Αναρμόδια για την αδειοδότηση των γηπέδων δηλώνει η

Πρόσφατα Άρθρα

Η  παρά τα συνεχή δημοσιεύματα που την εγκαλούν για τις άδειες των γηπέδων,ενώ δεν έχει καμία αρμοδιότητα, παρά την αδιαφορία που έχουν επιδείξει οι εμπλεκόμενοι φορείς για τα δικά τους θέματα, ασκεί με ιδιαίτερη ευθύνη τα καθήκοντά της, εξυπηρετώντας μέχρι αργά το βράδυ τις ομάδες και τις διοργανώτριες αρχές, έτσι ώστε όλοι οι αγώνες που γίνονται σε αδειοδοτημένες εγκαταστάσεις να έχουν άδεια τέλεσης και μάλιστα όλα αυτά λαμβάνοντας υπ΄όψιν τις συνεχείς αλλαγές στα προγράμματα των πρωταθλημάτων και τη μη έγκαιρη ενημέρωση των υπηρεσιών της Περιφέρειας Αττικής από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής για το ποιές εγκαταστάσεις έχουν λάβει άδεια.

Οι Νόμοι υπάρχουν για να εφαρμόζονται σωστά, αλλάζουν μόνο με Νόμο και όχι με επιστολές, και κυρίως δεν εφαρμόζονται κατά περίπτωση, αλλά ισχύουν για όλους.
Το σημαντικό όμως πρόβλημα των μη αδειοδοτημένων αθλητικών εγκαταστάσεων δεν λύνεται, ούτε με παρεμβάσεις, ούτε με επιστολές υπηρεσιακών υπαλλήλων που εμφανίζονται υπεράνω του νομοθέτη, ενώ έχουν άγνοια των Νόμων και παράλληλα δεν γνωρίζουν καν, ποιοί πρέπει να είναι οι αποδέκτες των επιστολών τους. Δεν μπορεί να εγκαλείται και να δίνονται οδηγίες στην Περιφέρεια Αττικής, όταν αρμόδιος για την έκδοση των αδειών των εγκαταστάσεων είναι ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης, και φυσικά όλοι όσοι χρησιμοποιούν τις εγκαταστάσεις αυτές, οι οποίοι όφειλαν εγκαίρως να ασχοληθούν με την αδειοδότησή τους.
Η Περιφέρεια Αττικής σύμφωνα με το Νόμο 4049/2012 (Άρθρο 22) από τις 23/08/2013 είναι αρμόδια για την έκδοση αδειών τέλεσης των αθλητικών συναντήσεων που λαμβάνουν χώρα στη χωρική της αρμοδιότητα. Ο ανωτέρω Νόμος θέτει δύο βασικές προϋποθέσεις, προκειμένου να εκδοθούν οι εν λόγω άδειες:
  1. Η αθλητική εγκατάσταση στην οποία θα διεξαχθεί η συνάντηση να διαθέτει άδεια καταλληλότητας για αθλούμενους και θεατές
  2. Να υπάρχει η σύμφωνη γνώμη της διοργανώτριας αρχής
Την αποκλειστική αρμοδιότητα για την έκδοση της άδειας καταλληλότητας για αθλούμενους και θεατές έχει ο Γενικός Γραμματέας της Αποκεντρωμένης Διοίκησηςσύμφωνα με τον αθλητικό Νόμο, όπως αυτός σήμερα ισχύει (Αρ. 22 παρ. 1 Νομ. 4049/12). Για τον λόγο αυτό, όπως προβλέπει ο ίδιος Νόμος (Αρ.22 παρ. 2), ο Γενικός Γραμματέας οφείλει να συγκροτεί σχετική ελέγχου των εγκαταστάσεων κάθε χρόνο.
Από την πρώτη στιγμή που η Περιφέρεια Αττικής ανέλαβε την αρμοδιότητα, λειτουργώντας στο πλαίσιο του Νόμου και σεβόμενη τη δημόσια ασφάλεια και την εύρυθμη λειτουργία των πρωταθλημάτων, ενημέρωσε αμέσως τις διοργανώτριες αρχές για τη μεταβίβασή της, καθώς και ότι πρέπει να μεριμνήσουν οι ομάδες ώστε να βγάλουν άδειες καταλληλότητας στις αθλητικές εγκαταστάσεις που δεν είχαν άδεια.
Η Περιφέρεια Αττικής δεν δικαιούται και δεν πρόκειται ποτέ, να παίξει παιχνίδια διακινδυνεύοντας την ασφάλεια αθλούμενων και θεατών, για να καλυφθεί η ανεπάρκεια των αρμοδίων.

 

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Διαβάστε σχετικά:
Αναβολή και στο Ολυμπιακός Λαύριου-Δόξα Βύρωνα λόγω έλλειψης αδείας καταλληλότητας του γηπέδου
Αναβολή και στο Ολυμπιακός Λαύριου-Δόξα Βύρωνα λόγω έλλειψης αδείας καταλληλότητας του γηπέδου

Ούτε το γήπεδο του Λαυρίου έχει άδεια καταλληλότητας και τελικά αναβλήθηκε και το παιχνίδι του τοπικού Ολυμπιακού με τη Δόξα Βύρωνα. Το μπαράζ αναβολής αγώνων στη Γ’ Εθνική συνεχίζεται, καθώς όπως, π…

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: