Η Διυπουργική αποφάσισε συνέχιση των εργασιών στην Κερατέα

Τη συνέχιση των εργασιών (??? ακόμα δεν ξεκίνησαν λόγω δικαστικής απόφασης που δικαίωσε τη Λαυρεωτική) στην Κερατέα αποφάσισε κατά τη συνεδρίασή της η Διυπουργική Επιτροπή για τη Διαχείριση των Στέρεων Αποβλήτων στην Αττική.

Η επιτροπή συνεδρίασε στο γραφείο του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θόδωρου Πάγκαλου.

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν οι υπουργοί Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων, Δημήτρης Ρέππας, και Προστασίας του Πολίτη, Χρήστος Παπουτσής, οι υφυπουργοί Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Θεοδώρα Τζάκρη και Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, Παναγιώτης Ρήγας, ο περιφερειάρχης Αττικής, Γιάννης Σγουρός, ο ειδικός γραμματέας Κεντρικής Υπηρεσίας Υδάτων, Ανδρέας Ανδρεαδάκης, ο γενικός γραμματέας Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αττικής, Ηλίας Λιακόπουλος, και η αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής, Χρυσάνθη Κισκήρα. (απαρτία είχαν…)

Όπως έγινε γνωστό, έγινε πλήρης ανασκόπηση του έως τώρα έργου στη διαχείριση των στερεών αποβλήτων, επικαιροποιήθηκαν τα χρονοδιαγράμματα δράσεων και ζητήθηκε από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης βελτίωση της επικοινωνιακής πολιτικής για το θέμα και στήριξη, απ΄όλους τους φορείς, του Εθνικού και Περιφερειακού Σχεδιασμού Διαχείρισης Αποβλήτων για το λεκανοπέδιο. 

http://www.skai.gr/news/environment/article/163526/i-diupourgiki-apofasise-ti-sunehisi-ton-ergasion-stin-keratea-/ 

  Τροποποίηση σχετικά με την εγκατάσταση των αιολικών πάρκων στα νησιά Άνδρο, Νάξο, Πάρο και Τήνο.