12.5 C
Keratea
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

ΑΠΕΙΛΗΣΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΜΕ ΤΙΜΩΡΙΑ ΕΠΕΙΔΗ …ΤΑΙΣΑΝ ΑΔΕΣΠΟΤΟ.

Πρόσφατα Άρθρα


«Όποιο από τα παιδάκια ξαναταΐσει αδέσποτο σκυλάκι θα τιμωρηθεί. Να μην το ταΐσετε για να φύγει. Κουβαλάει αρρώστιες» ήταν τα λόγια του διευθυντή, όπως καταγγέλλουν φιλοζωικές οργανώσεις.

Το πρωτοφανές περιστατικό ανέδειξε η Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή (αποτελείται από 106 φιλοζωικά σωματεία), που σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας και την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση ανά διοργανώνει εκπαιδευτικά σεμινάρια με ειδικά εκπαιδευμένα άτομα σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της χώρας στο πλαίσιο προσπάθειας για τη βελτίωση της συμπεριφοράς μας προς κάθε συναισθανόμενο ον.

Με επιστολή προς τον Διευθυντή του 2ου Δημοτικού Σχολείου Κερατέας, τα μέλη της Επιτροπής, απευθύνουν σειρά από ερωτήματα, όπως: “βάσει ποιου εκπαιδευτικού συστήματος προειδοποιείτε με τιμωρία τους μαθητές, αν αυτοί φροντίζουν και ταϊζουν τα ζώα;. Εχετε λάβει συγκεκριμένες γραπτές οδηγίες από την Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση; Πως είναι δυνατόν ένας δάσκαλος της δημοτικής εκπαίδευσης τη σήμερον ημέρα να αποτρέπει τους μαθητές να σέβονται και να φροντίζουν τα ζώα; Περισσότερο μάλιστα να τα απειλεί με τιμωρία αν συνεχίσουν να ταϊζουν ένα απροστάτευτο πλάσμα που βρήκε καταφύγιο στη σχολικό αυλή; Με ποιο σκεπτικό τους εμφυσάτε το φόβο των μικροβίων αν ακουμπήσουν έναν σκύλο;”.

Η επιστολή συνεχίζει: “Θα έπρεπε να γνωρίζετε ως εκπαιδευτικός που είστε και καλείστε να διαπλάσετε τις ψυχές και το ήθος των μικρών μαθητών στην τρυφερή αυτή ηλικία που βρίσκονται και οι γονείς τους, καθώς και η Πολιτεία, σάς τους έχουν εμπιστευτεί, ότι η αγάπη και ο σεβασμός προς τα και τη φύση και κατ’ τον άνθρωπο ξεκινά από τα πρώτα χρόνια της εκπαίδευσής τους. Αργότερα θα είναι πολύ αργά” και επισημαίνει: “Δεν γνωρίζετε τους στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής; Η επαφή μας με ένα ζώο -ακόμα αν αυτό είναι αδέσποτο- δεν εμπεριέχει κανέναν λόγο ανησυχίας για μετάδοση ασθενειών. Σε ό,τι αφορά την ασφάλεια υγείας των μαθητών θα ανησυχούσαμε πιο πολύ για τους χώρους του σχολείου σας που σίγουρα δεν θυμίζουν αίθουσα χειρουργείου!”.

Οι φιλόζωοι καλούν τον διευθυντή να βρει “έναν εύσχημο τρόπο να επανορθώσει”. Να εξηγήσει στους μαθητές ότι “δεν ακριβολογούσε”, πως “είναι περήφανος που φροντίζουν ένα ανυπεράσπιστο πλάσμα” και ότι “τα δεν είναι αδέσποτα, αλλά το ανθρώπινο χέρι τα καθιστά αδέσποτα”. Διαφορετικά -τον προειδοποιούν- θα προβούν σε περαιτέρω καταγγελία για την “αντι-φιλοζωική και απόλυτα αντιπαιδαγωγική” του πράξη.
Ακόμη, ζητούν να ενημερωθούν άμεσα για την τύχη του μικρόσωμου σκύλου και τον καθιστούν υπεύθυνο για τυχόν εξαφάνισή του με ο,τι συνεπάγεται από το νόμο 3/2003 που αφορά στα συντροφιάς.

“Η ζωοφιλία δημιουργεί πρότυπα που αντιμάχονται την κουλτούρα βίας σε μια κοινωνία”, καταλήγουν και υπενθυμίζουν πως εξαιτίας τέτοιων συμπεριφορών “που διδάσκουν απέχθεια και αποστροφή καταλήγουν οι μαθητές να κακοποιούν και να σκοτώνουν ένα κουτάβι, όπως έγινε πρόσφατα σε Λύκειο στην Καβάλα”.

Η επιστολή κοινοποιείται μεταξύ άλλων και στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση Ανατολικής Αττικής, το Παιδαγωγικό Ινστιτούτο, το υπουργείο Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων.

ΠΡΕΖΑ TV
2-12-2010

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ