ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

ΠΟΕ-ΟΤΑ: Δώρο στον «εθνικό» εργολάβο τα απορρίμματα

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Την προσπάθεια της Περιφέρειας Αττικής να αφαιρέσει από την Τοπική Αυτοδιοίκηση την αρμοδιότητα της διαχείρισης των απορριμμάτων και να την εκχωρήσει για 25 χρόνια σε ιδιώτη, με προοπτική αυτό να γίνει σε ολόκληρη τη χώρα, καταγγέλλει με επιστολή της προς τον υπουργό Εσωτερικών, Γ. Ραγκούση, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ-ΟΤΑ).

Οπως υποστηρίζει η ΠΟΕ-ΟΤΑ, αυτό θα έχει ως συνέπεια την επιβάρυνση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των πολιτών με ποσό άνω των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και την απόλυση εκατοντάδων εργαζομένων, «προς όφελος και μόνον του “εθνικού” εργολάβου», ο οποίος θα αναλάβει τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική. Συγκεκριμένα, η ΠΟΕ-ΟΤΑ στην επιστολή της προς τον κ. Ραγκούση γνωστοποιεί ότι: Στις 20 Μαΐου έγινε σύσκεψη στην περιφέρεια Αττικής, με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Ενιαίου Συνδέσμου Δήμων-Κοινοτήτων Νομού Αττικής (ΕΣΔΚΝΑ), στην οποία συζητήθηκε το σχέδιο προγραμματικής σύμβασης μεταξύ περιφέρειας Αττικής και ΕΣΔΚΝΑ προκειμένου:
* Να κατασκευαστούν τα 4 εργοστάσια επεξεργασίας αποβλήτων, που προβλέπονται από τον Περιφερειακό Σχεδιασμό για την Αττική, οικονομικού αντικειμένου 500 εκατομμυρίων ευρώ.
* Να εκχωρηθεί σε ιδιώτη η εκμετάλλευση της λειτουργίας τους για 25 χρόνια, οικονομικού αντικειμένου περίπου τριών δισεκατομμυρίων ευρώ.
* Να πραγματοποιήσει η Περιφέρεια Αττικής τη δημοπράτηση του έργου.
Με ιδιαίτερη σπουδή, μετά και την παρέμβαση της Περιφέρειας Αττικής, η διοίκηση του ΕΣΔΚΝΑ στις 19 Μαΐου εξέδωσε πρόσκληση συνεδρίασης του διοικητικού της συμβουλίου στις 27 Μαΐου. Η εν λόγω συνεδρίαση, υπό τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν, αναβλήθηκε αρχικά για τις 2 Ιουνίου και ακολούθως για άγνωστη ημερομηνία.
Η ΠΟΕ-ΟΤΑ θεωρεί ότι:
* Η προτεινόμενη προγραμματική σύμβαση είναι παράνομη, γιατί ο ΕΣΔΚΝΑ είναι ο μοναδικός φορέας διαχείρισης στερεών αποβλήτων στην Αττική, και συνεπώς ο μοναδικός φορέας που μπορεί να δημοπρατήσει τα έργα.
* Με την προγραμματική σύμβαση προτείνεται να γίνει δημοπράτηση όλων των έργων (συμπεριλαμβανομένων και των ΧΥΤΑ Γραμματικού – Κερατέας) ως ένα έργο, παρά το ότι τα 4 εργοστάσια είναι σε διαφορετικές τοποθεσίες (Φυλή, Ανω Λιόσια, Γραμματικό, Κερατέα).
Κατά την ΠΟΕ-ΟΤΑ, η επιλογή αυτή είναι αποτρεπτική για συμμετοχή και άλλων υποψηφίων αναδόχων και ως εκ τούτου καθίσταται «φωτογραφική» για γνωστό ανάδοχο-εργολάβο στη διαχείριση των απορριμμάτων. Η ΠΟΕ-ΟΤΑ καθιστά σαφές ότι σε περίπτωση υλοποίησης της σύμβασης, η αντίδρασή της θα είναι ανάλογη με τη σοβαρότητα του προβλήματος.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ-ΓΙΑ-ΤΗΝ-ΠΡΟΣΛΗΨΗ-ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ-ΓΙΑ-ΤΟ-ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ-ΤΟΥ-ΔΗΜΟΥ-ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ-ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΦΑΡΜΑΚΟΠΟΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ ΜΕΣΟΓΑΙΑΣ

Ο Καιρος Πρόγραμμα «ΑΝΤΩΝΗΣ ΤΡΙΤΣΗΣ» Διεξαγωγή έρευνας στο πλαίσιο εκπόνησης του Σχεδίου Φόρτισης Ηλεκτρικών Οχημάτων ΣΧΕΔΙΑ ΒΙΩΣΙΜΗΣ ΑΣΤΙΚΗΣ ΚΙΝΗΤΙΚΟΤΗΤΑΣ ΣΒΑΚ ΕΡΩΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΟΝΗΣΗ ΤΟΥ

Τι-θα-αλλάξει-στις-αντικειμενικές-τιμές-σε-Πόρτο-Ράφτη,-Βάρκιζα,-Αγία-Μαρίνα,-Χάρακα,-Δασκαλειό-μετά-τις-εκλογές

Τι θα αλλάξει στις αντικειμενικές τιμές σε Πόρτο Ράφτη, Βάρκιζα, Αγία Μαρίνα, Χάρακα, Δασκαλειό μετά τις εκλογές

Mετά τις εκλογές θα ολοκληρωθεί ο έλεγχος των αιτήσεων – ενστάσεων για «κούρεμα» των αντικειμενικών αξιών των ακινήτων που έχουν υποβάλει σχεδόν ένας στους δύο

Scroll to Top