ΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΚΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΑΡΚΟΥ ΛΑΥΡΙΟΥ

Πρόσφατα ΆρθραΝΕΟ ΨΗΦΙΣΜΑ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ

22/9/2013

Στην άγρια στην εργασία σε όλους πλέον τους τομείς και μάλιστα στις νευραλγικές λειτουργίες της χώρας όπως η εκπαίδευση, η υγεία και η πρόνοια, έχει προστεθεί η   “διαθεσιμότητα” μεγάλου αριθμού διοικητικών υπαλλήλων των ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.

To YΠΑΙΘ  ανακοίνωσε εντέλει την υπαγωγή σε “διαθεσιμότητα” 1.349 διοικητικών υπαλλήλων με διαδικασίες πρόχειρες και αμφίβολης εγκυρότητας.  Ο “φόρος τιμής” του ΕΜΠ είναι 399(!) υπάλληλοι από όλες σχεδόν τις ειδικότητες,   Παράλληλα, έχει προαναγγελθεί και η διαθεσιμότητα μεγάλου αριθμού  διδασκόντων, με ό,τι αυτά συνεπάγονται για το είδος και την ποιότητα της παρεχόμενης εκπαίδευσης που φθάνει έως την πλήρη αδυναμία λειτουργίας του Ιδρύματος, όπως έχει επισημάνει και η ίδια η Σύγκλητος.


Σε αυτό έρχονται να προστεθούν μια σειρά από μνημονιακές «αναδιοργανώσεις» που απειλούν το μέλλον του ΤΠΠΛ όπως συγχωνεύσεις/καταργήσεις εποπτευόμενων από το Φορέων, υπαγωγή δημόσιας περιουσίας των Πανεπιστημίων στο ΤΑΙΠΕΔ κλπ.


Το Τ.Π.Π.Λ, είναι δημιούργημα και καθημερινή φροντίδα του Ε.Μ.Π εδώ και 20 χρόνια,  έργο ανάπτυξης και κατοχύρωσης της ιστορικής μνήμης στην περιοχή της Λαυρεωτικής και αναπόσπαστο μέλος της εκπαιδευτικής και ερευνητικής λειτουργίας του Ε.Μ.Π.


Οι εργαζόμενοι στο Τ.Π.Π.Λ,  μετά από ομόφωνη απόφαση του Συλλόγου μας, συνεχίζουμε ενεργά τις απεργιακές και άλλες κινητοποιήσεις όλων των φορέων του Ιδρύματος: εργαζομένων, εκπαιδευτικών και φοιτητών. Βρισκόμαστε σε κινητοποιήσεις μαζί με το προσωπικό των περισσότερων ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας.  Μαζί με τους καθηγητές της Β΄βάθμιας εκπαίδευσης, σε αγώνα πανεκπαιδευτικό. Συμπαρατασσόμαστε, “διαθέσιμοι” και μη, με μια σειρά από αγωνιζόμενους συνανθρώπους μας στο δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα υπερασπιζόμενοι


– το δικαίωμα στη σταθερή και αξιοπρεπή εργασία
-το δικαίωμα στη δημόσια δωρεάν παιδεία υψηλού επιπέδου
-τη διασφάλιση και αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας για το κοινό όφελος
που άλλωστε αποτελούν βασικούς μοχλούς για ένα πραγματικό ξεπέρασμα της κρίσης και για την επανεκκίνηση της χώρας σε τροχιά ανάπτυξης και ευημερίας σε σταθερές και υγιείς βάσεις.


Διεκδικούμε


-τη διασφάλιση της θέσης όλων των συναδέλφων μας διοικητικών υπαλλήλων αλλά και εκπαιδευτικών του ΕΜΠ και την προστασία όλων από το καθεστώς «διαθεσιμότητας»-ανεργίας.


-την υπαγωγή του ΤΠΠΛ στον βασικό οργανισμό του ΕΜΠ και των εργαζομένων της ΕΑΔΙΠ-ΕΜΠ στους εργαζόμενους του Ιδρύματος. Το ΤΠΠΛ είναι Πολυτεχνείο και αυτό έχει καταγραφεί τόσο στις συμβάσεις και στον τρόπο λειτουργίας του όσο και στη συνείδηση της τοπικής κοινωνίας, στις χιλιάδες των επισκεπτών του και στις εκατοντάδες εκπαιδευτικές και επιστημονικές εργασίες που έχουν παραχθεί εξ αυτού, τις δεκάδες πολιτιστικές δράσεις που έχουν υλοποιηθεί σε αυτό.
-την προστασία του ΤΠΠΛ, αυτού του τόπου μεγάλης αξίας τόσο ως δημόσια περιουσία στη διαχείριση του ΕΜΠ, όσο και ως πολιτιστική-τεχνολογική ιστορική υπεραξία για τη Χώρα, αξία ανεκτίμητη, αλλά και κοιτίδα ανάπτυξης επιχειρηματικότητας νέων επιστημόνων, από δυνητική υπαγωγή του στο ΤΑΙΠΕΔ και από εκεί σε ιδιώτες, με ανεξέλεγκτο πλέον μέλλον.
Το “Πάρκο” αποτελεί κατάκτηση σκληρής πολυετούς εργασίας του ΕΜΠ και ενεργού διεκδίκησης και σύμπραξης της τοπικής κοινωνίας.


Ο Σύλλογος εργαζομένων στο Τ.Π.Π.Λ ζητά την ενεργή συμπαράσταση όλων  και στην σύνταξή μας σε έναν κοινό αγώνα προάσπισης της εργασίας και της παιδείας για όλους.


Απεργούμε, τη Δευτέρα 23/9 και καλούμε μέσα στην επόμενη εβδομάδα το ΔΣ της ΕΑΔΠ-ΕΜΠ σε διαβούλευση με τη συμμετοχή των εργαζομένων.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζομένων ΤΠΠΛ


Ο Πρόεδρος                                                                                  Ο Γραμματέας

Θωμάς Κλιάφας                                                                          Γιάννης Παπαδήμος

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: