«Δεν αλλάζει η χωροθέτηση των ΧΥΤΥ»

Ελάχιστο «παραθυράκι» ελπίδας, άφησε η υπουργός Περιβάλλοντος Τίνα Μπιρμπίλη στα μέλη της αντιπροσωπείας από Γραμματικό και Μαραθώνα, που επισκέφτηκαν την υπουργό στο γραφείο της, μετά από προκαθορισμένο ραντεβού.

Στη συνάντηση παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο δήμαρχος Μαραθώνα Σπύρος Ζαγάρης, ο πρόεδρος Γραμματικού Νίκος Κούκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι: Χρήστος Στάμος και Γιάννης Σαφράς και ο δικηγόρος της κοινότητας.

Στο μόνο που μπόρεσε να δεσμευτεί η κα Μπιρμπίλη είναι να προσπαθήσει άλλη μία φορά, να πείσει τους αρμόδιους ευρωπαίους επιτρόπους με τους οποίους θα έρθει σ’ επαφή τις επόμενες ημέρες, για «το λάθος του όλου ζητήματος» όπως παραδέχτηκε η υπουργός.

«Είναι σαφές ότι έχουν γίνει λάθη στο σχεδιασμό, αλλά η κατάσταση φαίνεται να είναι μη αναστρέψιμη. Οι ευρωπαίοι μας πιέζουν αφόρητα, να δώσουμε λύσεις στη διαχείριση των απορριμμάτων, τα πρόστιμα συνεχίζουν να πέφτουν βροχή, ενώ μία ενδεχόμενη νέα χωροθέτηση θα χρειαζόταν τουλάχιστον, πέντε χρόνια. Πέραν αυτών, ένα μέρος των κοινοτικών κονδυλίων για την κατασκευή των ΧΥΤΥ έχουν ήδη, πάει στις Περιφέρειες…» εξήγησε η κα Μπιρμπίλη με κάθε ειλικρίνεια, ξεκαθαρίζοντας πως «δεν τίθεται θέμα για ΧΥΤΑ αλλά για επεξεργασμένο υπόλειμμα».

Αυτό που προτάχθηκε κυρίως, από τα μέλη της επιτροπής, ήταν το πρόβλημα της μετακίνησης των απορριμματοφόρων και της πρόσβασης στο χώρο.

πηγή εφημερίδα “Ο ΔΗΜΟΤΗΣ της Ανατ. Αττικής” 12/10/2010

  Τηλεδιάσκεψη του Περιφερειάρχη Αττικής Γ.Πατούλη με τον υπ. Περιβάλλοντος Κ. Χατζηδάκη, μέλη της διοίκησης της ΕΥΔΑΠ και Δημάρχους για τα έργα αποχέτευσης στην Ανατολική Αττική