Στο Λαύριο σήμερα ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κουμουτσάκος

Αξίζει να διαβάσετε

- Advertisement -
%CE%A3%CF%84%CE%BF+%CE%9B%CE%B1%CF%8D%CF%81%CE%B9%CE%BF+%CF%83%CE%AE%CE%BC%CE%B5%CF%81%CE%B1+%CE%BF+%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%88%CE%AE%CF%86%CE%B9%CE%BF%CF%82+%CE%A0%CE%B5%CF%81%CE%B9%CF%86%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%B9%CE%AC%CF%81%CF%87%CE%B7%CF%82+%CE%BA.+%CE%93%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82+%CE%9A%CE%BF%CF%85%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CF%83%CE%AC%CE%BA%CE%BF%CF%82

Στην περιοχή του Λαυρίου συνέχισε σήμερα το πρόγραμμα των επισκέψεών του στην περιφέρεια Αττικής, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης κ. Γιώργος Κουμουτσάκος, ο οποίος παρέστη στη δοξολογία της 25ης Μαρτίου που τελέσθηκε στον Ιερό Ναό της και στη μαθητική παρέλαση.

Στις συναντήσεις και συζητήσεις του με κατοίκους της περιοχής, εν όψει και της επικείμενης παρουσίασης του συνδυασμού του, ο κ. Κουμουτσάκος άκουσε τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους, καθώς και τις σκέψεις τους για το πώς μπορεί να αλλάξει η καθημερινότητα τους προς το καλύτερο, με δουλειές, ανάπτυξη, διαφάνεια και αλληλεγγύη.

Σχετικά ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε:

- Advertisement -

«Η περιοχή του Λαυρίου είναι γεμάτη δυναμισμό. Έχει ισχυρές αναπτυξιακές προοπτικές, υπό τρεις προϋποθέσεις :

Την αξιοποίηση του θαλάσσιου μετώπου, και ιδιαίτερα του λιμανιού του Λαυρίου. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί με την αναβάθμιση των υποδομών του λιμανιού του Λαυρίου, με νέες μαρίνες ώστε να μπορέσει να φιλοξενήσει περισσότερα σκάφη αναψυχής καθώς και κρουαζιερόπλοια, αξιοποιώντας το νέο επιβατηγό σταθμό του Λαυρίου (terminal), καθώς και με τη λειτουργία του υδατοδρομίου.

Δεύτερον, την αξιοποίηση του πολιτιστικού πλούτου της περιοχής (Αρχαίο Θορικού, ναός του Ποσειδώνα στο Σούνιο, αρχαία «πλυντήρια» εντός του Εθνικού Δρυμού Σουνίου), προσελκύοντας επισκέπτες λόγω και της εγγύτητας με το Διεθνές Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

- Advertisement -

Τρίτον, την ταχεία υλοποίηση της σύνδεσης του Λαυρίου με τον Προαστιακό, που σήμερα φτάνει μέχρι το Κορωπί και το Αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος».

Αυτές οι παρεμβάσεις θα προσελκύσουν επενδύσεις και θα δημιουργήσουν δουλειές, που τόσο χρειάζεται αυτή η ιστορική περιοχή της Αττικής.

Τέλος, στο φλέγον ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων ειδική προσοχή πρέπει να δοθεί στις πρωτοβουλίες που αναπτύσσονται σε τοπικό επίπεδο. Αυτές οι πρωτοβουλίες θα πρέπει πάντως να εντάσσονται στο πλαίσιο και να είναι συμβατές με την ανάγκη ταχείας ολοκληρωμένης αντιμετώπισης του προβλήματος των απορριμμάτων στην Περιφέρεια Αττικής, λαμβάνοντας υπόψη, όπου απαιτείται, τον υπάρχοντα περιφερειακό σχεδιασμό, ο οποίος θα πρέπει να αντιμετωπίσει νέες προκλήσεις και δεδομένα. Στόχος το χαμηλότερο δυνατό κόστος και η μέγιστη προστασία του περιβάλλοντος και της ποιότητας ζωής των πολιτών.
Σε λίγες μέρες θα παρουσιάσουμε τη διακήρυξη και στρατηγική θεώρηση του συνδυασμού μας. Για τη διαμόρφωσή της ακούμε απευθείας από τους εκείνα που τους πικραίνουν, και που πρέπει να αλλάξουμε, και όσα ομορφαίνουν τη ζωή τους και πρέπει να βελτιώσουμε.»

Διαβάστε σχετικά:
Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ (VIDEO): Ο Περιφερειακός σχεδιασμός στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορεί να ανασταλεί αλλά να συμπληρωθεί Γ. ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ (VIDEO): Ο Περιφερειακός σχεδιασμός στην διαχείριση των απορριμμάτων δεν μπορεί να ανασταλεί αλλά να συμπληρωθεί

«Η Αττική πρέπει να αλλάξει πρόσωπο, χρειάζεται ένα νέο πρόσωπο και ΔΑΔΑ, δηλαδή Δουλειές, Ανάπτυξη, Διαφάνεια και Αλληλεγγύη» σημειώνει σε συνέντευξή του στη διαδικτυακή τηλεόραση του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο υποψ…
- Advertisement -

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

- Advertisement -

Σχετικά άρθρα