8.5 C
Keratea
Τετάρτη, 1 Δεκεμβρίου, 2021

Πολίτες του Λαυρίου συζητούν με τον Δήμαρχο Λαυρεωτικής

Πρόσφατα Άρθρα

10833775 10204348404564748 2136844114 n%2B1
Την Παρασκευή 05 Δεκεμβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου η πρώτη Δημόσια Διαβούλευση της νέας δημοτικής αρχής του Δήμου Λαυρεωτικής, όπως και είχε ανακοινωθεί, για την περιοχή του Λαυρίου. Στο κεντρικό έδρανο της Διαβούλευσης καθόταν ο Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς με δύο από τους τοπικούς συμβούλους Λαυρεωτικής, τους κ.κ Αλίκη Σπύρου και Χάρη Ζαγουρή. Επίσης παρευρέθηκαν όλοι οι Δημοτικοί Σύμβουλοι της πλειοψηφίας του Δ.Σ.
Η προσέλευση του κόσμου ήταν μεγάλη και θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν μεγαλύτερη από την αναμενόμενη (περίπου 100-150 πολίτες). Σκοπός της Διαβούλευσης αυτής ήταν να πει ο Δήμαρχος για τα πεπραγμένα του Δήμου στις πρώτες εκατό ημέρες από την στιγμή ανέλαβε (σ.σ η διαβούλευση πραγματοποιήθηκε 96 ημέρες μετά) και να θέσουν οι πολίτες τους προβληματισμούς, τις παρατηρήσεις, τις προτάσεις ή τα ζητήματα τους απασχολούν, ή ακόμα και να ασκήσουν κριτική στο έργο της νέας Δημοτικής Αρχής.

10859528 10204348083996734 1240165264 n2
Αρχίζοντας, ο Δήμαρχος θέλησε πρώτα από όλα να κάνει έναν αρχικό απολογισμό του έργου του με περισσότερες λεπτομέρειες. Χρηματοδοτήσεις, μελέτες, προαστιακόςήταν μερικά από τα θέματα ανέλυσε ο κος δήμαρχος.
Αμέσως μετά την εισαγωγή του δημάρχου, τον λόγο πήραν δέκα πολίτες ζήτησαν τον λόγο. Πιο συγκεκριμένα, μίλησαν με σειρά προτεραιότητας.
Ο πρώην του Ποντιακού Συλλόγου Λαυρίου «Μυθριδάτης» κος Ελευθεριάδης, έθεσε τους δικούς του προβληματισμούς για οικονομικές υποθέσεις μεταξύ του δήμου και του Συλλόγου, μίλησε επίσης για τον νόμο για τους παλιννοστούντες, ενώ ο νυν πρόεδρος, κος Βαρυθυμιάδης, έθεσε το ζήτημα για το «Σπίτι των Ποντίων», το οποίο έχει μείνει ανεκπλήρωτο εδώ και πολλά χρόνια.

10836133 10204348404364743 180858211 n%2B3
Στην συνέχεια πήρε τον λόγο ο κος Δρίβας, πρώην Δήμαρχος Λαυρίου και της Δημοτικής Θεατρικής Ομάδας «Εξόρυξη», όπου αναφέρθηκε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζει η θεατρική ομάδα σχετικά την εξεύρεση χώρου για να τον χρησιμοποιεί ως γραφείο, αποθηκευτικό χώρο για τα κοστούμια κτλ. Ο κος Δρίβας δήλωσε ενδιαφέρον για την αίθουσα του Παλαιού Μηχανουργείου, στην οποία στεγαζόταν προηγουμένως το Δίκτυο Ανταλλαγής και Αλληλεγγύης Λαυρίου, και θα περιμένει απάντηση από το Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός. Επίσης, επεσήμανε το πρόβλημα του αμφιθεάτρου στο ΕΠΑΛ Λαυρίου, το οποίο στάζει σε κάθε βροχερή μέρα, όπως επίσης συμβαίνει και με την αίθουσα της μικροφωνικής στο Παλαιό Μηχανουργείο Λαυρίου. Ελπίζουμε πως οι αρμόδιοι θα αναλάβουν την ευθύνη να επιλύσουν τα προβλήματα αυτά.
Η κα Σοφία Ρωκ Μελά, υπεύθυνη του Βιοτεχνικού-Βιομηχανικού Εκπαιδευτικού Μουσείου Λαυρίου, το οποίο εδρεύει στο Τεχνολογικό Πολιτιστικό Πάρκο Λαυρίου, ανέφερε πόσο σημαντικό είναι το Μουσείο αυτό για την πόλη μας, τόσο από οικονομική όσο και από ιστορική, εκπαιδευτική και πολιτιστική άποψη. Ζήτησε από τον Δήμαρχο και φυσικά, και από τον πρόεδρο του Ν.Π.Δ.Δ. Θορικός, να γίνεται μια καλύτερη οργάνωση των πολιτιστικών εκδηλώσεων του Δήμου, ούτως ώστε να μην συμπίπτουν μεταξύ τους, και συνεπώς να είναι πιο εύκολο και για τον κόσμο, αλλά και στους φορείς, να παρευρεθεί σε αυτές. Δήλωσε επίσης, πως θα μπορούσε να συμβάλλει και να βοηθήσει στην οργάνωση της εορταστικής επετείου των 150 χρόνων από την ίδρυση της πόλης του Λαυρίου, καθώς με τον τομέα της έχει άμεση σχέση με την ιστορία του.

10841317 10204348404964758 818629346 n%2B4444
Ο του Συλλόγου Αγίας Μαρίνας Κερατέας, κος Γιώργος Μανιώτηςαπευθυνόμενος κυρίως στους πολίτες και λιγότερο στον δήμαρχο, ανέλυσε τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο οικισμός, όπως δυσκολία πρόσβασης λόγω έλλειψης συγκοινωνίας, ακατάλληλα και επικίνδυνα πάρκα, γήπεδα και κα, και ότι θα ήταν προτιμότερο να κοιτάξουμε τα σημαντικά θέματα του Δήμου σαν πρώτη προτεραιότητα.
Μίλησε επίσης, ο του Συλλόγου Μαρώνεια, ζήτησε την αξιοποίηση της ευρύτερης περιοχής του Αγίου Κωνσταντίνου, και ειδικότερα των Μεταλλευτικών Στοών.
Μία πολίτης αναφέρθηκε σε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει με ένα ακατοίκητο σπίτι, με τα τέλη και τους λογαριασμούς Δ.Ε.Η.
Στην συνέχεια ένας εκ των συντακτών του παρόντος άρθρου, έθεσε τέσσερις σύντομες ερωτήσεις πάνω στα λεγόμενα του δημάρχου.
Από ποιες πηγές εσόδων θα πληρωθούν τα χρέη του Δήμου που ανέφερε, αν υπάρχουν άλλες χρηματοδοτήσεις υπάρχουν εκτός από το ΕΣΠΑ, πώς σκοπεύει ο δήμαρχος να επιλύσει το ζήτημα της ανεργίας και τέλος, εφόσον ακούμε για πάρα πολλά έργα, ότι δεν έχουμε ακούσει τίποτα μέχρι στιγμής για ανταποδοτικά έργα.
Μετά το πέρας των ερωτήσεων, ο δήμαρχος έκανε μια προσπάθεια να απαντήσει σε όλα τα ερωτήματα των πολιτών, με συνάφεια και ακρίβεια.
Οι συντάκτες του παρόντος άρθρου, προτείνουν η Δημόσια Διαβούλευση να πραγματοποιείται μία φορά κάθε μήνα και όχι δύο φορές τον χρόνο, όπως είπε ο δήμαρχος, καθώς γνωρίζουμε πως είναι στην βούληση του Δημάρχου να πραγματοποιηθεί κάτι τέτοιο και όχι σε κάποιο νόμο του Καλλικράτη. Με αυτό τον τρόπο πιστεύουμε πως θα δίνεται η δυνατότητα σε περισσότερους πολίτες να εκφράζουν τα προβλήματα και τα παράπονά τους ή ακόμα και τις προτάσεις τους.Θεωρούμε πως θα ήταν περισσότερο χρήσιμο και για τον Δήμο, αλλά και για τους δημότες, να δίνεται η δυνατότητα αυτή της επικοινωνίας και της αλληλεπίδρασης, αλλά και της εποικοδομητικής κριτικής.

Σύνταξη και Επιμέλεια Κειμένου: Ηλίας Καλλέργης – Χρύσα Κουνιάδου
Φωτογραφίες: Αρίφογλου                   http://hpolhmas.com//

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ  ΔΕΥΤΕΡΗ ΛΑΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΚΕΡΑΤΕΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10/12 στις 18.30 ΣΤΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ.
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΡΤΗΣΗ
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΄΄ Η Δημοτική Αρχή συζητά με τους πολίτες΄΄ Με δύο Λαικές Συνελεύσεις δημοτών και κατοίκων, σε Κερατέα και Λαύριο, θα κλείσει το 2014. Η νέα Δημοτική Αρχή επιδιώκει να σηματοδοτήσει τις …

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ