ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Συνάντηση του Σταύρου Ιατρού και υποψήφιων της παράταξης «Ελεύθερες Πόλεις» με το Διασυλλογικό Όργανο Παραλιακών Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων Δήμου Λαυρεωτικής

Facebook
Twitter

Συνάντηση με το Διασυλλογικό Όργανο Παραλιακών Εξωραϊστικών και Εκπολιτιστικών Συλλόγων του Δήμου Λαυρεωτικής είχαν ο επικεφαλής της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» Σταύρος Ιατρού και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι.


Στη συνάντηση συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι των Οικισμών στην καθημερινότητά τους, αλλά και ευρύτερα προβλήματα που αφορούν το Δήμο.Για το θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων ο κ. Ιατρού τόνισε για άλλη μια φορά πως δεν θα επιτρέψουμε την κατασκευή οποιουδήποτε έργου είτε στο Οβριόκαστρο είτε στις Φοβόλες, είτε σε οποιαδήποτε περιοχή του δήμου μας. Τα έργα που δρομολογούνται είναι στα πλαίσια του Περιφερειακού Σχεδιασμού και δεν αφορούν το Δήμο μας. Στη Λαυρεωτική παράγουμε μικρούς όγκους απορριμμάτων και η μόνη νόμιμη και θεμιτή λύση για τα απορρίμματα στο Δήμο μας είναι η εφαρμογή της οδηγίας 98/2008, οδηγία ενσωματωμένη σε απόφαση του Δήμου Κερατέας από το 2010 και πλέον νόμος του κράτους (4042/2012). Η μείωση του όγκου, η επαναχρησιμοποίηση και η ανακύκλωση με την κομποστοποίηση είναι ο πιο σύγχρονος, φιλικά περιβαλλοντικός και οικονομικός τρόπος διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής μας. Άκουσε με προσοχή τα παράπονα των κατοίκων και το αίτημά τους για καλύτερη αποκομιδή των απορριμμάτων, καθαριότητα δρόμων και παραλιών, επαναφορά των κάδων ανακύκλωσης και συντήρησή τους.


Όσον αφορά τα Σχέδια Πόλης ο κ. Ιατρού αφού επεσήμανε την στασιμότητα στην πρόοδο των σχεδίων, απόρροια της ανικανότητας της δημοτικής αρχής, τόνισε πως θα συνεχιστεί η προσπάθεια από εκεί που σταμάτησε το 2010, με την αλλαγή της διοίκησης. Υπενθύμισε πως η δημοτική αρχή 2007-2010 ήταν η μόνη που έφερε δημόσια χρηματοδότηση 800.000€ χρήματα τα οποία δεν πλήρωσαν οι πολίτες.


Παράπονα εξέφρασαν οι κάτοικοι για τον τρόπο λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού του Λαυρίου και τις συνεχείς οσμές. Ζήτησαν καλύτερο έλεγχο και ορθολογική διαχείριση. Η έντονη παρέμβασή τους σε δημοτικό συμβούλιο απέτρεψε την απόφαση για δημιουργία αγωγού για την λήψη των λυμάτων του Δήμου Σαρωνικού στο βιολογικό του Λαυρίου, αναγνωρίζοντας τη στάση και τη βοήθεια της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» σε αυτή την απόφαση. Ο κ. Ιατρού δεσμεύτηκε ότι, όπως και στην προηγούμενη θητεία, τέτοιου είδους βασικά θέματα δεν θα χρειάζεται να τα υπερασπίζονται οι πολίτες και η δημοτική αρχή θα βρίσκεται όχι μόνο δίπλα τους αλλά μπροστά στους αγώνες.


Στο θέμα της αποτροπής της επαναλειτουργίας της ΧΥΜΑ (ΜΟΝΟΤΕΖ) ο κ. Ιατρού θύμισε ότι οι «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» καταψήφισαν το θέμα και ήταν δίπλα στους πολίτες του Λαυρίου σε αντίθεση με συμβούλους των παρατάξεων «Δημοτική Καινοτομία» και «Νέα Εποχή» που το έφεραν σε οριακή (κατά μία ψήφο) πλειοψηφία. Στο Περιφερειακό Συμβούλιο (με απόντα των δήμαρχο), ο Σταύρος Ιατρού και η παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» ήταν παρόντες για να διεκδικήσουν την στήριξη των περιφερειακών συμβούλων και την καταψήφιση της απόφασης. Ο κ. Ιατρού τόνισε πως οι «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» έχουν δώσει δείγματα γραφής, είναι μπροστά στους αγώνες και διαβεβαίωσε ότι η επαναλειτουργία της ΧΥΜΑ (ΜΟΝΟΤΕΖ) δεν θα περάσει.


Συζητήθηκε επίσης το έργο οδοποιίας των εκτός σχεδίου περιοχών, όπου ο κ. Ιατρού γνωστοποίησε την επί θητείας του ένταξη του έργου στο Πρόγραμμα Αντιπυρικής Προστασίας εξασφαλίζοντας χρηματοδότηση ύψους 1.500.000€. Έργο το οποίο έχει μείνει στάσιμο από το 2010 λόγω της αδράνειας της τωρινής δημοτικής αρχής.


Η συμμετοχή του Δήμου στον δικαστικό αγώνα για τον Προφήτη Ηλία είναι δεδομένη καθότι ο Προφήτης Ηλίας αποτελεί κόσμημα για την περιοχή και είναι αυτονόητο ότι η παράταξη «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ» ως δημοτική αρχή θα είναι μπροστά στον αγώνα αυτό.


Προβλήματα καθημερινής διαβίωσης μοιράστηκαν οι κάτοικοι των οικισμών με μέλη της παράταξης «ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ», όπως η καθιέρωση συγκοινωνιακού δικτύου, η διεκδίκηση στάσεων προαστιακού, η αποκατάσταση τηλεοπτικού σήματος, η συντήρηση δημοτικού φωτισμού και η οικονομική στήριξη των συλλόγων από το πράσινο ταμείο με τη μορφή έργων και ανταποδοτικά τέλη από τη ΔΕΗ.


Ο Σταύρος Ιατρού τόνισε ότι αυτά είναι αυτονόητα θέματα διαβίωσης και θύμισε πως πολλά από τα ζητήματα αυτά είχαν καλυφθεί επί της θητείας του. Δήλωσε ότι «η επικοινωνία, η συνεργασία και η στήριξη του Δήμου στους εξωραϊστικούς συλλόγους θα είναι συνεχής».


Ο επικεφαλής της παράταξης παρουσίασε τους υποψηφίους του συνδυασμού, οι οποίοι συμμετέχουν όλοι εθελοντικά. Πολλοί από τους υποψηφίους είναι κάτοικοι οικισμών, σε αντίθεση με το ψηφοδέλτιο της «Νέας Εποχής», όπου δεν υπάρχει κανένας υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος από τους οικισμούς, παρά μόνο στο τοπικό συμβούλιο.
«Με νέα έργα αλλά και έργα της θητείας μας που έμειναν στάσιμα (την τετραετία που παρήλθε) θα συνεχίσουμε την ανάπτυξη στους Οικισμούς. Όλοι οι πολίτες έχουν δικαίωμα σε ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης και οι οικισμοί σε έργα υποδομών. Δεν χρειάζεται διαπραγμάτευση για το αυτονόητο».
«ΕΛΕΥΘΕΡΕΣ ΠΟΛΕΙΣ»
ΚΑΜΑΡΙΖΑ-ΚΕΡΑΤΕΑ-ΛΑΥΡΙΟ

Μοιραστείτε το άρθρο:

Facebook
Twitter
Pinterest
LinkedIn

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Διαβάστε επίσης...

dimos-paianias:-istorika-polemika-ochimata-edosan-to-paron-stin-parelasi-tis-25is-martiou-(foto)

Δήμος Παιανίας: Ιστορικά πολεμικά οχήματα έδωσαν το παρών στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου (φωτό)

Μια διαφορετική παρέλαση που έκλεψε τις εντυπώσεις, παρακολούθησαν την 25η Μαρτίου όσοι βρέθηκαν στον Δήμο Παιανίας με τους διοργανωτές να ξεπερνούν κάθε προσδοκία. Τους δρόμους

afethikan-eleftheroi-4-prosachthentes-gia-to-epeisodio-me-pyrovolismo-sto-lagonisi

Αφέθηκαν ελεύθεροι 4 προσαχθέντες για το επεισόδιο με πυροβολισμό στο Λαγονήσι

Πρώτη καταχώρηση: Σάββατο, 25 Μαρτίου 2023, 16:12 Βίντεο – φωτογραφίες: Νίκος Χριστοφάκης Εντείνονται οι έρευνες των αρχών προκειμένου να ταυτοποιηθεί ο δράστης που πυροβόλησε 16χρονο

rekor-episkepsimotitas,-symmetochon-kai-emporikon-symfonion-gia-to-periptero-tou-dimou-markopoulou-mesogaias-stin-food-expo-2023

Ρεκόρ επισκεψιμότητας, συμμετοχών και εμπορικών συμφωνιών για το περίπτερο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην FOOD EXPO 2023

Αρχική » Αρχική » Ρεκόρ επισκεψιμότητας, συμμετοχών και εμπορικών συμφωνιών για το περίπτερο του Δήμου Μαρκοπούλου Μεσογαίας στην FOOD EXPO 2023 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΑΤΤΙΚΗΣ