16.9 C
Keratea
Κυριακή, 17 Οκτωβρίου, 2021

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ “ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ”

Πρόσφατα Άρθρα

ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ ΔΗΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ
«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
ΚΑΜΑΡΙΖΑ--ΛΑΥΡΙΟ
Β. ΣΟΦΙΑΣ 33, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΤΚ 19001
Τηλ.: 22990-68002, 6944385006
Φαξ.: 22990-67611
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΧΥΤΑ
Την 12η Φεβρουαρίου έγινε δημόσια ενημέρωση  από τον επικεφαλής της δημοτικής παράταξης και τέως δήμαρχο Κερατέας  Σταύρο Ιατρού και τους συνεργάτες του.
Έγινε λεπτομερής ενημέρωση για τον αγώνα των κατοίκων της Κερατέας κατά του ΧΥΤΑ μετά τις τελευταίες εξελίξεις και την απόφαση του συμβουλίου Επικρατείας. Στην συγκέντρωση αυτή ο συνδυασμός “Ελεύθερες Πόλεις” μεταξύ άλλων ενημέρωσε για όλες τις τελευταίες εξελίξεις, τις δικαστικές εκκρεμότητες και αναλυτικά για την τελεσίδικη εφετειακή απόφαση απαγορεύει την έναρξη του έργου.
Ακόμα ο τ. δήμαρχος Κερατέας ξαναθύμισε την τεράστια προσπάθεια και το έργο της προηγούμενης Δημοτικής αρχής Κερατέας  για την διαχείριση απορριμμάτων με:
-Την ίδρυση ολοκληρωμένου σταθμού μεταφόρτωσης
-Τις ενέργειες για κλείσιμο και αποκατάσταση της παλαιάς χωματερής
-Την έναρξη της ανακύκλωσης στους 8 Ο.Τ.Α. της περιοχής σήμερα αποτελούν τους Δήμους Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.
-Την έναρξη των συστημάτων ανακύκλωσης ηλεκτρικών συσκευών, μπαταριών, ελαίων, αυτοκινήτων, ελαστικών, καθώς και την πιλοτική οικιακή κομποστοποίηση.
-Την ολοκλήρωση μελέτης κομποστοποίησης, καθώς και συλλογής, διάθεσης απορριμμάτων με την συνακόλουθη αδειοδότηση του Δήμου Κερατέας (ο μοναδικός σε όλη την Ανατ. Αττική) γι’ αυτές τις δράσεις.
-Τα προγράμματα καθαριότητας εκτελούσε ο Δήμος Κερατέας (ακτών, οδών, μπάζων, πινακίδων κτλ.).

Ο τέως Δήμαρχος αναφέρθηκε εκτενώς στις ΟΜΟΦΩΝΕΣ αποφάσεις 58/2010 και /2010, στις οποίες αναλυτικά και εμπεριστατωμένα αναφέρονται οι ολοκληρωμένες δράσεις πρέπει να γίνουν για την αειφόρο και οικονομική διαχείριση των απορριμμάτων, τονίζοντας ότι αυτή η λύση είναι που συνάδει με την υφιστάμενη νομοθεσία και απέχει μακράν της γνωστής πρότασης της πλειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής για εργοστάσιο ή εργοστάσια  στις Φοβόλες Κερατέας.
Τέλος ο κ. Ιατρού πρότεινε:
α) Άμεση σύγκληση της Συντονιστικής επιτροπής 
β) Συνεδρίαση σε μηνιαία βάση με σκοπό την καλύτερη ενημέρωση του κόσμου  
γ) Να αναβιώσει πάλι  το «Άπαρτο Κάστρο», το οποίο αποτελεί σύμβολο του αγώνα μας δικαιώθηκε τόσο σε κοινωνικό όσο και σε νομικό επίπεδο και
δ) Την αλλαγή του Περιφερικού Σχεδιασμού

Την συγκέντρωση των “ΕΛΕΥΘΕΡΩΝ ΠΟΛΕΩΝ” ακολούθησε η συνεδρίαση της Συντονιστικής Επιτροπής την Παρασκευή 18/2/2012, κατά την οποία ο Δήμαρχος, ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής και η του Δ.Σ. με τον τέως Δήμαρχο Κερατέας κ. Σταύρο Ιατρού αναφέρθηκαν στις κινήσεις έχουν γίνει από την απόφαση του Δ.Σ. της 27-5-2011 και μετά.
Στη συζήτηση έγινε λεπτομερής αναφορά στην πρόταση της πλειοψηφίας του Δήμου Λαυρεωτικής για την θέση Φοβόλες απ’όλες τις  πλευρές.
Ο κ. Ιατρού, αλλά και πολλοί δημότες, κατέκριναν την επιμονή στην πρόταση “εργοστάσιο στις Φοβόλες” δεν μπορεί να υλοποιηθεί, εξηγώντας τους τεχνικούς και νομικούς λόγους. Επέμενε ιδιαίτερα στους πολιτικούς λόγους που μετά τον νικηφόρο αγώνα της Κερατέας οδήγησαν σε λαθεμένο συμβιβασμό. 
Σημαντικές παρεμβάσεις και προτάσεις έγιναν από πολλούς συμπολίτες μας, διατυπώνοντας την άποψη ότι πρέπει να αλλάξει ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και να ξαναλειτουργήσει πάλι το ‘Άπαρτο Κάστρο’, ως σύμβολο αγώνα και επαγρύπνησης για τις μεθοδεύσεις της Πολιτείας.
21-2-2012

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ