Δελτίο Τύπου Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απάντηση στις δηλώσεις του κ. Σγουρού

Πρόσφατα Άρθρα

Η Π.Ο.Ε. – Ο.Τ.Α. απαντά στις δηλώσεις του Περιφερειάρχη Αττικής και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του ΕΔΣΝΑ κ. Γιάννη Σγουρού για την 3η αναβολή συνεδρίασης του Δ.Σ. του ΕΔΣΝΑ

Αθήνα, 14 Μαρτίου 2012
Αριθμ. Πρωτ.: 360

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την τακτική της λασπολογίας, των συκοφαντιών, της τρομοκρατίας και της μετάθεσης ευθυνών στην Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. επέλεξε και πάλι ο κ. Γιάννης Σγουρός για να δικαιολογήσει την τρίτη κατά σειρά αναβολή της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α., στην οποία θα συζητούνταν το σχέδιο εκχώρησης της διαχείρισης των απορριμμάτων στα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα που ο ίδιος προασπίζεται. Αποκρύπτει και πάλι ο Περιφερειάρχης ότι η συντριπτική πλειονότητα των εκπροσώπων στο του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. δεν συνηγορεί σε ένα σχέδιο που θα πριμοδοτήσει τους ιδιώτες, θα αυξήσει δραματικά τα δημοτικά τέλη, θα φέρει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και θα επιβαρύνει το περιβάλλον.

Όσον αφορά τα ψεύδη και τις συκοφαντίες που επικαλείται ο κ. Γιάννης Σγουρός στο Δελτίο Τύπου που εξέδωσε, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. απαντά ότι, δεν υπήρξε καμία κατάληψη της αίθουσας στην οποία θα συνεδρίαζε το του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Άλλωστε, αυτή ήταν «κατάμεστη» από άνδρες των Μ.Α.Τ., όταν η διαδικασία της συνεδρίασης είναι Δημόσια και μπορεί να την παρακολουθήσει κάθε ενδιαφερόμενος. Ποια είναι τα «συντεχνιακά συμφέροντα» κ. Σγουρέ;Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας και οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση που παλεύουν να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους, να προφυλάξουν τους Δημότες από τις μεθοδεύσεις σας που θα τετραπλασιάσουν τα Δημοτικά τέλη και να προστατεύσουν το περιβάλλον στο οποίο μεγαλώνουν τα παιδιά τους; Μην κρίνεται εξ ιδίων τα αλλότρια κ. Σγουρέ.

Ποια επεισόδια φοβηθήκατε κ. Σγουρέ και αναβάλατε τη συνεδρίαση; Το αίτημα σας προς τον επικεφαλής των Αστυνομικών Δυνάμεων ήταν να βγουν οι εργαζόμενοι της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. με τη βία και να υπάρξουν προσαγωγές. Η επέμβαση των Μ.Α.Τ. δεν έγινε λόγω αντίδρασης υπηρεσιακών παραγόντων του Υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων που φιλοξενεί τον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. Αληθεύει κ. Σγουρέ ότι απευθυνθήκατε στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητώντας να γίνει των Μ.Α.Τ. στο κυλικείο όπου βρισκόταν οι εργαζόμενοι και οι συνδικαλιστές με στόχο τον ξυλοδαρμό τους και τη βίαιη απώθηση τους;

Επικαλείται ο Περιφερειάρχης Αττικής «επικοινωνιακά τεχνάσματα». Ποιος, αυτός που από την πρώτη ημέρα χρησιμοποιεί τα Μ.Μ.Ε. που ελέγχονται από τα επιχειρηματικά-εργολαβικά συμφέροντα τα οποία θέλουν να αναλάβουν τη διαχείριση των απορριμμάτων στην Αττική, για να απαξιώσει το Δημόσιο και Κοινωνικό χαρακτήρα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και το προσωπικό τους και να εγκαλέσει Δημάρχους που δεν συμφωνούν με το σχέδιο του.Μιλάει επίσης για «συμπεριφορές και αντιλήψεις που μας οδήγησαν στη χρεοκοπία». Φαίνεται ο κ. Σγουρός πώς ξεχνάει ότι αποτέλεσε «γρανάζι» ενός καταστροφικού για τη χώρα πολιτικού μηχανισμού.

Που είδε ο κ. Σγουρός τους τραμπουκισμούς; Ο ίδιος προκάλεσε μία πρωτοφανής κινητοποίηση αστυνομικών δυνάμεων και δυνάμεων καταστολής για μία συνεδρίαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο. Οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση και οι συνδικαλιστές της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. παρέστησαν στο Υπουργείο Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων για να παρακολουθήσουν τη συνεδρίαση. Ο επιχειρεί να μας προσδώσει άλλες διαθέσεις, όταν ο ίδιος δημιουργεί «πολεμικό κλίμα». Μήπως επιθυμεί να του διαθέσει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και μία διμοιρία Μ.Α.Τ. να την χρησιμοποιεί κατά βούληση;

«Ας αναλάβουν και οι Δήμαρχοι το μερίδιο που τους αναλογεί»υποστηρίζει ο κ. Σγουρός. Οι Δήμαρχοι είναι αυτοί που θα επιβάλλουν την αύξηση των δημοτικών τελών, την επιβάρυνση δηλαδή των πολιτών και γνωρίζουν πολύ καλά τι σημαίνει αυτό εν μέσω της μεγαλύτερης οικονομικής-δημοσιονομικής κρίσης για τη χώρα μετά τη μεταπολίτευση. Για πιο περιορισμό των λειτουργικών δαπανών μιλάει ο κ. Σγουρός όταν σε κάθε συνεδρίαση του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. κινητοποιεί πάνω από 300 αστυνομικούς που επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό.

Το προσωπείο σας κατέρρευσε κ. Σγουρέ. Αφήστε τα «παιχνίδια», την τρομοκρατία και τους εκβιασμούς ασχοληθείτε με τα σοβαρά προβλήματα της Περιφέρειας. Συγκαλέστε άμεσα συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Ε.Δ.Σ.Ν.Α. προκειμένου να ψηφιστεί ο προϋπολογισμός για να πληρωθούν οι εργαζόμενοι που βρίσκονται σε ομηρία και απόγνωση και να μην καταρρεύσει ο Σύνδεσμος. Η εκχώρηση της διαχείρισης των απορριμμάτων κ. Σγουρέ και η εξυπηρέτηση των επιχειρηματικών-εργολαβικών συμφερόντων δεν είναι το μόνο των υποχρεώσεων σας.

Υ.Γ.: Μετά την «έξωση» που έκανε στον Ε.Δ.Σ.Ν.Α. από την αίθουσα συνεδριάσεων το Υπουργείο Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, προφανώς γιατί αντιλαμβάνεται την επικινδυνότητα της κατάστασης που δημιουργεί ο κ. Σγουρός με την κινητοποίηση μεγάλων αστυνομικών δυνάμεων, η Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. προθυμοποιείται να διαθέσει ΔΩΡΕΑΝ την αίθουσα συνεδριάσεών της για χρήση της από το του Ε.Δ.Σ.Ν.Α.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α.


Σχετικά:
Πριν από 6 ώρες  Σγουρός: “Δηλώνω αποφασισμένος να εφαρμόσω τον Περιφερειακό Σχεδιασμό του 2003“. Με απόφαση του Περιφερειάρχη Αττικής και 
forkeratea.blogspot.com

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ