Ο ΔΙ.ΑΣ. την «έκανε» από το Σούνιο, αλλεργικές αντιδράσεις παρουσιάζουν ραντισμένα βρέφη


«Τον θυμωμένο Ποσειδώνα» τελικά φοβήθηκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. χθες το πρωί στο Σούνιο, αφού όπως ήρθε, έφυγε.
Χτύπησε την τρίαινα και ανέβλυσε το «ΟΧΙ» της Λαυρεωτικής για ΧΥΤΑ στα αρχαία

Λίγο νωρίτερα, ομάδα κατοίκων από τα μπλόκα του Λαυρίου με ένα τεράστιο πανό κατά της χωματερής στο Οβριόκαστρο ανέβηκε στο ναό του Ποσειδώνα, προκειμένου να εκφράσει το «Οχι» ολόκληρης της Λαυρεωτικής στον ΧΥΤΑ. Την ίδια ακριβώς ώρα, ομάδα περίπου 25 ατόμων πυρπολούσε κοντά στα μπλόκα της Κερατέας ένα συμβατικό αυτοκίνητο της Ασφάλειας και ένα περιπολικό τζιπ. Παιδίατρος από την Κερατέα μιλάει για μεγάλη έξαρση εξανθημάτων σε παιδιά και βρέφη, αποδίδοντάς τη στα χημικά που έριχναν τα ΜΑΤ μέσα στην πόλη.

Αρχαιολογικός χώρος
«Εναντιωνόμαστε στην κατασκευή χωματερής στον αρχαιολογικό χώρο του Οβριόκαστρου», έγραφε στα αγγλικά το τεράστιο πανό που κρατούσαν κάτοικοι από τα μπλόκα του Λαυρίου. Για τη συγκεκριμένη κινητοποίηση είχαν πραγματοποιήσει μέχρι και μετρήσεις στο ναό, προκειμένου το πανό να είναι στα … μέτρα του. Στόχος τους ήταν να αναδείξουν την αναγκαιότητα προστασίας κάθε αρχαιολογικού χώρου. Οπως είπε ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λαυρίου, Βάλσαμος Συρίγος, είναι «μια συμβολική κίνηση, αφού και ο χώρος που έχει επιλεγεί για ΧΥΤΑ στο Οβριόκαστρο, είναι αρχαιολογικός». Οπως είπε ο Αποστόλης Παμφίλης από τη «Λαϊκή Συσπείρωση», «διαπράτεται στο Οβριόκαστρο ένα έγκλημα και δεν είναι ένα έγκλημα εξ αμελείας αλλά εκ προμελέτης».

Ανυπακοή

«Η Ιστορία γράφεται με ανυπακοή», φώναζαν από τα μεγάφωνα πάνω στο Ναό, όταν πυκνός μαύρος καπνός φάνηκε στον ορίζοντα. Λίγο αργότερα, εμφανίστηκε ένα ελικόπτερο της ΕΛ.ΑΣ. Ομάδα περίπου 25 ατόμων είχε επιτεθεί με μολότοφ σε αστυνομικά οχήματα που ήταν σταθμευμένα στο χωματόδρομο, δίπλα στη λεωφόρο Λαυρίου. Η πυρκαγιά που ξέσπασε επεκτάθηκε και στις γύρω καλαμιές. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων, οι αστυνομικοί στο ένα από τα δύο οχήματα που πυρπολήθηκαν είχαν επιφορτιστεί με το να σταματάνε διερχόμενα Ι.Χ. για εξακρίβωση στοιχείων. Οπως προσθέτουν, οι αστυνομικοί τούς έλεγαν πως «έχουμε μια κατάσταση με τα ονόματα όλων των κατοίκων που κινούνται στην περιοχή».

  Άνευ προηγουμένου επίθεση της δημοτικής αρχής Σαρωνικού κατά της συζύγου του τ. δημάρχου, Γ. Σωφρόνη!

Εξανθήματα

Η Φωτεινή Μαραγκού είναι παιδίατρος σε ιδιωτικό ιατρείο στην Κερατέα και λέει ότι από τη μέρα που τα ΜΑΤ έκαναν εκτεταμένη χρήση χημικών μέσα στην πόλη «υπάρχει μεγάλη έξαρση σε εξανθήματα, κυρίως σε παιδιά κάτω του έτους αλλά και κάτω των τριών ετών, που ακόμα το ανοσοποιητικό τους σύστημα είναι αδύναμο. Πρώτη χρονιά φέτος βλέπω έξαρση εξανθημάτων σε χειμερινή περίοδο άνευ αιτιολογίας, χωρίς να συνοδεύεται από ιογενείς λοιμώξεις. Η έξαρση αυτή συμβαίνει έπειτα από τη μεγάλη ποσότητα ρίψης χημικών. Τα εξανθήματα περισσότερο θυμίζουν αλλεργική κνίδωση και μια ερυθρότητα που θυμίζει περισσότερο αλλεργική αντίδραση». Την ημέρα που τα ΜΑΤ μπήκαν στην πόλη, μια έγκυος γυναίκα, στον τέταρτο μήνα κύησης, τηλεφώνησε λέγοντας της πως δεν μπορεί να ανασάνει. «Δεν γνωρίζω αν υπάρχει περίπτωση τερατογένεσης. Δεν μπορώ να το πω επισήμως. Δεν έχω αναλύσεις να προσκομίσω. Ενδέχεται όμως να υπάρχει και τέτοια επιπλοκή».

ΠΗΓΗ: ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
http://www.enet.gr/?i=news.el.ellada&id=251139