17.2 C
Keratea
Δευτέρα, 6 Δεκεμβρίου, 2021

Νέα ανεξαρτητοποίηση στην παράταξη του Δημήτρη Λουκά στην Λαυρεωτική

Πρόσφατα Άρθρα

MATHIOUDAKIS

Σε διάστημα μόλις λίγων ημερών ακολούθησε και ανεξαρτητοποίηση δημοτικού συμβούλου της παράταξης του δημάρχου Δημήτρη Λουκά. Δεν πρόλαβε να στεγνώσει το μελάνι από την πρόσφατη δήλωση ανεξαρτητοποίησης της δημοτικής συμβούλου κυρίας Ευφροσύνης Σίνη και ακολούθησε σήμερα και ανεξαρτητοποίηση, αυτήν τη φορά του κυρίου Μιχάλη Μαθιουδάκη.

Ο κύριος Μαθιουδάκης είναι ο τρίτος δημοτικός σύμβουλος της παράταξης ”ΔΗΜΟΤΙΚΉ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” που ανεξαρτητοποιείται, στην οποία επικεφαλής είναι ο Δημήτρης Λουκάς.

Οι προηγούμενοι ήταν οι: κα Κουλουβράκη Ιωάννα και η κα Ευφροσύνη (Φρόσω) Σίνη.

Ο Μιχάλης Μαθιουδάκης ήταν μέχρι και τον προηγούμενο μήνα Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Λαυρεωτικής.


Να θυμίσουμε πως σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε στις 16-9-2015 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) ανακλήθηκαν, από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, όλες οι χορηγηθείσες αρμοδιότητες και εξουσιοδοτήσεις που είχαν ανατεθεί στον δημοτικό σύμβουλο κ. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗ ΜΙΧΑΗΛ του Ιωάννη σύμφωνα με την προγενέστερη υπ΄αριθμόν 574/2014 απόφαση.

Ο κ. Μαθιουδάκης είχε ορισθεί αρμόδιος για τον συντονισμό και την επίβλεψη του έργου της Πολιτικής Προστασίας, υπεύθυνος για την υλοποίηση του προγράμματος “Καθαρές Ακτές – Καθαρές Θάλασσες” καθώς και για την και οργάνωση του Εθελοντισμού.

Μετά και από την σημερινή ανεξαρτητοποίηση η “ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑ” δεν έχει πλέον την πλειοψηφία εφόσον πλέον βρίσκεται  με 13 δημοτικούς συμβούλους σε σύνολο 27 του Δημοτικού Συμβουλίου Λαυρεωτικής.

Ακολουθεί η δήλωση ανεξαρτητοποίησης του κ. Μαθιουδάκη:

«Μετά από ένα χρόνο Διοίκησης του Δήμου μας, νιώθοντας εξαιρετικά απογοητευμένος, βρίσκω την δύναμη να υψώσω πολιτικό ανάστημα σε αυτό που έχει διαμορφωθεί και είναι η κάκιστη εικόνα της Δημοτικής αρχής και προσωπικά του κου Δημάρχου στα μάτια των συμπολιτών μας.

Με αίσθημα ευθύνης και προβληματισμό δηλώνω ότι αποχωρώ από τον συνδυασμό που ηγείται ο κος Λουκάς. Η ανεξαρτητοποίηση μου έχει να κάνει με τις διαφορετικές αντιλήψεις και πρακτικές που έχω από αυτές που προσπαθεί να μας επιβάλει από την πρώτη μέρα της ανάληψης των καθηκόντων του ο κος Λουκάς σε μία κοινωνία που μας παρακολουθεί με αγωνία και περιμένει τα καλύτερα από εμάς.

Ξεκίνησα με όνειρα και προσδοκίες να προσφέρω χωρίς ιδιοτέλεια και προσωπική σκοπιμότητα, την αυτοδιοίκηση την είδα σαν τόπο συζήτησης και πολιτικής παραγωγής για αυτό και ασχολήθηκα.

Στον ένα χρόνο χρόνο αυτοδιοικητικής πορείας μου ποτέ δεν διαπραγματεύτηκα τις αξίες και τις αρχές μου κυρίως δεν απεμπόλησα τους σκοπούς για τους οποίους αποφάσισα να ασχοληθώ με τα κοινά.

Πολιτική για μένα είναι προσφορά, συμπαράσταση βοήθεια, αλληλεγγύη με κάθε τρόπο στον συμπολίτη σου.

Δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν το πόσο πάθος πως σκληρά εργάστηκα ώστε να γίνει ο κος Λουκάς. Επίσης δεν μπορεί να αμφισβητηθεί ότι έκανα τα πάντα για να βοηθήσω την καλή λειτουργία του Δήμου με σεβασμό προς του θεσμικά υθίνοντες Δήμαρχο, Αντιδημάρχους, Εντεταλμένους Συμβούλους και Προέδρους Τοπικών Συμβουλίων. Επιπλέον από την θέση του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας οι πράξεις και η συλλόγική μου συνείδηση αποτελούν αποδεικτικά στοιχεία και προκαλώ όποιον από τους συναδέλφους, να έχουν δει να πράττω διαφορετικά από αυτά που καταθέτω.

Ένα χρόνο τώρα ο κος με συνεχή απαξιωτική συμπεριφορά αντιμετωπίζει μια παράταξη, με Λουδοβικισμό, έπαρση και αλαζονεία αποφεύγοντας να συνθέσει και έλλειψη στοιχειωδούς σεβασμού προς τους Συμβούλους της Παράταξης και το πρόσωπο μου.

Κάποιες αξίες δεν διαπραγματεύονται και δε θυσιάζονται όπως είναι ο σεβασμός και η ανθρώπινη αξιοπρέπεια.

Είναι βέβαιο πως η συνείδηση μου και η ιδεολογία μου δεν ταυτίζονται πλεόν με τον τρόπο προσέγγισης και μελέτης διαφόρων σοβαρών θεμάτων όπως και επίλυσης προβλημάτων με εκείνων του κου Δημάρχου.

Δηλώνω ότι αποχωρώ από την Παράταξη της συμπολίτευσης και παραμένω στο Συμβούλιο ως ανεξάρτητος Σύμβουλος, θέλω να ευχαριστήσω τους Δημοτικούς Συμβούλους της συμπολίτευσης που με στήριξαν στην έως τώρα κοινή μας πορεία.

Με απόλυτη ευθύνη προς τους συμπολίτες μου δηλώνω ότι θα είμαι παρών στο δημοτικό Συμβούλιο με καθαρές προτάσεις και λύσεις για τα προβλήματα του Τόπου μας χωρίς ανούσια αντιπολιτευτική κριτική για εντυπωσιασμό, αλλά με δημιουργική αντιπολίτευση.

Στις δύσκολες μέρες που βιώνει η κοινωνία και οι συμπολίτες μας εύχομαι η πράξη αυτή να είναι για το καλό του Δήμου μας και των συμπολιτών μας συνάμα να αποτελέσει προβληματισμό ευθύνης για όλους μας και σημείο επανεκκίνησης της σημερινής Διοίκησης του Δήμου. Ίσως έτσι ανασχεθεί ο πολιτικός και διοικητικός κατήφορος του Δημάρχου.

Για όσους διατηρούν το όραμα της ανάπτυξης και της προόδου να γυρίσουν την πλάτη τους στις πρακτικές του παρελθόντος που ακολουθεί ο σημερινός και να συμπορευθούν με αυτούς που στρέφουν το βλέμμα τους στις επόμενες γενιές σε αυτούς που ενδιαφέρονται για πραγματική αυτού του τόπου την ευημερία των πολιτών και το μέλλον των παιδιών μας.

Ευχαριστώ όλους τους συνυποψηφίους καθώς και τους συμποπολίτες μου που με στήριξαν και με τίμησαν με την ψήφο τους¨.

Κερατέα 26 Οκτωβρίου 2015

ΜΙΧΑΗΛ Ι. ΜΑΘΙΟΥΔΑΚΗΣΑντ/γος Π.Σ ε.α 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΣ ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ 


12

Διαβάστε σχετικά:

thumbnailΤριγμοί στην παράταξη του Δημήτρη Λουκά

Δήλωση με την οποία ανεξαρτητοποιείται, κατέθεσε στην πρόεδρο του ΔΣ Λαυρεωτικής  στις 22/10/2015 η Δημοτική Σύμβουλος Φρόσω Σίνη,  η οποία ανήκε στην παράταξη ”Δημοτική Καινοτομία” με επικεφαλής το…

thumbnailΑνάκληση αρμοδιοτήτων και εξουσιοδοτήσεων του εντεταλμένου δημοτικού συμβούλου Μιχάλη Μαθιουδάκη

Σύμφωνα με απόφαση που αναρτήθηκε χθες 16-9-2015 στη ΔΙΑΥΓΕΙΑ (δείτε εδώ) ανακαλούνται, από τον δήμαρχο Λαυρεωτικής, όλες οι χορηγηθείσες αρμοδιότητες και εξουσιοδοτήσεις που είχαν ανατεθεί στον δημο…

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ