9.5 C
Keratea
Παρασκευή, 8 Δεκεμβρίου, 2023

Νομαρχία Ανατολικής Αττικής: Νέο ομόφωνο ψήφισμα για τα γεγονότα της Κερατέας

Αξίζει να διαβάσετε

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 
      Το  Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής συζήτησε στην χθεσινή του συνεδρίαση τις εξελίξεις για τον ΧΥΤΑ Κερατέας, μετά και την ομόφωνη απόφαση που ελήφθη στην προηγούμενη συνεδρίασή του.
 
      Ο Νομάρχης Λ. Κουρής ενημέρωσε αρχικά το Νομαρχιακό Συμβούλιο για την  παρέμβαση της αντιπροσωπείας του σώματος στον παριστάμενο Εισαγγελέα και στον επικεφαλής των αστυνομικών δυνάμεων το βράδυ της περασμένης Δευτέρας. Δυστυχώς, επεσήμανε, “η παρέμβασή μας αυτή δεν είχε μακροπρόθεσμα τα αναμενόμενα αποτελέσματα, αφού τα αστυνομικά μέτρα εντάθηκαν τις επόμενες ημέρες με αποτέλεσμα την συνέχιση των επεισοδίων και των συλλήψεων”.
 
      Στη συνέχεια αναφέρθηκε εκτενώς στην προσπάθεια που ανελήφθη από Δημάρχους των περιοχών, με πρόσκληση του Δημάρχου Καλυβιών Π. Φιλίππου, και στην πρωτοβουλία του Μητροπολίτη Μεσογαίας & Λαυρεωτικής κ. Νικολάου να επισκεφθεί τον χώρο το μεσημέρι της Κυριακής για να συμπαρασταθεί στη κοινωνία της Κερατέας που διαμαρτύρεται απευθύνοντας έκκληση για ήρεμη αντιμετώπιση, χωρίς την βία των προηγούμενων ημερών.
 
      Αμέσως  μετά πήρε τον λόγο ο παριστάμενος Δήμαρχος Κερατέας Στ. Ιατρού, ο οποίος αφού ευχαρίστησε για την συμπαράσταση της Νομαρχίας στον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας ενημέρωσε το Νομαρχιακό Συμβούλιο για τις πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις που δικαιώνουν τον Δήμο και τους κατοίκους. Πολλοί Νομαρχιακοί Σύμβουλοι που πήραν στην συνέχεια τον λόγο κατήγγειλαν το κλίμα αστυνομοκρατίας και τις δεκάδες συλλήψεις παιδιών και νέων που διαμαρτύρονται για την υποβάθμιση του τόπου τους.
 
      Κλείνοντας  την συζήτηση ο Νομάρχης Λ. Κουρής αναφέρθηκε στις μεγάλες ευθύνες του ΕΣΔΚΝΑ που παραβιάζοντας συστηματικά την Κοινή Υπουργική Απόφαση της 22/12/2003 για την διαχείριση στερεών απορριμμάτων, συντηρεί ουσιαστικά την λειτουργία χώρων ανεξέλεγκτης διάθεσης απορριμμάτων (ΧΑΔΑ) στην Αττική. Εξ ίσου μεγάλες όμως, τόνισε κλείνοντας ο Νομάρχης Λ. Κουρής, είναι και οι ευθύνες των τριών Περιφερειαρχών Αττικής, του σημερινού και των δύο προηγούμενων, που παρά τις συνεχείς μας οχλήσεις, γραπτές και προφορικές, ανέχονται την 7χρονη παραβίαση της ΚΥΑ και δεν προχωρούν σε αποκατάσταση των ΧΑΔΑ, όπως προβλέπει η νομοθεσία.
 
      Μετά  την ολοκλήρωση της συζήτησης  το Νομαρχιακό Συμβούλιο Ανατολικής Αττικής αποφάσισε ομόφωνα να επαναβεβαιώσει την προηγούμενη  απόφασή του, δηλαδή:
      – να συμπαρασταθεί στους πολίτες και τον Δήμο Κερατέας
      – να απαιτήσει την απομάκρυνση των αστυνομικών δυνάμεων, μετά
      την δικαστική απόφαση για αναστολή εργασιών στο χώρο του ΧΥΤΑ
      – να ζητήσει την παρέμβαση της εισαγγελικής αρχής για τον σεβασμό
      των δικαστικών αποφάσεων που θα οδηγήσει σε εκτόνωση της
      εκρηκτικής  κατάστασης που έχει δημιουργηθεί
και επιπλέον:
      – να απαιτήσει την άμεση απελευθέρωση  από τον αστυνομικό κλοιό 
      της λεωφόρου Κερατέας – Λαυρίου
      – να ζητήσει από τις αρχές  να προσεγγίσουν με ευαισθησία  το 
      πρόβλημα  των συλληφθέντων, αφού είναι στην πλειονότητά τους
      παιδιά  και νέοι.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Πρόσφατα Νέα

Λιμανάκια: Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη λεωφόρο Βάρκιζας – Σουνίου

Ξεκίνησαν οι επείγουσες εργασίες στα Λιμανάκια της Βάρκιζας προκειμένου να ενισχυθεί η ασφάλεια των διερχόμενων ΙΧ. Υποχώρηση των πρανών διαπιστώθηκε στα λιμανάκια της Βάρκιζας από...

Σχετικά άρθρα