Δ. Λουκάς – Γ. Μώραλης: Τα δυο λιμάνια της χώρας στην Κίνα.

Ο Δ. Λουκάς ταξίδεψε στην Κίνα με αντιπροσωπεία Ελλήνων Δημάρχων συμμετέχοντας στο 2ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Πόλεων, που διοργανώθηκε αυτές τις ημέρες στο Πεκίνο και αφορούσε αδελφοποιημένες ελληνικές και κινεζικές πόλεις.

Για το ίδιο χρονικό διάστημα, στην Κίνα (Πεκίνο), βρέθηκε και ο Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας με σκοπό την υπογραφή ενός μνημονίου συνεργασίας για ενίσχυση των κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα. Το εν λόγω μνημόνιο με την NDRC (την επιτροπή σχεδιασμού κινεζικών επενδύσεων στο εξωτερικό) θα αφορά μια σειρά από τομείς και κυρίως την ενέργεια, τις τηλεπικοινωνίες, τη ναυτιλία, τις ναυπηγοεπισκευές, τις μεταφορές και τον τουρισμό.

Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας χαρακτήρισε πολύ σημαντικές τις συμφωνίες συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας στην ενέργεια, τις υποδομές και τις τηλεπικοινωνίες που υπογράφτηκαν στο Πεκίνο και θα αρχίσουν να “τρέχουν” άμεσα, όπως είπε στην ομιλία του στο 2ο Ελληνοκινεζικό Φόρουμ Πόλεων, ενώ παράλληλα διατύπωσε προτάσεις για διεύρυνση της συνεργασίας στον πολιτισμό, τον τουρισμό, την εκπαίδευση, την αγροτική και βιομηχανική παραγωγή.

Να θυμίσουμε ότι σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα που αφορούν το σχέδιο του ΤΑΙΠΕΔ για τα 10 περιφερειακά λιμάνια, το λιμάνι του Λαυρίου αναμένεται να πωληθεί κατά το πρότυπο του ΟΛΠ.


Έχει τη σημασία του ότι το ΤΑΙΠΕΔ κατέχει το 100% των μετοχών αυτών των οργανισμών λιμένων, οι οποίοι και έχουν την διαχείριση των λιμένων μέχρι το 2042. Τούτο σημαίνει ότι θα μπορούσε να βγει προς πώληση ακόμη και το 100% των μετοχών, και όχι μόνο το 67% όπως συνέβη στις περιπτώσεις ΟΛΠ και ΟΛΘ.

  Υποχρεωτική χρήση μάσκας σε ΔΕΚΟ, τράπεζες, ΟΤΑ και καταστήματα

Σχετικά:

Ολο το σχέδιο για τα 10 περιφερειακά λιμάνια. Ποια τα σχέδια για το Λαύριο

Μαΐου 04, 2017

Ολο το σχέδιο για τα 10 περιφερειακά λιμάνια. Ποια τα σχέδια για το Λαύριο

Για το Λαύριο, η αλλαγή του σχεδίου ανάπτυξης του λιμανιού ώστε να μετατραπεί σε λιμένα κρουαζιέρας θεωρείται απαραίτητη για την προώθηση…
Άμεσο πωλητήριο στο Λιμάνι Λαυρίου. Σε ποιες εταιρίες του Δημοσίου και υποδομές βάζει άμεσα πωλητήριο η κυβέρνηση

Μαρτίου 13, 2017

Άμεσο πωλητήριο στο Λιμάνι Λαυρίου. Σε ποιες εταιρίες του Δημοσίου και υποδομές βάζει άμεσα πωλητήριο η κυβέρνηση

Αναλλοίωτο το ΤΑΙΠΕΔ – «Μέσα» και η ΔΕΗ – Προτεραιότητα στα 14 περιφερειακά αεροδρόμια, το Ελληνικό και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ, που έχουν φτάσει στ…
Πωλείται το λιμάνι Λαυρίου

Δεκεμβρίου 20, 2016

Πωλείται το λιμάνι Λαυρίου

Ένα δεύτερο κύμα πώλησης 10 μεγάλων λιμανιών και παραχώρησης 11 αεροδρομίων εξετάζει η κυβέρνηση δια του ΤΑΙΠΕΔ, σύμφωνα τουλάχιστον με…
↓ Σχολιάστε εδώ μέσω του λογαριασμού σας στο facebook ↓