Οι αγροτικοί συνεταιρισμοί Ανατολικής Αττικής απευθύνουν ένσταση ενάντια στην φορολόγηση της αγροτικής γης.

Πρόσφατα Άρθρα

ΚΙΝΗΣΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗΣ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΩΝ ΚΑΙ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ 

Με το άρθρο 21 του νέου φορολογικού νομοσχεδίου, που μας υποχρεώνει στην, εκ νέου, ηλεκτρονική υποβολή δήλωση στοιχείων των εκτός σχεδίου ακινήτων μέχρι 31 Μαρτίου του 2013, είναι χρόνου η φορολόγηση και των αγροτεμαχίων, εκτός των άλλων επιβαρύνσεων που υφίστανται οι ιδιοκτήτες. 

Πιστεύουμε ότι είναι κοινωνικά άδικο να πλήττονται με νέες φορολογικές οι ιδιοκτήτες αγροτικών ακινήτων, εκείνοι δηλαδή οι φορολογούμενοι που σήκωσαν και θα εξακολουθούν να σηκώνουν στους ώμους το μεγαλύτερο μέρος του σημερινού δημοσιονομικού βάρους. Επίσης, θα πρέπει να ληφθεί υπ’ όψιν ότι η αγροτική μας παραγωγή έχει μειωθεί σημαντικά και η καλλιέργεια πλέον είναι οικονομικά αβάσταχτη, λόγω των υψηλών τιμών του πετρελαίου, των αγροεφοδίων και γενικά του υψηλού κόστους παραγωγής. 

Ως εκ τούτου, θέλουμε να απευθύνουμε την ένστασή μας στα αυτά και ζητάμε την έμπρακτη στήριξή σας, προκειμένου να βρεθεί μια δίκαιη λύση για την πληγείσα ομάδα των αγροτών μας. 

Συγκεκριμένα ζητάμε:

1). Να μην φορολογηθεί η αγροτική γη (εκτός σχεδίου).

2). των αντικειμενικών αξιών των αγροτεμαχίων και την διαμόρφωσή τους σύμφωνα με τη σημερινή εμπορική τους αξία. 

3). του φόρου της προστιθέμενης αξίας στα αγροεφόδια.

4). του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα αγροτικά καύσιμα καθώς και στα αγροτικά τιμολόγια της ΔΕΗ. 

5). Ισότιμη της Αττικής σε όλα τα αναπτυξιακά – επιδοτούμενα προγράμματα όπως συμμετέχουν οι υπόλοιπες περιφέρειες της χώρας. 

Σας παρουσιάζουμε συνημμένα τα στοιχεία για την εμπορική αξία της αγροτικής γης των περιοχών μας, όπως αυτή διαμορφώθηκε την τελευταία διετία. 

Όλοι εμείς, οι εκπρόσωποι ενός ολόκληρου κόσμου, που οικονομικά, βασίζεται στην αγροτική παραγωγή, φέρουμε την υποχρέωση και την υψηλή ευθύνη να προβούμε σε κάθε ενέργεια, που μας υποβάλλει το καθήκον μας να υπηρετούμε το σύνολο. Ευχόμαστε να σας δούμε στο πλευρό μας. 

%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BF%CE%AF%CE%BD%CF%89%CF%83%CE%B7+ +%CE%9A%CE%AF%CE%BD%CE%B7%CF%83%CE%B7+%CE%A3%CF%8D%CE%BC%CF%80%CF%81%CE%B1%CE%BE%CE%B7%CF%82+%CE%A3%CF%85%CE%BD%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%B9%CF%81%CE%B9%CF%83%CE%BC%CF%8E%CE%BD+%CE%BA%CE%B1%CE%B9+%CE%A3%CF%85%CE%BB%CE%BB%CF%8C%CE%B3%CF%89%CE%BD+%CE%99%CE%B4%CE%B9%CE%BF%CE%BA%CF%84%CE%B7%CF%84%CF%8E%CE%BD+%CE%91%CE%BD%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BB%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CE%91%CF%84%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%82+%CF%83%CE%B5%CE%BB2

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ