Σύσκεψη για την του Προαστιακού Σιδηρόδρομου στο Λαύριο

Πρόσφατα Άρθρα

Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 29 Μαΐου στα γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ μετά από πρόσκληση του μέλους του Διοικητικού της Συμβουλίου κ. Δημήτρη Νικολάου με θέμα την του Προαστιακού Σιδηρόδρομου μέχρι το Λαύριο.

Στη σύσκεψη συμμετείχαν οι νεοεκλεγέντες δήμαρχοι Σαρωνικού κ. , Λαυρεωτικής κ. Δημήτρης Λουκάς και Μαρκοπούλου κ. Σωτήρης Μεθενίτης, ο απερχόμενος δήμαρχος Σαρωνικού και νέος Αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής κ. Πέτρος Φιλίππου, εκπρόσωπος του Δήμου Κρωπίας, ο πρώην δήμαρχος Κερατέας κ. Αντώνης Αντωνίου και νεοκλεγέντες δημοτικοί σύμβουλοι των παραπάνω δήμων. Από την πλευρά της ΕΡΓΟΣΕ παραβρέθηκαν ο και Δ/νων Σύμβουλος κ. Κώστας Σπηλιοτόπουλος και υπηρεσιακοί παράγοντες με επικεφαλής τον Δ/ντη Έργων της εταιρείας κ. Διονύσιο Ράππο.
Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης έγινε σε όλους τους παραβρισκόμενους για τη χάραξη της γραμμής μέχρι το λιμάνι του Λαυρίου και τους χώρους που θα γίνουν οι σταθμοί. Συγκεκριμένα, παρουσιάστηκαν τα ακριβή σημεία από όπου θα περάσει ο από τον Σταθμό Μαρκοπούλου μέχρι και τον τελικό σταθμό του Λαυρίου, καθώς και όλες οι υπόλοιπες περιοχές από τις οποίες θα διέρχεται ο (στάσεις). Η όδευση θα γίνει με διπλή σιδηροτροχιά (διπλές γραμμές)  και θα υπάρχουν ανισόπεδοι κόμβοι σε όλους τους κεντρικούς δρόμους.
Επ’ αυτών των δεδομένων, έγιναν αντιπροτάσεις από την πλευρά των εκπροσώπων των δήμων, οι οποίες θα ληφθούν υπόψη στην τελική πρόταση για το έργο. Αυτό που έχει μεγάλη σημασία στην παρούσα φάση είναι ότι έχουν ήδη δεσμευθεί τα χρήματα (ΕΣΠΑ Υπουργείου Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων) για την εκπόνηση της οριστικής μελέτης, για την οποία στόχος είναι να ολοκληρωθεί μέσα στο 2015.
Από όλους τους συμμετέχοντες στη σύσκεψη, επισημάνθηκε η αναγκαιότητα και η σπουδαιότητα του συγκεκριμένου έργου, η οποία αναμένεται να δώσει μια τεράστια αναπτυξιακή ώθηση σε όλη τη νότια Αττική και να αναβαθμίσει σημαντικά το λιμάνι του Λαυρίου.

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
Διαβάστε σχετικά:
Τα Κεντρικά Γραφεία της ΕΡΓΟΣΕ επισκέφθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης οι πρόσφατα εκλεγέντες Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Δημήτρης Λουκάς, Δήμου Σαρωνικού κ. Γεώργιος Σοφρώνης, και ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογ…

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: