ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter




ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ







ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κ. ΡΑΓΚΟΥΣΗ



Ως Δήμος Λαυρεωτικής αισθανόμαστε την ανάγκη να ευχαριστήσουμε τον υπουργό Εσωτερικών Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης κ. Γιάννη Ραγκούση, γιατί δημόσια παραδέχθηκε επιτέλους τα δίκαια του αγώνα των 30 χιλιάδων κατοίκων της Λαυρεωτικής να μην κατασκευαστεί χωματερή στην περιοχή μας.

Σε συνέντευξη του στον ραδιοσταθμό ΣΚΑΪ ο κ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά και ξεκάθαρα ότι στην περιοχή του Οβριοκάστρου στην Κερατέα, τα έργα θα ξεκινήσουν με την κατασκευή ΧΥΤΑ δηλαδή χωματερής και όχι ΧΥΤΥ δηλαδή ταφής υπολειμμάτων.

Ο υπουργός δήλωσε: «…Θα υπάρχει οπωσδήποτε από κάτω μια μεμβράνη, δεν θα αφήνει τα υγρά των σκουπιδιών να κατεβαίνουν στον υδροφόρο ορίζοντα, θα υπάρχει βιολογικός καθαρισμός. Θα είναι μια πολύ μικρή μονάδα η οποία ξεκινάει ως ΧΥΤΑ, δηλαδή ως χώρος υγειονομικής ταφής απορριμμάτων και μόλις ξεκινήσει το πρόγραμμα ανακύκλωσης και μόλις ξεκινήσει η λειτουργία των εργοστασίων…»

Μέχρι να ξεκινήσουν λοιπόν όλα τα υπόλοιπα που υπόσχεται ο αρμόδιος Υπουργός, η Κερατέα θα γίνει μια τεράστια χωματερή 540 στρεμμάτων. Όσο για τα υπόλοιπα έργα …στην Ελλάδα ζούμε και ξέρουμε. Θα κάνουν λοιπόν ακριβώς αυτό που τόσο καιρό αρνούνταν κατηγορηματικά ότι θα κάνουν, δηλαδή χωματερή! Αυτό ακριβώς για το οποίο οι κάτοικοι αγωνίζονται να αποτρέψουν και όλα αυτά τα χρόνια λοιδορούνται δημόσια.

Στην ίδια ραδιοφωνική συνέντευξη ο κ. Ραγκούσης δήλωσε κατηγορηματικά ότι ακόμη δεν έχουν καθοριστεί οι τεχνολογίες με τις οποίες θα γίνει η επεξεργασία των απορριμμάτων.

Ο υπουργός δήλωσε: «…Στα έργα της Αττικής προχωρούμε με την λογική των ανοιχτών τεχνολογιών. Εμείς δεν προκαταλαμβάνουμε ούτε προαποφασίζουμε μια τεχνολογία ως προτιμότερη έναντι της άλλης…(στην Κερατέα)…θα γίνει ένα εργοστάσιο επεξεργασίας. Ποια τεχνολογία θα επιλεγεί δεν είναι προκαθορισμένο και σε κάθε περίπτωση σας λέω τον αποφασιστικό ρόλο θα τον έχουν οι υπηρεσίες του υπουργείου Περιβάλλοντος οι οποίες και θα καθορίζουν τι είναι περιβαλλοντικά ορθό…»

Όταν λοιπόν ο κ. Ραγκούσης δηλώνει κατηγορηματικά ότι δεν προαποφασίζει αυτός τις τεχνολογίες που θα χρησιμοποιηθούν, πως γίνεται την ίδια ακριβώς στιγμή να μιλάει για μεμβράνες σε χαράδρες, γεγονός που φωτογραφίζει ευθέως μια απολύτως συγκεκριμένη «τεχνολογία», αυτή της χωματερής;

Πως γίνεται να δηλώνει δημόσια ότι η κυβέρνηση δεν προκαταλαμβάνει και δεν προαποφασίζει μια τεχνολογία ως προτιμότερη έναντι κάποιας άλλης και την ίδια ακριβώς στιγμή ο πρώην περιφερειάρχης κ. Λιακόπουλος, να αποκλείει όλες τις άλλες τεχνολογίες που εφαρμόζονται σε προηγμένες χώρες και να κάνει κι αυτός ευθέως λόγο για απολύτως συγκεκριμένη τεχνολογία που όλως τυχαίως, ταυτίζεται απολύτως με την τεχνολογία που περιγράφει ο κ. Ραγκούσης;

Προς τι λοιπόν η δημόσια διαβούλευση και πολύ περισσότερο ο διεθνής διαγωνισμός για την διεκδίκηση του συγκεκριμένου έργου;

Ο ανοιχτός «διάλογος» φαίνεται πλέον στα μάτια των πολιτών της Λαυρεωτικής ως ξεκάθαρα προσχηματικός και η … ανοιχτή «τεχνολογία» προαποφασισμένη.

Όσο για τις υπηρεσίες περιβάλλοντος τις οποίες επικαλείται στη συνέντευξή του ο κ. Γιάννης Ραγκούσης, λέγοντας ότι, είναι αυτές που θα καθορίσουν τι είναι περιβαλλοντικά ορθό, το αφήνουμε στην κρίση κάθε καλόπιστου πολίτη.



Υ.Γ. 1

Ο Δήμος Λαυρεωτικής θεωρεί επιβεβλημένη την διαχείριση των απορριμμάτων της τεράστιας οικιστικά περιοχής που καλύπτει, με νέες τεχνολογίες και σε χώρο που θα υποδείξει. Θεωρεί επίσης αδιανόητο να δημιουργηθεί χωματερή και μάλιστα σε αρχαιολογικό χώρο. Με όλα όσα συνέβησαν τον τελευταίο μήνα, το Οβριόκαστρο αποτελεί πλέον ιερό τόπο για τους κατοίκους της Λαυρεωτικής και έτσι θα παραμείνει.


Υ.Γ. 2

Για όσους θα θελήσουν να ακούσουν την επίμαχη και άκρως διαφωτιστική συνέντευξη του υπουργού κ. Γιάννη Ραγκούση, αυτή έγινε το πρωί τις Τρίτης 11 Ιανουαρίου 2011, στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ από τον δημοσιογράφο κ. Άρη Πορτοσάλτε.



Το Γραφείο Τύπου





Βάλια Μ.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πας-σε-58-λεπτά,-με-8e-βενζίνη:-Το-χωριό-με-τα-γαλαζοπράσινα-νερά-και-τις-φθηνές-τιμές-που-θυμίζει-νησί

Πας σε 58 λεπτά, με 8€ βενζίνη: Το χωριό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις φθηνές τιμές που θυμίζει νησί

Μια πηγή όασης για τους καλοκαιρινούς μήνες δεσπόζει εντός Αττικής, ένας προορισμός με άμεση πρόσβαση από τους Αθηναίους. Τo Δασκαλειό Κερατέας είναι ένας μικρός οικισμός της

Κορωπί:-Ατελείωτο-κέφι-από-το-…«Άνω-–-Κάτω»-του-Γιάννη-Ζουγανέλη-και-του-Άλκη,-στο-Εργαστήρι-Δημιουργικής-Απασχόλησης-(φωτό-&-βίντεο)

Κορωπί: Ατελείωτο κέφι από το …«Άνω – Κάτω» του Γιάννη Ζουγανέλη και του Άλκη, στο Εργαστήρι Δημιουργικής Απασχόλησης (φωτό & βίντεο)

Με το αστείρευτο κέφι του Γιάννη Ζουγανέλη και τη ζωντάνια του Αλκιβιάδη (Άλκη) Κωνσταντόπουλου και της μουσικής τους ομάδας, τα παιδιά του Εργαστηρίου Δημιουργικής Απασχόλησης

Πρόσκληση-Συνεδρίασης-Οικονομικής-Επιτροπής-–-Τρίτη-0606.2023

Πρόσκληση Συνεδρίασης Οικονομικής Επιτροπής – Τρίτη 06.06.2023

Ο Καιρος Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ

Scroll to Top