει ανάγκες και ανησυχίες του πολίτη που δεν έχουν συμπεριληφθεί. Η αξιολόγηση για τον χωρισμό των δήμων και περιφερειών θα συμπεριλάβει τα διοικητικά, λειτουργικά, γεωγραφικά, πληθυσμιακά, ιστορικά, οικονομικά και χωροταξικά χαρακτηριστικά που θα συμβάλλουν στο καλύτερο αποτέλεσμα. Σημαντικό είναι οι πόλεις που θα αποτελέσουν τους νέους δήμους και ιδιαίτερα οι κάτοικοι, να έχουν κοινούς στόχους, κοινά θέλω για έργα και υποδομές, προκειμένου από κοινού να παλέψουν για αυτά σε ένα κοινό όραμα για μια καλύτερη ζωή! Προερχόμενος από την τοπική αυτοδιοίκηση, καθώς διετέλεσα διαδοχικά για πολλά χρόνια δημοτικός και νομαρχιακός σύμβουλος, θεωρώ το Σχέδιο «Καλλικράτης» αφετηρία και βάση για ένα Κράτος που θα υπηρετεί τον πολίτη. Για ένα Κράτος που δεν θα τον φοβίζει αλλά θα στέκεται στο πλευρό του. Για μια Αυτοδιοίκηση της προσφοράς και των έργων, για σύγχρονες και λειτουργικές τοπικές κοινωνίες. Η Ελλάδα δεν έχει πλέον άλλο χρόνο για πειραματισμούς και στασιμότητα. Έχει ανάγκη την ποιοτική δράση και πολιτικές πρωτοβουλίες υψηλού επιπέδου για να γιατρευτεί από τα χρόνια προβλήματα που την ταλαιπωρούν. Σε αυτή την νέα προσπάθεια, όλοι πρέπει να βοηθήσουμε, ώστε ο «ΚΑΛΛΙΚΡΑΤΗΣ» να πετύχει τους στόχους του και τα επόμενα χρόνια να φανούν τα ευεργετικά για τον πολίτη αποτελέσματα.
πηγή magoulaonline.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Έκλεισε-το-γήπεδο-της-Κερατέας-για-ολική-ανακατασκευή-του-αγωνιστικού-χώρου!

Έκλεισε το γήπεδο της Κερατέας για ολική ανακατασκευή του αγωνιστικού χώρου!

Για να διασφαλίσουμε υψηλά πρότυπα ποιότητας, χρησιμοποιούμε cookies για λειτουργικούς, στατιστικούς λόγους και λόγους άνεσης καθώς και για την εμφάνιση εξατομικευμένου περιεχομένου. Κάνοντας κλικ στο

ΚΕΡΑΤΕΑ:-Κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-από-την-Τροχαία-λόγω-του-εορτασμού-της-Αγίας-Τριάδος

ΚΕΡΑΤΕΑ: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις από την Τροχαία λόγω του εορτασμού της Αγίας Τριάδος

Λόγω διεξαγωγής εκδηλώσεων εορτασμού της Αγίας Τριάδος, Πολιούχου Κερατέας, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές και σταδιακές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Λεωφόρο Αθηνών Σουνίου, περιοχής Δήμου Λαυρεωτικής, ως εξής:

Scroll to Top