Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Κερατέα

ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ

Δελτίο Τύπου

Επίσκεψη του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή στην Κερατέα

• « Ο αγώνας των κατοίκων της Κερατέας αποτελεί κορυφαία αντίσταση στη κυβερνητική επιλογή εξυπηρέτησης εργολαβικών συμφερόντων»
•« Να απομακρυνθούν τώρα τα ΜΑΤ από την Κερατέα»

Επίσκεψη στην Κερατέα πραγματοποίησε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Χουντής την Πέμπτη 24.02.2011 όπου μετείχε σε ευρεία σύσκεψη με τον Δήμαρχο, μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και την Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων της Κερατέας με θέμα την κατασκευή ΧΥΤΥ στην περιοχή.

Ο Νίκος Χουντής εξέφρασε την συμπαράστασή του στον δίκαιο αγώνα των κατοίκων της περιοχής και ζήτησε την άμεση απομάκρυνση των ΜΑΤ από την περιοχή. Δήλωσε πως αυτός ο αγώνας αποτελεί την κορυφαία αντίσταση στην προωθούμενη κατασκευή 61 συγχρηματοδοτούμενων ΧΥΤΑ/Υ στην Ελλάδα που αποτελούν σύμφωνα και με την Κομισιόν την έσχατη και πιο ακατάλληλη λύση για την διαχείριση των αποβλήτων. Στη συνέχεια της δήλωσής του αφού τόνισε πως, η εμμονή της κυβέρνησης στη επιλογή της συγκεκριμένης τεχνολογίας συνδέεται με συγκεκριμένα επιχειρηματικά συμφέροντα, πρότεινε την λύση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή από τα νοικοκυριά αντί της ανακύκλωσης μέσω εργοστασίων. Τέλος ενημέρωσε πως κατέθεσε νέα ερώτηση στην Κομισιόν από την οποία, μεταξύ άλλων, ζητάει να έρθει αντιπροσωπεία που θα συζητήσει με όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και να ερευνήσει τις προτάσεις των οικολογικών οργανώσεων που ζητούν την λύση της διαλογής των απορριμμάτων στην πηγή.

26.02.2011 Το Γραφείο Τύπου

Copyright © 2009-2011 Atticanews.gr. ATTICANEWS.
Κ. Αγγέλου 4, Καλύβια Θορικού 19010 Τηλ/Φαξ: 2299063424

Σχόλια μέσω facebook
  Βίντεο που σοκάρει δείχνει πώς πραγματικά κατασκευάζονται οι μάσκες προστασίας στην Ινδία