Κυνισμός και αναλγησία απέναντι στους καρκινοπαθείς. Ο ΕΟΠΥΥ ζητά βεβαιώσεις για το προσδόκιμο ζωής για να τους χορηγήσουν φάρμακα!

Το υπουργείο Υγείας ευτελίζει τις ανθρώπινες ζωές.


Με αφορμή τις καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες, ο ΕΟΠΥΥ ζητά την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς, προκειμένου να του χορηγηθούν φάρμακα, ο τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, Βασίλης Οικονόμου αναφέρει:

BOYΛΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
ΒΑΣΙΛΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ
Βουλευτής Επικρατείας-ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    Αθήνα, 7 Φεβρουαρίου 2017ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥΟ Τομεάρχης Υγείας της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Επικρατείας, κ. Βασίλης Οικονόμου, με αφορμή τις καταγγελίες σύμφωνα με τις οποίες ο ΕΟΠΥΥ ζητά την πιστοποίηση του προσδόκιμου επιβίωσης ενός καρκινοπαθούς, προκειμένου να του χορηγηθούν φάρμακα,  έκανε την ακόλουθη δήλωση:
 
«Προκαλεί αποτροπιασμό και αγανάκτηση η είδηση ότι ο ΕΟΠΥΥ ζητά από γιατρούς να βεβαιώσουν  πόσα χρόνια θα ζήσει ένας καρκινοπαθής προκειμένου να του χορηγηθεί ένα φάρμακο! Είναι θλιβερό, τραγικό και αβάσταχτο για τον ασθενή.  
Είναι ταυτόχρονα ανεύθυνο και απάνθρωπο από την πλευρά των αρμοδίων. 
Καλούμε την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να σταματήσει να ευτελίζει ανθρώπινες ζωές. Η ανοχή στον κυνισμό και την αναλγησία έχει και τα όριά της». 

  Θερινά σινεμά: Ανοίγουν με 70% πληρότητα, ανοιχτά κυλικεία, αλλά χωρίς διάλειμμα