ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Λιμάνια έτοιμα για πούλημα για το Μνημόνιο

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Στόχος η πώληση μερικώς ή ολικώς των περιφερειακών λιμένων, μεταξύ των οποίων της Αλεξανδρούπολης και της ΚαβάλαςΣυνολικά 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και οι Οργανισμοί Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Καβάλας, που μπαίνουν στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών καλούνται να αποστείλουν μέχρι τις 20 Σεπτεμβρίου τα στοιχεία για την οικονομική τους κατάσταση για τη διετία 2009 – 2010 και μέχρι τις 30 Νοεμβρίου το στρατηγικό και επιχειρησιακό σχέδιο της τριετίας 2011- 2013, βάσει του Εθνικού Γενικού Λογιστικού Σχεδίου.
Ειδικότερα στην εγκύκλιό του ο υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου την οποία, την γνωστοποιεί σε 54 ΔΕΚΟ, ανάμεσά τους και στα περιφερειακά λιμάνια, σημειώνει, εκτός των άλλων πως «άμεση προτεραιότητα της κυβέρνησης είναι η συγκράτηση των δαπανών» και επικαλούμενος το Μνημόνιο, τους καθιστά κοινωνούς της κυβερνητικής απόφασης για «μείωση της άμεσης συμμετοχής του δημόσιου τομέα στις επιχειρήσεις».
Στόχος μεταξύ άλλων, όπως λέει, είναι η δημιουργία ενός, περισσότερου ανοικτού και προσβάσιμου περιβάλλοντος για εγχώριους και ξένους επενδυτές σε συνδυασμό με την αύξηση της αποτελεσματικότητας των προϊόντων και των υπηρεσιών.


Η κυβερνητική πολιτική εστιάζει την πολιτική της σε «7» τομείς.
1. Τη δημοσίευση των οικονομικών αποτελεσμάτων τους και δη της δαπάνης για απασχόληση και μισθοδοσία.


2. Καθιέρωση στρατηγικού σχεδιασμού που θα αποσκοπεί στην οικονομική ανάπτυξη και τη βιωσιμότητά τους


3. Τη σύνταξη χρονοδιαγράμματος και σχεδίου δράσης για βελτίωση των οικονομικών επιδόσεων, των ζημιογόνων ΔΕΚΟ, κυρίως στον τομέα των σιδηροδρόμων και των μέσων μαζικής μεταφοράς.


Οι επιχειρήσεις υποχρεούνται πλέον να καταθέτουν αναλυτικά τα μέτρα που αφορούν τη μείωση του κόστους, όπως ο εξορθολογισμός των δικτύων τους, με απώτερο στόχο την αύξηση ων εσόδων τους.


4. Αλλάζει ο τρόπος κατάρτισης των προϋπολογισμών τους, με πρόβλεψη πλέον ανώτατων ορίων δαπανών, επαρκούς αποθεματικού κινδύνου και μεσοπρόθεσμου πλαισίου δαπανών, ενώ θα έχουν και υποχρέωση σύνταξης συμπληρωματικών προϋπολογισμών


5. Την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας τους, με σκοπό τη συμβολή τους στην κάλυψη των ελλειμμάτων και τη χρηματοδότηση των λειτουργικών του δαπανών


6. Την ενίσχυση της εταιρικής διακυβέρνησης.


Αφορά τις σχέσεις του δημοσίου ως μετόχου, της διοίκησης, εργαζομένων, προμηθευτών πελατών και πολιτών.


7. Την ενίσχυση του εσωτερικού ελέγχου, στοχεύοντας μεταξύ άλλων στη διαχείριση των κινδύνων.


Σημειώνεται πως η εγκύκλιος Παπακωνσταντίνου, εκτός από τους Οργανισμούς Λιμένος Αλεξανδρούπολης και Καβάλας αποστέλλεται ακόμη και στα λιμάνια της Ηγουμενίτσας, της Ελευσίνας, του Βόλου, του Ηρακλείου, της Κέρκυρας, του Λαυρίου, των Πατρών και της Ραφήνας.


http://www.xronos.gr/detail.php?ID=59679

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Διαβάστε επίσης...

Πας-σε-58-λεπτά,-με-8e-βενζίνη:-Το-χωριό-με-τα-γαλαζοπράσινα-νερά-και-τις-φθηνές-τιμές-που-θυμίζει-νησί

Πας σε 58 λεπτά, με 8€ βενζίνη: Το χωριό με τα γαλαζοπράσινα νερά και τις φθηνές τιμές που θυμίζει νησί

Μια πηγή όασης για τους καλοκαιρινούς μήνες δεσπόζει εντός Αττικής, ένας προορισμός με άμεση πρόσβαση από τους Αθηναίους. Τo Δασκαλειό Κερατέας είναι ένας μικρός οικισμός της

Παρουσίαση-βιβλίου-συμπολίτισσας-Ελένης-Πίνη-«Ο-ρόλος-της-μυθοποιημένης-ανάγνωσης-και-του-μυθοποιημένου-αναγνώστη-στο-έργο-του-gabriel-garcia-marquez»

Παρουσίαση βιβλίου συμπολίτισσας Ελένης Πίνη «Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez»

Αρχική » Αρχική » Παρουσίαση βιβλίου συμπολίτισσας Ελένης Πίνη «Ο ρόλος της μυθοποιημένης ανάγνωσης και του μυθοποιημένου αναγνώστη στο έργο του Gabriel García Márquez» Ο

Σε…-ομηρία-χιλιάδες-ιδιοκτήτες-ακινήτων-–-2.000-πράξεις-βρίσκονται-σε-αναμονή-στο-Κορωπί!

Σε… ομηρία χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων – 2.000 πράξεις βρίσκονται σε αναμονή στο Κορωπί!

Σε… ομηρία βρίσκονται χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων καθώς οι μεταβιβάσεις γίνονται με αργούς ρυθμούς, σύμφωνα με τον Σύλλογο Μεσιτών Αθηνών – Αττικής. Όπως επισημαίνει ο Σύλλογος

Scroll to Top