11.2 C
Keratea
Τρίτη, 7 Δεκεμβρίου, 2021

Η Δημοτική Αρχή κοντά στους πολίτες της Κερατέας στη δεύτερη Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου Λαυρεωτικής

Πρόσφατα Άρθρα

1

Mε εντυπωσιακή συμμετοχή συνδημοτών μας πραγματοποιήθηκε η Λαική Συνέλευση στην Κερατέα, την οποία οργάνωσε η Δημοτική Αρχή. Ο Δήμαρχος Δημήτρης Λουκάς στην εισήγησή του ενημέρωσε τους συμπολίτες μας, για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες των πρώτων εκατό ( 100 ) ημερών της διοίκησης.

Στο επίκεντρο των ενημέρωσης από την πλευρά του Δημήτρη Λουκά τέθηκε η επιτυχής προσπάθεια της διοίκησης για την υλοποίηση ενός πάγιου αιτήματος των δημοτών, που αφορά στην κατασκευή του 12θέσιου Γυμνασίου , του 12θέσιου Δημοτικού και του διθέσιου Ολοήμερου Νηπιαγωγείου στην Κερατέα .

Παράλληλα το θέμα που κυριάρχησε τόσο από την πλευρά της διοίκησης, όσο και από την πλευρά του δημοτών ήταν η υπογράμμιση της κάθετης αντίθεσης τους στη δημιουργία ΧΥΤΑ ή ΧΥΤΥ ή οποιασδήποτε μορφής εργοστασίου σε ολόκληρη τη Λαυρεωτική, που προέβλεπε ο περιφερειακός σχεδιασμός του κ. Σγουρού και η εναρμόνισή μας με τον Ν. 4042/12, που προβλέπει την αλλαγή του πλαισίου διαχείρισης των απορριμμάτων με έμφαση στην πυραμίδα πρόληψη- προετοιμασία για επανάχρηση- ανακύκλωση – τελική διάθεση.

Το τρίτο ζήτημα που απασχόλησε τη συνέλευση ήταν οι δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης και δημουργίας δομών στήριξης των αδύναμων συμπολιτών μας. Ο Δημήτρης Λουκάς τόνισε με έμφαση ότι η Δημοτική Αρχή έχει πάρει την εντολή να μην αφήσει κανέναν πολίτη μόνο του στην κρίση, ενώ υπογράμμισε ότι πολύ σύντομα το Κοινωνικό Παντοπωλείοθα αποτελεί την πρώτη δομή στήριξης του Δήμου Λαυρεωτικής.

Ο Δημήτρης Λουκάς σχολιάζοντας το θεσμό των Λαικών Συνελεύσεων δήλωσε : 


“πραγματοποιήσαμε δύο εξαιρετικά πετυχημένες συνελεύσεις σε Λαύριο και Κερατέα, τόσο από την άποψη της συμμετοχής, όσο και από την άποψη των θέσεων και των απόψεων που κατατέθηκαν. Με την καθιέρωση αυτής της μορφής άμεσης επικοινωνίας και διαλόγου με τους συνδημότες μας κλείνει οριστικά ο κύκλος της εσωστρέφειας και της περιχαράκωσης της προηγούμενης δημοτικής αρχής και ανοίγει ο κύκλος της συναπόφασης και της δημοκρατικής διαβούλευσης.”

Από το Γραφείο Τύπου Δήμου

Ρεπορτάζ: Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η Λαϊκή Συνέλευση του Δήμου στην Κερατέα

1

Με μεγάλη προσέλευση δημοτών ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην Κερατέα ο κύκλος των λαϊκών συνελεύσεων που πραγματοποίησε ο σε Λαύριο και Κερατέα. Δεκάδες πολίτες είχαν κατακλύσει από νωρίς το Πολιτιστικό Κέντρο Κερατέας για να συμμετέχουν στην συζήτηση με τον Δήμαρχο Δημήτρη Λουκά, αλλά και για να θέσουν τα προβλήματα που απασχολούν τους Δημότες στην ΠΟΛΗ της Κερατέας.

2

Παρόντες ήταν : 

  • O Δήμαρχος κος Δημήτρης Λουκάς, 
  • οι Αντιδήμαρχοι κ.κ Ιωάννα Κουλουβράκη, Ιωάννης Αδάμης, Αντωνίου Αναστάσιος, Στουραϊτης Ηλίας, Τσίκλος Παναγιώτης, 
  • η Πρόεδρος του Δ.Σ. Δήμου κα Μαρία Γκικαράκη, 
  • οι εντεταλμένοι σύμβουλοι κα Ευαγγελία Βελετάκου,κος Μαθιουδάκης Μιχαήλ, 
  • o Πρόεδρος της ΔΕΥΑΤΗΛ κος Σταύρος Κρητικός, 
  •  ο Πρόεδρος του Ν.Π.Δ.Δ. «ΘΟΡΙΚΟΣ» κος Αντώνης Μακρυωνίτης, 
  • οι τοπικοί Σύμβουλοι κ.κ Χολέβα Κυριακή, Σπύρου Αλίκη, Δημήτρης Λουκάς (Βασιλείου) Αναστάσιος Μητρογιάννης, Αθανασία Κωνσταντοπούλου, Γεώργιος Σγαρδέλης, Αναστάσιος Μητρογιάννης, 
  • Πρόεδροι Πολιτιστικών και Εξωραϊστικών Συλλόγων καθώς και πλήθος πολιτών.

3

Ο Δήμαρχος στην ομιλία του προς του κατοίκους της Κερατέας αναφέρθηκε στην μέχρι τώρα πορεία του Δήμου Λαυρεωτικής από την ανάληψη των καθηκόντων του, στο έργο που έχει πραγματοποιηθεί στις πρώτες 100 μέρες της θητείας του αλλά και στα έργα που θα τρέξουν από τον Δήμο το επόμενο διάστημα. Η λαϊκή συνέλευση πραγματοποιήθηκε μία μέρα πριν επέτειο των 4 ετών από την εισβολή των ΜΑΤ στην Κερατέα και ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής δήλωσε : «‘Όπως όλοι γνωρίζετε αύριο (σ.σ. Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014) είναι ημέρα μνήμης για όλους του κατοίκους της Λαυρεωτικής, είναι η μέρα που τα ΜΑΤ ήρθαν πριν 4 χρόνια στην πόλη της Κερατέας. Πρέπει όλοι μας και τα παιδιά μας, να είμαστε περήφανοι που καταφέραμε και αποτρέψαμε να γίνει ένα πολύ μεγάλο περιβαλλοντικό έγκλημα που θα είχε διάρκεια πολλών ετών και μπορέσαμε να διατηρήσουμε την αειφορία στην περιοχή μας. Αυτό το στόχο τον έχουμε θέσει ως πρώτη προτεραιότητα και δεν θα επαναπαυτούμε αν δεν τελειώσει οριστικά αυτή η ιστορία».

4

Μετά την ολοκλήρωση της τοποθέτησης του Δημάρχου ο λόγος δόθηκε στους πολίτες για να θέσουν τα ερωτήματα τους στα οποία ο κος Λουκάς απάντησε άμεσα και όχι συνολικά στο τέλος όπως έγινε στην πόλη του Λαυρίου.

Οι δημότες έθεσαν τα παρακάτω ζητήματα : Προβλήματα στους οικισμούς του Δήμου όπως, η έλλειψη συγκοινωνίας και μετακίνησης των πολιτών προς τις πόλεις της Κερατέας και Λαυρίου, προβλήματα με τα ρέματα που πλημμυρίζουν συχνά τις περιοχές των οικισμών, η έλλειψη ηλεκτροδότησης σε περιοχές των οικισμών, η έλλειψη γιατρών στο Κέντρο Υγείας Κερατέας και η αδυναμία συνταγογράφησης φαρμάκων για τους ηλικιωμένους, το πρόβλημα των αδεσπότων σκυλιών σε όλο τον Δήμο Λαυρεωτικής, τα παρατημένα οχήματα που βρίσκονται διάσπαρτα σε περιοχές του Δήμου, το πρόβλημα με την διακίνηση ναρκωτικών ιδιαίτερα στην πόλη της Κερατέας, οι αποζημιώσεις πολιτών που πλήγηκαν από τις πυρκαγιές το καλοκαίρι, καθώς και η μεγάλη ανησυχία των πολιτών ως προς τα απορρίμματα και τον νέο Περιφερειακό Σχεδιασμό και αν υπάρχει κίνδυνος να ξαναέρθουν τα σκουπίδια στην περιοχή της Λαυρεωτικής.

Ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής αναφερόμενος στο θέμα των απορριμμάτων τόνισε πως από την μεριά του Δήμου γίνονται και θα γίνουν όλες οι ενέργειες, ώστε να μην έρθουν ποτέ τα σκουπίδια στην περιοχή της Λαυρεωτικής, και δεν πρέπει να εφησυχάζουμε μέχρι να τελειώσει αυτή η ιστορία οριστικά από την Περιφέρεια Αττικής και τη Περιφερειάρχη κα Ρένα Δούρου την οποία και στήριξε προεκλογικά και ο ίδιος ο κος Λουκάς μιας και για το εν λόγω θέμα υπήρχαν κοινές θέσεις και απόψεις.
Η συνάντηση έληξε αφού όλοι παρευρισκόμενοι έλαβαν τις απαντήσεις τους στα θέματα που έθεσαν και ανανέωσαν το τους στο επόμενο εξάμηνο πάλι, μιας και ο ο Δήμαρχος Λαυρεωτικής κος Δημήτρης Λουκάς δήλωσε πως τέτοιες συναντήσεις θα γίνονται για την ενημέρωση των πολιτών αλλά και της Δημοτικής Αρχής όπως είχε δεσμευτεί και προεκλογικά.

Ρεπορτάζ-Επιμέλεια Κειμένου : Άρης Αρίφογλου

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ