Οικοδόμοι Λαυρεωτικής: Οργάνωση, αλληλεγγύη και αγώνας

Πρόσφατα Άρθρα

Ανακοίνωση με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ για την πτώση της οικοδομικής δραστηριότητας


Σε αλληλεγγύη, οργάνωση και αντεπίθεση, καλεί το Συνδικάτο Οικοδόμων Λαυρεωτικής, με αφορμή τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που καταδεικνύουν ραγδαία πτώση στην οικοδομική δραστηριότητα. Όπως σημειώνει το Συνδικάτο, «σε αυτή την καταστροφή απαντάμε με αλληλεγγύη, οργάνωση και αντεπίθεση. Όλοι για έναν και ένας για όλους».
Προσθέτει επίσης πως «στον χειμώνα που έρχεται και το μεροκάματο θα είναι άγνωστη έννοια για τους οικοδόμους, πρέπει να συσπειρωθούμε γύρο από το σωματείο μας. Να μην επιτρέψουμε να μείνει κανένας συνάδελφος χωρίς ρεύμα, χωρίς φαγητό. Να μην επιτρέψουμε κανέναν πλειστηριασμό κατοικίας».
Με αμείωτη ένταση συνεχίζεται η καταβαράθρωση – καταστροφή της οικοδομής
Σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ που αναφέρει το Συνδικάτο, η συνολική οικοδομική δραστηριότητα του 12μηνου Ιούλης 2012 – Ιούνης 2013, συγκριτικά με το αντίστοιχο προηγούμενο 12μηνο παρουσιάζει:
  • Μείωση 47,4% του αριθμού των αδειών που εκδόθηκαν
  • Μείωση 43,1% της επιφάνειας που σχεδιαζόταν να οικοδομηθεί
  • Μείωση 40,6% του όγκου των οικοδομών.
Τα παραπάνω στοιχεία από μόνα τους είναι αποκαλυπτικά για το μέγεθος της καταστροφής που έχει προκαλέσει στον κλάδο των οικοδομών η καπιταλιστική κρίση. Για να κατανοηθεί ωστόσο ακόμα καλύτερα τι ακριβώς σημαίνουν αυτά τα ποσοστά να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της ΕΛΣΤΑΤ, την περίοδο 2010-2012, ο Δείκτης Παραγωγής στις Κατασκευές συνολικά σημείωσε κάμψη 47%, ενώ η πτώση ειδικά στις οικοδομές κτιρίων έφτασε το 60%!
Από την αρνητική εικόνα δε διασώθηκε καμιά από τις περιφέρειες της χώρες. Σε όλες, και ανεξάρτητα από τον επιμέρους δείκτη, τα αποτελέσματα ήταν πτωτικά. Ειδικά με βάση τον αριθμό των οικοδομικών αδειών που εκδόθηκαν, στη θέση με τη μεγαλύτερη πτώση είναι η Ήπειρος (-56,1%), ενώ η μικρότερη κάμψη παρατηρήθηκε στην (-36,9%).

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: