Πήρε παράταση η διαβούλευση διαχείρισης σκουπιδιών

Πρόσφατα Άρθρα

Μέχρι το τέλος του μηνός παρατείνεται η διαβούλευση για το Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων.

 
Σημειώνεται ότι, με βάση τον αρχικό σχεδιασμό του υπουργείου Περιβάλλοντος, η διαβούλευση επρόκειτο να ολοκληρωθεί στις 8 Ιανουαρίου.

Η προώθηση της ανακύκλωσης -με διαλογή στην πηγή-, η μείωση της παραγωγής των απορριμμάτων, η ολοκληρωμένη διαχείρισή τους και η εξάλειψη της ανεξέλεγκτης διάθεσης -με την πλήρη αποκατάσταση των Χώρων Ανεξέλεγκτης Διάθεσης Αποβλήτων (ΧΑΔΑ)- είναι τα βασικά του νέου Εθνικού Σχεδίου για τη Διαχείριση των Αποβλήτων. Ενώ η προσπαθεί να καλύψει τις νέες υποχρεώσεις της έναντι της ευρωπαϊκής νομοθεσίας εξακολουθεί να έχει ανοιχτούς λογαριασμούς από το παρελθόν με αιχμή τη λειτουργία των παράνομων χωματερών.

Η παραπέμφθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο από την στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο για τη λειτουργία 396 ΧΑΔΑ οι οποίοι έπρεπε να είχαν κλείσει από το 2008. Σήμερα έχουν αποκατασταθεί πλήρως οι 73 και οι υπόλοιποι 323 βρίσκονται σε διαδικασία αποκατάστασης.

Περισσότεροι από 70 ΧΑΔΑ εξακολουθούν να λειτουργούν και είναι πολύ δύσκολο να έχουν αποκατασταθεί μέχρι τις αρχές του 2015, που είναι η καταληκτική ημερομηνία που θέτει η Στο μεταξύ βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη η δικαστική διαδικασία και το Δικαστήριο των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων ετοιμάζει «καμπάνα» εις βάρος της Ελλάδας, με επιβολή εφάπαξ προστίμου ύψους 28 εκατ. ευρώ και δεκαπλασιασμό του ημερήσιου προστίμου σε ύψος 71.193 ευρώ για κάθε μέρα καθυστέρησης εφαρμογής της απόφασης του 2005, που καταδίκασε τη χώρα μας για τις παράνομες χωματερές.

Το πρόστιμο θα πληρωθεί από τον κρατικό προϋπολογισμό ή, στην καλύτερη περίπτωση, έπειτα από με τις Βρυξέλλες θα περικοπεί από κοινοτικές χρηματοδοτήσεις.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ