15.2 C
Keratea
Τετάρτη, 20 Οκτωβρίου, 2021

Ετοιμάζουν στρατόπεδα συγκέντρωσης για οφειλέτες του δημοσίου

Πρόσφατα Άρθρα

Σύμφωνα με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης κ. Κ. Καραγκούνη, το υπουργείο Δικαιοσύνης αναζητά, εντός της Αττικής, στρατόπεδο το οποίο θα μετατραπεί σε κέντρο κράτησης οφειλετών του Δημοσίου.

Με τη λογική τους, δεν απομένει παρά να γεμίσουμε φυλακές. Να ξανανοίξουν τα Γιούρα. Όχι για πολιτικούς κρατουμένους, αλλά για που δεν μπορούν πια να πληρώσουν άλλους φόρους. Γιατί απλούστατα δεν έχουν. 


Όταν στα μέσα Μαρτίου έκλεινα το σημείωμά μου με την παράγραφο που αναδημοσιεύω σήμερα, δεν περίμενα τόσο ταχεία επιβεβαίωση. Είχα βέβαια κάποιες πληροφορίες, αλλά υπέθετα ότι επρόκειτο για ακραίες εισηγήσεις. 

Και ήλπιζα ότι δεν πρόκειται να υιοθετηθούν από την τρικομματικη κυβέρνηση, στην οποία μετέχουν και κόμματα, μέλη των οποίων γνώρισαν, στο παρελθόν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης. 

Να, όμως, που αποδείχθηκα αθεραπεύτως καλοπροαίρετος. Η πληροφορία ότι ετοιμάζουν στρατόπεδο συγκέντρωσης, για οφειλέτες του δημοσίου, επειδή πια δεν επαρκούν οι φυλακές, -αφού έχουν καταληφθεί κατά 67% από αλλοδαπούς καταδίκους- επιβεβαιώθηκε κατά τον πιο επίσημο τρόπο. 

Μέσα στη των Ελλήνων. Από τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Καραγκούνη, που έχει προϊστάμενο τον στηριζόμενο από την «Δημοκρατική Αριστερά» Αντώνη Μανιτάκη. Το είπε ξεκάθαρα: «Όντως αναζητούμε στρατόπεδο εντός της Αττικής, ώστε με την κατάλληλη διαμόρφωση να πάνε εκεί οι άνθρωποι και να έχουν ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης».
 
Άντε πάλι να τραγουδάμε «κι εσύ λαέ βασανισμένε μην ξεχνάς τον Ωρωπό». Ή το Λαύριο, ή τη Μάνδρα. Και φυσικά, όταν γεμίσει το «εντός Αττικής», πάντα υπάρχουν «υποδομές» διαθέσιμες στα Γιούρα, τη Λέρο, τον Αϊ Στράτη. 

Ίσως επειδή δεν θέλουν να το πιστέψουν, πολλοί άνθρωποι, όταν λέω ότι έχουμε να δούμε πολλά χειρότερα ακόμη, με αποπαίρνουν. Αλλά τα χειρότερα έρχονται. Και φυλακίσεις και εγκλεισμοί σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και ορυμαγδός κατασχέσεων. Όχι μόνον από το δημόσιο. Αλλά πρωτίστως από τις τράπεζες. Γιατί αυτή τη δέσμευση έχουν αναλάβει οι κυβερνώντες απέναντι στους δανειστές. Να τερματισθεί η προστασία της κατοικίας για τους δανειολήπτες. Οι εταιρείες που θα αναλάβουν την «εκκαθάριση» των «κόκκινων δανείων», με μαζικές κατασχέσεις και πλειστηριασμούς, έχουν ήδη συσταθεί. Και περιμένουν. Όπως τα όρνεα που έχουν οσμισθεί ψοφίμι. Και η είναι γεμάτη από ανθρώπινα «ψοφίμια». 

Διό και η «καλή πρόθεση» για ρύθμιση των οφειλών αφορά μόνο εκείνους που είναι «ενήμεροι». Όσους δηλαδή καταφέρνουν ακόμη να πληρώνουν τις δόσεις τους. Για τους άνω των δυο εκατομμυρίων οφειλέτες με «ληξιπρόθεσμα» δεν προβλέπεται καμία «καλή πρόθεση». Μόνο κατασχέσεις. Ακινήτων, μισθών και συντάξεων. 

Γ. Π. ΜΑΣΣΑΒΕΤΑΣ
www.massavetas.gr

Πηγή ενημέρωσης:
http://www.dimokratis.gr/

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ