Ετοιμάζονται να μοιράσουν “ραβασάκια” στους πολίτες και… εκατομμύρια Ευρώ στα κόμματα

Πρόσφατα ΆρθραΑν αυτό που ζήσαμε τα τελευταία 2 χρόνια μοιάζει με ένα κακό όνειρο… δυστυχώς ο εφιάλτης τώρα αρχίζει…

“Ραβασάκια” στους ιδιοκτήτες ακινήτων μετά τις εκλογές – Θα κληθούν να πληρώσουν 5 χαράτσια!

 Μέχρι τέλος του χρόνου θα πρέπει να καταβάλουν στα δημόσια ταμεία 3,5 δισ. ευρω
– Διαβάστε μέχρι πότε θα πρέπει να πληρωθούν
– Φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων σχεδιάζει μεταξύ άλλων το υπ. οικονομικών

Πέντε χαράτσια περιμένουν εκατομμύρια νοικοκυριά που αμέσως μετά τις εκλογές θα κληθούν να πληρώσουν για τις ακίνητες περιουσίες τους:

1. Το Ενιαίο Τέλος Ακινήτων του έτους 2009. Περίπου 1,28 εκατομμύρια φορολογούμενοι θα παραλάβουν τα «ξεχασμένα» εκκαθαριστικά σημειώματα για την καταβολή του ΕΤΑΚ 2009. Θα το πληρώσουν οι άγαμοι που την 1η Ιανουαρίου 2009 είχαν ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 100. ευρώ και οι έγγαμοι με ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ. Σημειώνεται ότι έχουν ήδη εκκαθαριστεί 2.920.000 δηλώσεις από 3.946.646 ιδιοκτήτες και έχουν βεβαιωθεί ύψους 278,97 εκατ. ευρώ.

2. Την έκτακτη εισφορά στη μεγάλη ακίνητη περιουσία του έτους 2009. Οσοι είχαν στην κατοχή τους την 1η Ιανουαρίου 2009 ατομική ακίνητη περιουσία αντικειμενικής αξίας άνω των 400. ευρώ, με τα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009 θα πληρώσουν και έκτακτη εισφορά. Η έκτακτη εισφορά επιβάλλεται κλιμακωτά με συντελεστές από 0,1% έως 0,9%, ανάλογα με το ύψος της περιουσίας.

3. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010. Περισσότεροι από 100. φορολογούμενοι, οι οποίοι κατείχαν την 1η Ιανουαρίου 2010 ακίνητα συνολικής αντικειμενικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ, θα λάβουν τον «λογαριασμό» του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας έτους 2010.

4. Τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2011. Πάνω από 600. φορολογούμενοι που κατέχουν ακίνητα αξίας άνω των 200.000 ευρώ θα παραλάβουν και άλλα εκκαθαριστικά σημειώματα για την πληρωμή του ΦΑΠ του 2011.

5. Το Ειδικό Τέλος Ακινήτων για το 2012 που επιβάλλεται και εισπράττεται μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ. Το τέλος θα καταβληθεί σε 5 ίσες δόσεις.

Μέσα στον Απρίλιο, οι ιδιοκτήτες θα λάβουν το ραβασάκι της ΔΕΗ με την πρώτη του τέλους ακινήτων που θα πρέπει να πληρώσουν εντός του Μαϊου. Σύμφωνα με πληροφορίες του Εθνους, η γενική γραμματεία πληροφοριακών συστημάτων έχει ήδη έτοιμα προς αποστολή 270. σημειώματα του ΕΤΑΚ του 2009, για την είσπραξη εσόδων περίπου 10 εκατ. Ευρώ. Η αποστολή τους αναμένεται να ξεκινήσει τον Μάιο ενώ το καλοκαίρι οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν τον Φόρο Ακίνητης Περιουσίας του 2010 και του 2011.

Οπως αναφέρει η εφημερίδα, στα σχέδια του υπουργείου οικονομικών είναι και η φορολόγηση των εκτός σχεδίου οικοπέδων και αγροτεμαχίων ενώ εξετάζονται και αλλαγές στους συντελεστές του φόρου μεταβίβασης, μείωση ή και κατάργηση του αφορολογητου ορίου στις αγοραπωλησίες, γονικές παροχές και δωρεες και καθιέρωση φόρου υπεραξίας για τους πωλητές.

Μικραίνουν την ιδιοκτησία – Θα πληρώνουμε ενοίκιο στο ίδιο μας το σπίτι – Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

– Θέλουν επίσης αύξηση των φόρων σε καύσιμα, ποτά και τσιγάρα!
– “Στην Ελλάδα”, λένε, “οι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%”
– Ζητούν κατάργηση των ήδη “ψαλιδισμένων” φοροαπαλλαγών

Επειδή κάποιοι είναι ανίκανοι να εισπράξουν, επειδή κάποιοι δεν μπορούν εδώ και 2 χρόνια να στήσουν έναν στοιχειώδη μηχανισμό ο οποίος θα εφαρμόζει όσα αποφασίζονται οι δανειστές και εταίροι μας βλέπουν ως λύση την εύκολη. Αυτή δηλαδή που εφαρμόζεται εδώ και χρόνια χωρίς κόπο. Φόρους, φόρους, φόρους.

Στην τριμηνιαία έκθεση της Κομισιόν αναφέρεται ότι υπάρχει ακόμα περιθώριο για περαιτέρω αύξηση του επιπέδου φορολογίας έστω με «έμμεσα» μέτρα όπως η κατάργηση φοροαπαλλαγών και η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος ιδιοκατοίκησης!

Δηλαδή σε λίγο καιρό να πληρώνουμε επι της ουσίας ενοίκιο στο κράτος για την ιδιοκτησία μας. Και αν προσθέσει κανείς σε αυτό τους ήδη υπάρχοντες φόρους και χαράτσια, πλέον η ιδιοκτησία και στην Ελλάδα γίνεται απαγορευτική.

ΟΙ εγκέφαλοι της ΚΟΜΙΣΙΟΝ συγκρίνουν τα επίπεδα φορολογίας μεταξύ των χωρών της ευρωζώνης από την οποία προκύπτει ότι το συνολικό επίπεδο φορολογίας στην Ελλάδα ήταν το 2011 32,5% του ΑΕΠ έναντι 39,5% που είναι ο μέσος όρος στις 17 χώρες της Ευρωζώνης.

Ετσι λοιπόν προτείνουν:

– Επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση
– Κατάργηση των φοροαπαλλαγών
– Αύξηση φόρων κατοχής ακίνητης περιουσίας

Και δεν σταματούν μόνο εκεί. Λένε ότι υπάρχουν ακόμα περιθώρια για να αυξηθούν περισσότερο οι ειδικοί κατανάλωσης που επιβάλλονται σε καύσιμα, τσιγάρα και ποτά.

Το πως μετρούν αυτά τα περιθώρια δεν εξηγούν, σε μια χώρα με ψαλιδισμένους μισθούς και συντάξεις, με είδη πρώτης ανάγκης στα ύψη και με κανένα μέτρο που να απαλύνει τουλάχιστον κάποια από τα βάρη. Όπως για παράδειγμα να ενισχυθούν ακόμα περισσότερο οι δημόσιες συγκοινωνίες τώρα που η βενζίνη κοντεύει τα 2 ευρώ.

Φόρο ιδιοκατοίκησης και αύξηση των έμμεσων φόρων θέλει η Κομισιόν

– Αναφέρουν πως στην Ελλάδα υπάρχουν ακόμα περιθώρια βελτίωσης των εσόδων μέσω φόρων
– Στην Ελλάδα αναφέρουν οι είναι στο 33%, ενώ ο μέσος όρος στην Ε.Ε. 40%
– Ζητούν κατάργηση των ήδη “ψαλιδισμένων” φοροαπαλλαγών

Οι τεχνοκράτες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής όπως φαίνεται και από την έκθεσή τους, δεν έχουν συνειδητοποιήσει ότι η κατάσταση της Ελλάδας, έχει οδηγήσει αρκετούς πολίτες ακόμα και στην αυτοκτονία, όπως στην περίπτωση του 77χρονου συνταξιούχοιυ και σκέφτονται και πως υπάρχει ακόμα περιθώριο για επιπλέον μέτρα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΕΙΔΗΣΗ ΤΗΣ ΑΥΤΟΚΤΟΝΙΑΣ ΠΟΥ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΕ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Κομισιόν, οι έλληνες πολίτες έχουν κάνει ιδιαίτερες προσπάθειες, αλλά όπως επισημαίνουν εξακολουθεί να υπάρχει πρόβλημα με τα έσοδα, ενώ αναφέρουν πως τα έσοδα από φόρους φτάνουν στην Ελλάδα το 33%, ενώ ο μέσος όρος της Ευρωπαϊκής Ένωσης αγγίζει το 40%.

Και φυσικά, μετά από αυτό το αποτέλεσμα, η έκθεση αναφέρει πως υπάρχει ακόμα μεγάλο έδαφος για τους πολίτες να αυξήσουν τους φόρους, αλλά και να προχωρήσουν σε νέα περικοπή των ήδη “ψαλιδισμένων” φοροαπαλλαγών.

Έτσι η Κομισιόν στην έκθεσή της αναφέρει και προτείνει τα εξής αδιαφορώντας για την δυσκολία επιβίωσης πλέον πολλών ελλήνων πολιτών.

Συγκεκριμένα η Κομισιόν ζητά επιπλέον αύξηση των φόρων κατανάλωσης αλλά και άλλων έμμεσων φόρων, όπως ποτά και τσιγάρα, που ήδη έχουν αυξηθεί.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη στις προτάσεις της ευρωπαϊκής έκθεσης είναι να επιβληθεί ως νέο μέτρο, η επιβολή τεκμαρτού εισοδήματος στην ιδιοκατοίκηση.

Επίσης, προτείνουν νέα κατάργηση των φοροαπαλλαγών στη φορολογία εισοδήματος, τη βελτίωση της φορολογικής διοίκησης και της συλλογής ΦΠΑ και την αύξηση των φόρων στην κατοχή ακίνητης περιουσίας.

newsit.gr

Για τα κόμματα…”λεφτά υπάρχουν”! 

 Για τα κόμματα..."λεφτά υπάρχουν"! ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΤΕΣ! Ιδού η τροπολογία της Ντροπής!
Την ώρα δηλαδή που η πλειοψηφία της Βουλής έχει θεσπίσει τα σκληρότερα δημοσιονομικά μέτρα, οδηγώντας σε απόγνωση στους έλληνες πολίτες, ετοιμάζεται να ανάψει το πράσινο φως προκειμένου να εισρεύσουν δεκάδες εκατομμύρια προς τα κομματικά ταμεία.
Πέραν τούτου, η συγκεκριμένη τροπολογία δημιουργεί και ένα επιπλέον ηθικό και πολιτικό ζήτημα για την κυβέρνηση, καθώς την περασμένη εβδομάδα ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να γίνει αποδεκτή καμία τροπολογία που δεν έχει σχέση με τις μνημονιακές υποχρεώσεις της χώρας.
Με τη συγκεκριμένη λογική μάλιστα, αποσύρθηκαν ευνοϊκές ρυθμίσεις για εκατοντάδες οφειλέτες. Δημιουργείται λοιπόν εύλογο ερώτημα για το τι τελικά θα πράξει ο πρωθυπουργός με τη συγκεκριμένη τροπολογία.
Τι όμως περιλαμβάνει η εν λόγω ρύθμιση;
Σύμφωνα με το κείμενο που περιλήφθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργού Εσωτερικών Τάσου Γιαννίτση, τα κόμματα μπορούν να εισπράξουν την τελευταία δόση της τακτικής κρατικής επιχορήγησης του 2011, τις δύο πρώτες του 2012, την εκλογική καθώς και τις αντίστοιχες για «επιμορφωτικούς σκοπούς» χωρίς αυτές να μπορούν να κατασχεθούν λόγω ανεξόφλητων οφειλών προς τις τράπεζες. Υπενθυμίζεται ότι ΠΑΣΟΚ και ΝΔ χρωστούν 244,2 εκατομμύρια ευρώ, ενώ  λόγω των ανεξόφλητων υποχρεώσεών τους προς τις τράπεζες, είχαν «παγώσει» οι κρατικές χρηματοδοτήσεις, οι οποίες τώρα απελευθερώνονται.
Όπως αναφέρεται συγκεκριμένα στην εν λόγω ρύθμιση, προκειμένου να διασφαλισθούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης λειτουργίας των πολιτικών κομμάτων, ενόψει διενέργειας των εθνικών εκλογών, ορίζεται εξαιρετικά ότι η οφειλόμενη τέταρτη δόση έτους 2011 (περίπου 13,5 εκατ. ευρώ), καθώς και η πρώτη και δεύτερη δόση έτους 2012, της ετήσιας κρατικής χρηματοδότησης των κομμάτων και των συνασπισμών τους, καθώς και οι αντίστοιχες δόσεις της οικονομικής ενίσχυσης για επιμορφωτικούς σκοπούς, είναι ανεκχώρητες και ακατάσχετες και καταβάλλονται υποχρεωτικά σε τραπεζικό λογαριασμό του κόμματος ή του συνασπισμού, που γνωστοποιείται στο υπουργείο Εσωτερικών μέσα σε ένα μήνα από την έναρξη ισχύος του παρόντος νόμου.
Επιπλέον, διευκρινίζεται, ότι οι επόμενες δόσεις του έτους 2012 και εφεξής, θα διέπονται από τους περιορισμούς και τις δεσμεύσεις που έχουν συνομολογήσει τα πολιτικά κόμματα με τις τράπεζες με τις οποίες έχουν συνάψει δάνεια.
Να σημειωθεί ότι η χρηματοδότηση των κομμάτων για το 2011 ήταν 54 εκατ. ευρώ, δηλαδή αυξημένη κατά 5,2 εκατ. ευρώ σε σχέση με το 2010 που ήταν 48,8 εκατ. ευρώ. Από αυτά μόνον το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ λαμβάνουν τα 38,8 εκατ. ευρώ (21,8 εκ. και 17 εκ. ευρώ αντιστοίχως), ενώ το ΚΚΕ 5,2 εκατ. ευρώ, ο ΛΑΟΣ 4,4 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ 3,9 εκατ. ευρώ και οι Οικολόγοι Πράσινοι 1,8 εκατ. ευρώ.

Σχετικά

Πάμε σε μισθούς Βουλγαρίας, με υπογραφή Βενιζέλου – Κατώτερη αμοιβή τα 180-287 ευρώ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ