ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Η δέσμευση της ”Δημοτικής Καινοτομίας” για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Διαχείριση απορριμμάτων

Η δέσμευσή μας για μια δίκαιη λύση


Ο Περιφερειακός Σχεδιασμός καταστρέφει


Το ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων, ανεξάρτητα εάν κάποιοι το παρουσιάζουν σαν πρόβλημα μόνον της δημοτικής ενότητας της Κερατέας, αφορά ολόκληρο το Δήμο Λαυρεωτικής, αφού οι σχεδιασμοί που προκρίνονται θα επιβραδύνουν σε βαθμό καταστροφής τη φυσιογνωμία του Δήμου μας, την Κερατέα, το λιμάνι του Λαυρίου και όλη την ευρύτερη περιοχή της Λαυρεωτικής.


Η θέση μας στις εκλογές του 2010


Η Παράταξή μας από την πρώτη στιγμή και πριν της εκλογές του 2010 κράτησε μια θέση ευθύνης, μια στάση ώριμη. Μια στάση απολύτως συνεπή με τη βούληση της τοπικής κοινωνίας και τα δίκαια αιτήματά της. Από τότε θέσαμε ως κόκκινη γραμμή σε κάθε συζήτηση το Οβριόκαστρο (Βραγόνι).
Η συνεπής στάση μας ως αντιπολίτευση

Με την ίδια συνέπεια και τις ίδιες κόκκινες γραμμές, ψηφίσαμε στο Δημοτικό Συμβούλιο την υπ’ αριθμ. 94/2011 απόφαση, η οποία συνοδευόταν με συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την ταυτότητα του έργου, όπως επίσης και με τη δέσμευση που έθεσε η παράταξή μας, η οποιαδήποτε απόφαση να επικυρωθεί από τους δημότες μας με δημοψήφισμα.

Στη δε ανοικτή εκδήλωση ενημέρωσης που διοργάνωσε ο Δήμος, μετά την ψήφιση της τροπολογίας στη Βουλή για τη θέση Φοβόλες, ο Δημήτρης Λουκάς είχε τονίσει χαρακτηριστικά: «Με πεντακάθαρο πολιτικό λόγο και σήμερα προσερχόμαστε εδώ χωρίς πανηγυρισμούς, αλλά και χωρίς μηδενισμούς. Δε μηδενίζουμε τη νέα κατάσταση, αλλά δεν πανηγυρίζουμε κιόλας γιατί βρισκόμαστε στην αρχή ενός νέου αγώνα. Ενός αγώνα για την κατάργηση στην πράξη του Περιφερειακού Σχεδιασμού και για την παράλληλη κατοχύρωση στην πράξη της νέας χωροθέτησης, της ποσότητας όπως επίσης και του φορέα διαχείρισης».

Η δέσμευσή μας για μια δίκαιη λύση
Σγουρός και Λεβαντής τα χουν βρει

Σε αντίθεση με αυτή τη θέση εγρήγορσης, η διοίκηση Λεβαντή, επί πολλούς μήνες αδράνησε σκόπιμα και ύπουλα, ενώ την ίδια στιγμή βρισκόταν σε πλήρη εξέλιξη ο διαγωνισμός για τα απορρίμματα του ΕΔΣΝΑ και της Περιφέρειας Αττικής, με τον οποίο ανεξαρτήτως περιοχής εφαρμόζεται στην Κερατέα πλήρως ο Περιφερειακός Σχεδιασμός και έτσι στον τόπο μας προβλέπεται ΟΕΔΑ, δηλαδή και ΧΥΤΑ (ΧΥΤΥ) και 3 εργοστάσια και το κυριότερο προβλέπονται απορρίμματα της Αττικής και όχι μόνο των Δήμων Λαυρεωτικής και Σαρωνικού.

Προβλέπεται επί πλέον ότι το έργο της Κερατέας θα το κατασκευάσει και θα το λειτουργήσει η ανάδοχος εταιρεία του έργου (έργο ΣΔΙΤ) και όχι ο Δήμος ή ο Αναπτυξιακός Σύνδεσμος Λαυρεωτικής.

Ο διαγωνισμός αυτός για τα απορρίμματα είναι σε πλήρη αντίθεση με τις θέσεις του Δήμου Λαυρεωτικής, της Γραμματείας, της Συντονιστικής Επιτροπής αλλά και της απόφασης 94/2011 του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Λαυρεωτικής.

Το γραμμάτιο θα ξοφληθεί μετά τις εκλογές


Τα πράγματα εξελίχθηκαν όπως ακριβώς το είχαμε προβλέψει, αφού ο απερχόμενος Δήμαρχος εις βάρος του Δήμου και των δημοτών και υπονομεύοντας τον αγώνα των πολιτών της Κερατέας σχετικά με τον ΧΥΤΑ, άφησε ανοικτό το κρίσιμο αυτό θέμα για δυό λόγους:

– Ο πρώτος για να εκβιάσει με ψέματα και τρομοκρατία τους δημότες εν όψει δημοτικών εκλογών.

– Ο δεύτερος για να αποσπάσει υπό το καθεστώς των ψεμάτων και του τρόμου την ψήφο των συμπολιτών μας, με την προσδοκία τη νέα πενταετία να προχωρήσει σε σχεδιασμούς και αποφάσεις που είναι απολύτως αναντίστοιχες με ότι έχει αποφασισθεί από το παρόν δημοτικό συμβούλιο, απολύτως αναντίστοιχες με την εκφρασμένη βούληση των δημοτών, ΩΣΤΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΕΝΤΑΕΤΙΑ ΝΑ ΞΟΦΛΗΣΕΙ ΤΟ ΓΡΑΜΜΑΤΙΟ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΥΛΟΠΟΙΗΣΕΙ ΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ Η ΜΕΛΕΤΗ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΘΕΣΗ ΑΡΓΗΣΕ ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΕΙ. ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΤΡΑΓΙΚΗ ΑΡΓΟΠΟΡΙΑ Η ΜΕΛΕΤΗ ΚΑΤΑΤΕΘΗΚΕ ΑΝΑΡΜΟΔΙΩΣ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ.

ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΚΠΟΝΗΘΗΚΕ Η ΣΧΕΤΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΟΤΕΧΝΙΚΗ ΜΕΛΕΤΗ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΜΕ ΣΟΒΑΡΟ ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΜΕΛΕΤΗ.

Η θέση μας – Η δέσμευσή μας


– ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ


– ΚΟΚΚΙΝΗ ΓΡΑΜΜΗ ΣΤΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΣΤΙΣ ΦΟΒΟΛΕΣ ΜΕ ΣΔΙΤ

Η νέα διοίκηση του Δήμου μας, εμείς, ξεκινάμε από μηδενική βάση με τη σταθερή θέση ότι δεν αναγνωρίζουμε τον περιφερειακό σχεδιασμό του κ. Σγουρού, που σε απόλυτη σύμπραξη με τον κ. Λεβαντή επιχειρούν μετεκλογικά να τον βάλουν από την πίσω πόρτα. Λογαριάζουν όμως χωρίς τον ξενοδόχο, χωρίς τη νέα δημοτική αρχή.

Το εργαλείο μας είναι ο νόμος 4042 του 2012, επί υπουργίας Παπακωνσταντίνου, που ενσωματώνει την οδηγία 98/2008 της Ε.Ε. και στην πράξη επιβάλλει την υποχρεωτική, την πλήρη αλλαγή του Περιφερειακού Σχεδιασμού και την επαναπροσαρμογή του στις διατάξεις του παραπάνω νόμου με αποκλειστικό κριτήριο το ευρύτερο κοινωνικό και περιβαλλοντικό συμφέρον.

* Η επιλογή του Περιφερειακού Σχεδιασμού Αττικής περί ΟΕΔΑ στην Κερατέα με κυρίαρχο ρόλο των ΧΥΤΑ είναι αδιέξοδη, ξεπερασμένη, αντιπεριβαλλοντική, αντιοικονομική και μη λειτουργική.

* Ούτε ΧΥΤΑ ούτε ΧΥΤΥ, ούτε εργοστάσια των ιδιωτικών συμφερόντων στην Κερατέα και γενικά στη Λαυρεωτική.

* Η Μόνη Λύση είναι ένα ολοκληρωμένο σχέδιο ανταποδοτικής για τους πολίτες ανακύκλωσης, κομποστοποίησης, επαναχρησιμοποίησης και μείωσης του όγκου των απορριμμάτων με διαλογή στη βάση.

* Καμία επιχειρηματική αξιοποίηση – ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων. Δημιουργία δημοσίου φορέα διαχείρισης στερεών αποβλήτων με κοινωνικό έλεγχο.

* Προστασία του περιβάλλοντος και της υγείας των πολιτών.

* Καμία αύξηση των δημοτικών τελών.

* Στην περιοχή της Λαυρεωτικής δε δεχόμαστε ούτε ένα κιλό σκουπίδια από άλλη περιοχή.

Η θέση μας αυτή, που αποτελεί το συμβόλαιο μεταξύ των δημοτών και της παράταξής μας είναι αδιαπραγμάτευτη και κάθετη.

Παρουσιάστηκε ολοκληρωμένη σε ενημέρωση που έγινε στα στελέχη της παράταξής μας.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΑΙΝΟΤΟΜΙΑΣ

Διαβάστε σχετικά: 
Η θέση της ''Δημοτικής Καινοτομίας'' για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχήςΗ θέση της ”Δημοτικής Καινοτομίας” για το θέμα της διαχείρισης των απορριμμάτων της περιοχής

Η Δημοτική Καινοτομία στα πλαίσια των ενημερωτικών συναντήσεων των στελεχών της, πραγματοποίησε ενημέρωση – συζήτηση για το κρίσιμο ζήτημα της διαχείρισης των απορριμμάτων στο Δήμο μας. Ο υποψήφιος …
           Τετάρτη 16.04.2014 ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ Τι κάνατε στην Κύπρο κύριε Λουκά;  Όσο πλησιάζουμε στις δημοτικές εκλογές από μέρα σε μέρα, ο κ. Λουκάς ξεπερνά τον εαυτό του. Μας ζάλισε επί μήν…
ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΛΕΒΑΝΤΗΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΗΤΡΗ ΛΟΥΚΑ – ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΩΣΤΑ ΛΕΒΑΝΤΗ

Πιο ξεκάθαρη θέση κύριε Λεβαντή για τη διαχείριση των απορριμμάτων δε γίνεται! Σε κάθε τόνο και με κάθε ευκαιρία και απολύτως συνεπώς, όπως και στο τελευταίο δίπτυχό μας, όπως και σε παλιότερες ανακο…

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

ΤΑ-ΞΗΜΕΡΩΜΑΤΑ!-ΕΓΙΝΕ-και-σεισμός-στο-Λαύριο…
Σεισμική-δόνηση-“κούνησε”-το-Λαύριο-τα-ξημερώματα
Απόφαση-Κοινοτικού-Συμβουλίου-Κερατέας-στο-αίτημα-του-Δήμου-Λαυρεωτικής-για-Υποβολή-προτάσεων-στον…
Κυκλοφοριακές-ρυθμίσεις-των-οχημάτων-λόγω-έντονων-καιρικών-φαινομένων
780588
“Το-Λάζο”,-η-μοντέρνα-ταβέρνα-της-Κερατέας-–-thepresident
Αυτός-είναι-ο-ιστορικός-φούρνος-στο-Μαρκόπουλο-που-ψήνει-τα-καλύτερα-μουστοκούλουρα
Κε-Κασσελάκη,-ήρθε-το-γράμμα-πως-σας-πήρανε-φαντάρο;
Δύναμη-Αλλαγής-–-Ιωάννα-Κουλουβράκη:-Πρόσκληση-στην-τελική-…-–-lavriaki.gr

Διαβάστε επίσης...

Νέα-Μάκρη:-Η-περιπετειώδης-σύλληψη-επικίνδυνου-κακοποιού-–-Απείλησε-να-σκοτώσει-αστυνομικούς-του-Τ.Α-Μαραθώνα!

Νέα Μάκρη: Η περιπετειώδης σύλληψη επικίνδυνου κακοποιού – Απείλησε να σκοτώσει αστυνομικούς του Τ.Α Μαραθώνα!

Στον «αέρα» κινδύνεψε να τιναχθεί επιχείρηση της αστυνομίας, για την σύλληψη επικίνδυνου Έλληνα κακοποιού, ο οποίος ενώ είχε δεσμευτεί με χειροπέδες, έβγαλε όπλο που είχε

Scroll to Top