10.4 C
Keratea
Δευτέρα, 11 Δεκεμβρίου, 2023

ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΚΕΡΑΤΕΑ.

Αξίζει να διαβάσετε

Το ρεπορτάζ από το Ταχάλια, οι φωτό δικές μας.

«Όλοι μαζί με μια κιθάρα στο Οβριόκαστρο» ήταν η καμπάνια της συναυλίας διαμαρτυρίας του δήμου Κερατέας με τη συμμετοχή του Β. Παπακωνσταντίνου, του Λ Μαχαιρίτσα, Μπ. Στόκα, Λ. Μπαλάφα κ.α. και οι κάτοικοι ανταποκρίθηκαν στο σύνολό

Ο αεικίνητος Βασίλης πάντα μπροστά στους αγώνες

Με την επιτυχημένη συναυλία επί της Λεοφ.. Λαυρίου, στον κόμβο Μητραντώνη- Οβριόκαστρο οι κάτοικοι της διαμαρτύρονται για την αντιμετώπισή τους από την Πολιτεία, αλλά και πανηγυρίζουν επιβεβαιώνοντας την αγωνιστικότητά τους κατά του δημοσίου και των εργολάβων που θέλουν να τους επιβάλλουν τα σκουπίδια.

ΟΙ επανειλημμένες ανακοινώσεις του υπουργείου Εσωτερικών ότι πρόκειται για ΧΥΤΥ και οι προσπάθειές του, μέσω του περιφερειάρχη να εκτονώσει το κλίμα απέβησαν άκαρπες. Το ζήτημα παραμένει ως έχει διότι όπως λένε οι ίδιοι «ουδέν μονιμότερον του προσωρινού», από τις 11 του μηνός, όταν εγκαταστάθηκαν τα τρία μηχανήματα των εργολάβων υπό την προστασία εκατοντάδων ανδρών των ΜΑΤ και της Αστυνομίας.

Διευκρινίζεται ότι ο προσδιορισμός ΧΥΤΑ αναγράφεται στη σύμβαση της εργολήπτριας κοινοπραξίας όπως επίσης και η ομολογία των εργολάβων και του δημοσίου (περί ΧΥΤΑ) καταγράφεται στα πρακτικά του ειρηνοδικείου Λαυρίου κατά την εκδίκαση των απαλλοτριώσεων των ιδιοκτητών. Το υπουργείο μετά την έκταση που πήρε το ζήτημα λόγω της μαχητικής αντίδρασης των κατοίκων με νέα ανακοίνωσή του το αναφέρει ως ΧΥΤ (Χώρος Υγειονομικής Ταφής) για την ετήσια διαχείριση μόνο 120.000 τόνων απορριμμάτων . Συμπληρώνει βέβαια ότι σε συνεργασία με τον ΕΣΔΚΝΑ και λόγω της μεγάλης περιβαλλοντικής σημασίας κ.λ.π. θα δημοπρατηθούν δόκιμες τεχνικές επιλογές.

Πολύς κόσμος έφτασε με κάθε μέσο (δυστυχώς και η πολιτική εκμετάλλευση)

Ωστόσο υπάρχει η διαβεβαίωση του περιφερειάρχη Ηλ Λιακόπουλου ότι ο κ Ραγκούσης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή ΄Ενωση περί της έναρξης των εργασιών . στην πρόσφατη συνάντηση του για την εκτόνωση του κλίματος, με την επιτροπή δημάρχων της περιοχής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής δήμαρχος Σαρωνικού Πέτρος Φιλίππου,, πρότεινε την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων από την περιοχή και τους δρόμους ή τουλάχιστον τον περιορισμό τους γύρω από τα μηχανήματα προκειμένου οι κάτοικοι να μπορέσουν να κυκλοφορήσουν στις ιδιοκτησίες τους, αλλά και να μην κατασπαταλείται άδικα τόσο χρήμα. Η ανταπάντηση του περιφερειάρχη ήταν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει και ότι πρώτα πρέπει να φύγουν οι κάτοικοι.

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού θα καταθέσει άμεσα, μηνυτήριες αναφορές κατά παντός υπευθύνου. Η ενέργεια αυτή αποφασίστηκε μετά τη συνάντηση που είχε (την Τρίτη) η επιτροπή δημάρχων της περιοχής με την παρουσία του μητροπολίτη Μεσογαίας και Λαυρεωτικής .κ. Χατζηνικολάου του νομάρχη Αν Αττικής Λεων Κουρή, του δημάρχου Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντή και του βουλευτή Αθ Λεβέντη με την εισαγγελέα Αθηνών κ Ράικου όπου της εξέθεσαν το ζήτημα προκειμένου να το εξετάσει. Οι μηνύσεις αφορούν τα εξής:

-Παράνομη εισβολή εργολάβων και αστυνομικών δυνάμεων σε αρχαιολογικούς χωρίς έγκριση της Αρχαιολογικής Υπηρεσίας.

=Παράνομη εισδοχή εργατικών μηχανημάτων χωρίς να φέρον αριθμό κυκλοφορίας.

-Παράνομη εισβολή στο χώρο χωρίς να εκτελεστούν οι διαδικασίες απαλλοτρίωσης
-και φθορά οχημάτων του δήμου και ξένης περιουσίας χωρίς την αιτιολογία συμμετοχής τους σε επεισόδια

Ο κ Ιατρού με δήλωση του επιβεβαιώνει τη συνέχιση του αγώνα λέγοντας «Όλη αυτή η υπόθεση είναι παράνομη και αυθαίρετη . Δεν υπάρχει περίπτωση να υποχωρήσουμε Θα προσφύγουμε στη ΧΑΓΗ , στα Ευρωπαϊκά Δικαστήρια και όπου αλλού. χρειαστεί διότι αυτή τη στιγμή συντελείτε έγκλημα κατά του Πολιτισμού και του Περιβάλλοντος και όπως είπε και ο μητροπολίτης δεν θέλουν απλά να μας φέρουν τα σκουπίδια αλλά μας φέρονται σαν σκουπίδια.»

Παρά το γεγονός , συνεχίζει ο Στ..Ιατρού, ότι η επέμβαση των ΜΑΤ έγινε σε περίοδο εναλλαγής δημάρχων να μην νομίζουν ότι μπορούν να πετύχουν κάτι Ο Δήμος Κερατέας είναι κάθετος και ανένδοτος επί του θέματος. Επιβεβαιωτική των ανωτέρω είναι και η δήλωση του τ. δημάρχου Κερατέας και νυν Λαυρεωτικής Κως Λεβαντή «Αν δεν μας συλλάβουν όλους δεν πρόκειται να υποχωρήσουμε».

Το κλίμα στην περιοχή παραμένει ως έχει εν αναμονή της απόφασης του ειρηνοδικείου Λαυρίου στην αγωγή που υπεβλήθηκε από τους κατοίκους για άρση των περιοριστικών .

Ωστόσο χθες το μεσημέρι πραγματοποιήθηκε εν ήδη επαναστατικής γυμναστικής ένα δίωρο «κυνηγητό» στα κτήματα με επικίνδυνα σημεία ανώμαλου εδάφους, πηγάδια, χαντάκια κ.λ.π .σε απόσταση 5 χ.λ.μ. μεταξύ λεωφόρου- Οβριοκάστρου. Αιτία ήταν η επίσκεψη του τ. προέδρου του ΣΥΝ και νυν περιφερειακού σύμβουλου Αττικής Αλ Αλαβάνου στην περιοχή του ΧΥΤΑ.

Η άρνηση της Αστυνομίας να επιτρέψει τη συνόδευσή του από τους παριστάμενους κατοίκους όπως ο ίδιος ζήτησε, πυροδότησε τους τελευταίους οι οποίοι αποφάσισαν να πάνε στο σημείο αν όχι από τον δρόμο μέσα από τις ιδιοκτησίες τους , οπότε εξαπολύθηκε ένα κυνήγι παρεμπόδισης ή προσπέρασή τους.

Ο κ Αλαβάνος κατόπιν τούτων αρκέστηκε να δηλώσει ότι «Δεν παραβρίσκομαι αυτή τη στιγμή στη ορκωμοσία του νέου Περιφερειακού Συμβουλίου στην Παλιά Βουλή ως όφειλα, γιατί θεωρώ ότι πρέπει να στηρίξω με τον τρόπο αυτό, στην Παλιά Βουλή τη δίκαιη στάση της Κερατέας»

http://olympia.gr

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Σχετικά άρθρα