Η ΡΕΝΑ ΔΟΥΡΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ: ”ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΗ ΚΕΡΑΤΕΑ”

Πρόσφατα Άρθρα

Χαιρετισμός Ρένας Δούρου στην ημερίδα με θέμα: «Τοπικά σχέδια δράσης, διαχείρισης αστικών στερεών απόβλητων»Φίλες και φίλοι,
Καταρχήν να σας συγχαρώ για τη σημερινή σας πρωτοβουλία.
Μια πρωτοβουλία που εγγράφεται ακριβώς στο πλαίσιο της πρόσφατης επιστολής που απέστειλε η Περιφερειακή Αρχή προς τους δημάρχους της Αττικής.
Η επιστολή αυτή έθετε μία αρχή και δύο ζητήματα ξεχωριστά.
Η αρχή αφορά στην υπερώριμη πλέον ανάγκη ριζικής αλλαγής της φιλοσοφίας στη διαχείριση των απορριμμάτων. Με έμφαση στο σεβασμό του ευρωπαϊκού και πλέον εθνικού δικαίου. Με έμφαση δηλαδή στην πρόληψη, στη διαλογή στην πηγή, στην κομποστοποίηση.
Σε ό,τι αφορά τα δύο ζητήματα που έθετε η επιστολή. Το πρώτο έχει να κάνει με την πολιτική δέσμευση της Δύναμης Ζωής για την ανατροπή του σχεδίου των ΣΔΙΤ για τις 4 ΜΕΑ σύμμεικτων απορριμμάτων.  
Το δεύτερο σχετιζόταν με την ανάγκη άμεσης ενεργοποίησης των ΟΤΑ στην κατάρτιση τοπικών σχεδίων διαχείρισης.
Αυτά, κατά γενική ομολογία, είναι σαφή στην επιστολή.
Δεν τα βλέπουν, όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ να μην τα βλέπουν. Και όσοι ΕΠΙΛΕΓΟΥΝ τον ισχυρισμό ότι δήθεν πετάμε τη μπάλα στους δήμους.
Ας το σκεφθούν καλά όσοι επιλέγουν να εθελοτυφλήσουν.
Και από την άλλη, ας το σκεφθούν καλά όσοι επιλέγουν να πειστούν και να ακολουθήσουν εκείνους που προκρίνουν αυτό το θολό παιχνίδι σε βάρος των πολιτών και των κοινωνιών…
Η νέα Περιφερειακή Αρχή θεωρεί  τα  τοπικά σχέδια διαχείρισης, όχι ως μεμονωμένες, αποσπασματικές δράσεις αλλά ως λειτουργικό κομμάτι  του περιφερειακού σχεδιασμού – και τούτο έχει ιδιαίτερη σημασία, ενόψει της αναθεώρησής του. Αυτά τα σχέδια μπορούν να γίνουν ο θεμέλιος λίθος για μια εναλλακτική διαχείριση των απορριμμάτων, με διασφάλιση του δημόσιου χαρακτήρα, προς όφελος του πολίτη και του περιβάλλοντος.  
Γνωρίζουμε ότι η πορεία που ξεκινάμε δεν είναι εύκολη. Είναι όμως αναγκαία και απαραίτητη. Γιατί η διαχείριση των αποβλήτων είναι κρίσιμης σημασίας και όλοι μας οφείλουμε να φέρουμε το βάρος που μας αναλογεί θεσμικά.
Θα προχωρήσουμε στην πορεία αυτή με διαφάνεια, κοινωνικό έλεγχο και συμμετοχή των τοπικών κοινωνιών.

Με τούτες τις λίγες σκέψεις σας εύχομαι καλή επιτυχία στις εργασίες σας .

Διαβάστε επίσης:

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

Διαβάστε επίσης: