Πρόταση για το Κτηματολόγιο και την Εξυπηρέτηση των Πολιτών

ΤΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΚΑΙ Η ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ


Καθώς φτάνουμε στην καταληκτική ημερομηνία και διαπιστώνεται – φαίνεται ότι υπάρχει, ακόμη, αριθμός Πολιτών που δεν έχουν τακτοποιήσει τις υποθέσεις τους με το “Κτηματολόγιο”, χρειάζεται -επειγόντως- να κάνουμε κάτι.

ΕΡΩΤΗΜΑ:
Πόσοι να είναι ακόμη οι Πολίτες, που δεν έχουν εξυπηρετηθεί; Είτε είναι πολλές χιλιάδες, είτε είναι μερικές εκατοντάδες, μια σωστά οργανωμένη προσέγγιση – αντιμετώπιση του ζητήματος, θα είναι ευεργετική για όλους.


Οι μεν Πολίτες θα τακτοποιηθούν (αυτό χρειάζεται άλλωστε), η δε Δημοτική Αρχή θα επιβεβαιώσει το ενδιαφέρον της για τον Πολίτη και θα ενισχύσει το κύρος και την αποτελεσματικότητά της (μάλλον της είναι απαραίτητα όλα αυτά).

ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ


1 – Βασικά πρέπει να σταθμίσουμε πόσους Πολίτες μπορεί να εξυπηρετήσει -σε καθημερινή βάση- το στελεχιακό δυναμικό που διαθέτουμε, στα επιμέρους Τμήματα έργου και συνολικά. Ας πούμε (για παράδειγμα) 100-εκατό συνολικά. ΑΥΤΟΣ ο αριθμός Πολιτών θα πρέπει να εξυπηρετηθεί, σε καθημερινή βάση, με τάξη και αξιοπρέπεια, χωρίς διαπληκτισμούς και “απαράδεκτες σκηνές”.

2 – Έχουμε κάποια Τμήματα στα οποία θα απευθυνθούν οι Πολίτες π.χ. Γενικών Πληροφοριών, Σύνταξης Ένστασης, Υποβολής Ένστασης κλπ.

Για τα Τμήματα … κάποιος υπάλληλος “μοιράζει” εκεί κάτι χαρτάκια προτεραιότητος (σε όσους από ώρα 05 πρωϊνή … γράφτηκαν στην χειρόγραφη κατάσταση !!!)

3 – Με βάση, λοιπόν, τους δύο άξονες Κτηματολογικού ενδιαφέροντος, και τα Τμήματα βάζουμε να λειτουργήσουν 2-δύο (από ένα) ή 4-τέσσερα (από δύο) … αν όχι και παραπάνω, τηλέφωνα – τηλεφωνικά νούμερα.

Για την Κερατέα (π.χ.) τηλεφωνεί ο Πολίτης στο 800-11-12345 … χωρίς χρέωση !!! απαντά ευγενικά, κάνοντας με ηρεμία τη δουλειά του ο υπάλληλος.

  ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ ΑΥΡΙΟ: Δεν μπορεί ένας ψεύτης δήμαρχος, να υπερασπιστεί το συμφέρον του τόπου μας.

ΕΝΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ


— Πολίτης — Καλημέρα, ενδιαφέρομαι για Κερατέα, να καταθέσω Ένσταση.
— Υπάλληλος— Δώστε μου, παρακαλώ, Όνομα – Επίθετο – Πατρώνυμο – ΑΦΜ ή ΑΜΚΑ και έναν αριθμό τηλεφώνου, για επικοινωνία (τα δίνει ο Πολίτης) και ο υπάλληλος ΤΟΥ ΚΑΘΟΡΙΖΕΙ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΙΚΩΣ προσδιορίζοντας στον Πολίτη ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ – ΗΜΕΡΑ – και ΩΡΑ !!! Και γνωρίζοντας πόσα άτομα – Πολίτες μπορεί να εξυπηρετήσει η Υπηρεσία σε καθημερινή βάση, για κάθε 100-εκατό άτομα – Πολίτες αλλάζει ημερομηνία.

Με τον τρόπο αυτό το “σύστημα” θα κυλήσει άψογα και όλοι θα μείνουν ικανοποημένοι από την οργανωμένη και πολιτισμένη προσέγγιση του ζητήματος.

Κάτι ανάλογο γίνεται με τα ραντεβού που “κλείνονται” τηλεφωνικώς για τους Γιατρούς του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Γιατί με το “Κτηματολόγιο” έπρεπε να γίνει τόσος … θρήνος;

Συντερίνα 14 Φεβρουαρίου 2017 – Κωνσταντίνος Γαλακτίδης τηλ. 6945 855 [email protected]