30.9 C
Keratea
Σάββατο, 31 Ιουλίου, 2021

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΥ ”ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ” ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΑ

Πρόσφατα Άρθρα

Τετάρτη 21 Μαϊου 2014

  Η ΕΧΕΙ ΠΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ 18 ΧΡΟΝΙΑ
   ΟΧΙ ΣΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ
  ΟΧΙ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΟ αγώνας μας εναντίον του Περιφερειακού Σχεδιασμού και εναντίον των σχεδίων των μεγαλοεργολάβων σε βάρος της Κερατέας και όλης της Λαυρεωτικής, διαρκεί 18 χρόνια.

Δεν πέρασε ούτε μια ημέρα που να μην ασχοληθούμε με το θέμα.
Ο κ. Λουκάς αντίθετα, όχι μόνο ήταν απών, συχνά ήταν και εναντίον μας και υπέρ της εφαρμογής του Περιφερειακού Σχεδιασμού.
Ο μεγαλειώδης αγώνας των 128 ημερών της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής έγραψε ιστορία.
Η δική μας συμμετοχή ήταν καθημερινή, ουσιαστική και ολόψυχη.
Η συμμετοχή του κ. Λουκά αντίθετα, περιορίστηκε σε ελάχιστες επισκέψεις του στα μπλόκα, ενώ εμφανής ήταν η συναισθηματική και ψυχική απόστασή του από τον αγώνα.
Η απουσία του από όλες τις δίκες των παιδιών μας το αποδεικνύει.
Μετά την αποχώρηση των ΜΑΤ, η προσπάθειά μας επικεντρώθηκε στη διαφύλαξη των κεκτημένων του αγώνα.
Ως βασικός στόχος παρέμεινε η οριστική εξαίρεση του Οβριόκαστρου από οποιονδήποτε Περιφερειακό Σχεδιασμό.  
Στην απόφαση 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου, αποτυπώθηκε η θέλησή μας για διαχείριση των απορριμμάτων της περιοχής μας και μόνο, με τρόπο σύγχρονο και φιλικό στο περιβάλλον.
Υπενθυμίζουμε ότι η παραπάνω απόφαση ψηφίσθηκε και από τον κ. Λουκά.
Όλες οι ενέργειές μας ήταν προσεκτικές, διαφανείς, σε συνεργασία και συμφωνία με τους πολίτες που αγωνίσθηκαν και πάντοτε μέσα στα πλαίσια της παραπάνω απόφασης.
Σταθμό στην πορεία αυτή αποτέλεσε η στο Ν. 4122/2013, βάσει της οποίας η έγκριση της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για τις Φοβόλες θα επιφέρει την οριστική διαγραφή του Οβριόκαστρου από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό.
Ανταποκριθήκαμε στην υποχρέωσή μας αυτή και εδώ και 6 μήνες καταθέσαμε στο Υ.Π.Ε.Κ.Α. πλήρη, τεκμηριωμένη και επιστημονικά άρτια Μελέτη.
Συγχρόνως, σε όλους τους τόνους και προς όλες τις κατευθύνσεις, ξεκαθαρίσαμε τη θέση μας:  ή Φοβόλες όπως ακριβώς το προτείνουμε ή τίποτα!
Η καθυστέρηση της Κυβέρνησης να απαντήσει για την έγκριση ή όχι της Μελέτης Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων καθώς και οι συχνά αντιφατικές δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής κ. Σγουρού για τον Περιφερειακό Σχεδιασμό και την Κερατέα, φανερώνουν έλλειψη διάθεσης και πρόθεσης να αποδεχθούν την πρότασή μας.
Εμείς δεν έχουμε λόγο ούτε να περιμένουμε, ούτε να επιμένουμε άλλο για τις Φοβόλες.
Θα συνεχίσουμε να συγκεντρώνουμε τα απορρίμματά μας στον άριστα οργανωμένο Σταθμό Μεταφόρτωσης στο ΒΙΟΠΑ Κερατέας και να τα στέλνουμε στη Φυλή ή σε οποιονδήποτε άλλο νόμιμο χώρο.
Οι ενέργειές μας θα επικεντρωθούν πλέον στην πλήρη ανάπτυξη προγραμμάτων Ανακύκλωσης και Κομποστοποίησης, με στόχο τη μείωση του όγκου των απορριμμάτων, σύμφωνα και με τον Ν. 4042/2012.Ενωμένοι γράψαμε μία νέα σελίδα στην ιστορία της περιοχής μας αλλά και της πατρίδας μας.ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΚΕΡΔΙΣΑΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΩΜΑΤΕΡΗΣ
ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΙΚΑΙΩΣΗ.Η κρίσιμη Κυριακή των εκλογών θα καθορίσει το μέλλον του τόπου μας, το μέλλον της Κερατέας και ολόκληρης της Λαυρεωτικής.
Την Κυριακή 25 Μαΐου αποφασίζουμε σωστά.
Δεν εμπιστευόμαστε τους απόντες, δεν ρισκάρουμε τους αγώνες και τις θυσίες 18 χρόνων.
Εμπιστευόμαστε τους δικούς μας ανθρώπους.
Αυτούς που απέδειξαν ότι μπορούν να τα καταφέρουν στα δύσκολα, αυτούς που έχουν την γνώση, την δυνατότητα και την θέληση να συνεχίσουν και να επιλύσουν τα προβλήματα του τόπου μας.Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής

Κωνσταντίνος Λεβαντής

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: