10.3 C
Keratea
Πέμπτη, 2 Δεκεμβρίου, 2021

Σύσκεψη εκπροσώπων όλων των αγροτικών συνεταιρισμών των Μεσογείων με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου

Πρόσφατα Άρθρα

Η σύσκεψη πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συνεταιρισμού Κορωπίου την Τρίτη 26/6/2014, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ανατολικής Αττικής, κο Πέτρο Φιλίππου και εκπροσώπους όλων των αγροτικών συνεταιρισμών των Μεσογείων. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι, η της Αττικής έχει τεράστιες δυνατότητες γεωργικής ανάπτυξης, η οποία όμως τα τελευταία χρόνια έχει υποβαθμιστεί από το κεντρικό κράτος.

Από τους εκπροσώπους των συνεταιρισμών τέθηκε μία πρώτη εικόνα των προβλημάτων αντιμετωπίζουν οι αγρότες στα Μεσόγεια.


Οι κύριοι άξονες της συζήτησης ήταν :
  1. Να αρθεί άμεσα ο περιορισμός έχει επιβληθεί στα Μεσόγεια, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να μπουν στις όποιες επιδοτήσεις δίνονται σε όλη την
  2. Να ενισχυθούν στην Αττική από το κράτος, οι όποιες καλλιέργειες  (αμπέλι, ελιές, κηπευτικά, σύκα, θερμοκήπια, μελισσοκομεία κ.λ.π)
  3. Πλεονεκτήματα νέων αγροτών – επιδοτήσεις
Να δοθούν και στην Αττική τα πλεονεκτήματα δίνονται σε όλη την μια και το τελευταίο διάστημα με την οικονομική κρίση, υπάρχει έντονη τάση για αξιοποίηση των αγροτικών εκτάσεων με νέες καλλιέργειες
  1. Τέθηκαν πάρα πολλά θέματα σχετικά με τη γραφειοκρατία, δυσχεραίνουν το έργο των αγροτών, όπως τα προβλήματα των γεωτρήσεων, τη συμμετοχή των παραγωγών στις λαϊκές αγορές, τις στους αγροτικούς εξοπλισμούς, την υπερφορολόγιση των αγροτικών προϊόντων κ.λ.π


Ιδιαίτερη συζήτηση έγινε για το συνεταιρισμό «ΜΑΡΚΟ» όπου ο Αντιπεριφερειάρχης είπε θα αποτελέσει χωριστό θέμα συζήτησης για τον τρόπο αντιμετώπισης των οξυμένων προβλημάτων, που αντιμετωπίζει ο ιστορικός αυτός συνεταιρισμός.
Ο Αντιπεριφερειάρχης κατέγραψε όλα τα παραπάνω προβλήματα και διαβεβαίωσε τους παρευρισκόμενους ότι η έχει στις πρώτες προτεραιότητες  την αγροτική αναβάθμιση της περιοχής.


Πρότεινε ότι:
α) ότι θα πρέπει να υπάρξει ένα συντονιστικό μεταξύ των αγροτών και της Περιφέρειας
β) θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει μία υπερτοπική αναπτυξιακή μελέτη για την αγροτική της περιοχής η οποία και θα είναι  το βασικό εργαλείο για το που μπορούν να κατευθυνθούν οι νέοι αγρότες και κυρίως πως θα μπορέσουν να ενισχυθούν για τις υπάρχουσες και νέες αγροτικές δραστηριότητες. Η συγκεκριμένη δε μελέτη εκτός της αγροτική αναβάθμιση θα αντιμετωπίσει και το θέμα της ανάδειξης της περιοχής σε προγράμματα αγροτουρισμού, ανάδειξης των ιστορικών-αρχαιολογικών χώρων τις Ανατολικής Αττικής κάτι που είναι απαραίτητο και δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.


Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν από :


Την Κερατέα, ο κος Δημήτρης Λεβαντής
Τα Καλύβια, ο κος Μιχάλης Αδάμης
Το Μαρκόπουλο, οι κ.κ  Αλέκος Κολιαβασίλης (Αγροτικός Συνεταιρισμός), Κώστας Νικολάου (ΜΑΡΚΟ),  Βασίλης Παναγιώτου
Το Κορωπί, οι κ.κ Γιώργος Μιχάλης (Αγροτικός Σύλλογος), Βαγγέλης Λουκάς (Συνεταιρισμός),  Αγαμέμνων Παπαμιχάλης
Την Παιανία, κ.κ Κώστας Δάβαρης (Αμπελουργικός), Νικόλαος Σταμάτης, Σπύρος Χουντάς, Χρήστος Δάβαρης, Σιδέρης
Τα Σπάτα, κος Σταύρος Κουλοχέρης (Αγροτικός Συνεταιρισμός)

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΑΡΩΝΙΚΟΥ
 ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ
 ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΑΤΤΙΚΗΣ


                 ΠΕΤΡΟΣ ΦΙΛΙΠΠΟΥ

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ