ΑΝΑΒΟΛΗ ΤΗΣ ΔΙΚΗΣ ΤΟΥ Τ. ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΚΕΡΑΤΕΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ Χ.Υ.Τ.Α. (VIDEO)

                Σε αναβολή οδηγήθηκε η δίκη του τέως Δημάρχου Κερατέας Σταύρου Ιατρού χθες 26 Ιουλίου στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

                Ο κ. Στ. Ιατρού κάθισε για άλλη μια φορά στο εδώλιο του κατηγορουμένου (έβδομη κατά σειρά) για το θέμα του αγώνα κατά της χωματερής.

                Έως τώρα έχει αθωωθεί σε όλες τις προηγούμενες δίκες που αφορούσαν την αντίθεση στον Περιφερειακό Σχεδιασμό και τις δράσεις της δημοτικής αρχής 2007-2010 για το μεγάλο αυτό θέμα.

                Η χθεσινή δίκη ήταν στην ουσία η πρώτη δίκη που αφορά το αγωνιστικό μέρος και ειδικότερα όλη την προετοιμασία (αποκλεισμός Οβριοκάστρου, δημιουργία στο Οβριόκαστρο φυλακίων και μεταφοράς δημοτικών υπηρεσιών φύλαξης εκεί).

                Η αναβολή χθες δόθηκε από το δικαστήριο, επειδή ζητήθηκε η συνδρομή-μαρτυρία της πολεοδομίας για τα φυλάκια.      
      
                Στον τ. Δήμαρχο Κερατέας βρέθηκαν κοντά του συμπαραστάτες δεκάδες κάτοικοι από Κερατέα, καθώς και από Γραμματικό Λιόσια και Φυλή.

                Ήταν εκεί μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κερατέας και οι Δήμαρχοι Λαυρεωτικής Κ. Λεβαντής, Σαρωνικού Π. Φιλίππου και Παιανίας Δ. Δάβαρης. Παρευρέθηκαν επίσης για συμπαράσταση από πολιτικές οργανώσεις μέλη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α, της ΔΗΜ.ΑΡ, της ΑΝΤ.ΑΡ.ΣΥ.Α και του κινήματος ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ.

                Σε δηλώσεις του ο κ. Στ. Ιατρού ευχαρίστησε για τη συμπαράσταση, επανέλαβε ότι το Διοικητικό πολιτικό μέρος του αγώνα σε ότι αφορά τις ποινικές διώξεις το αναλαμβάνει ο ίδιος εξ’ ολοκλήρου χωρίς να επιβαρύνει ή να χρεώνει (ποινικά) άλλους παράγοντες. 
                Υπενθύμισε ότι η Κερατέα με τις διαδοχικές αποφάσεις έχει πλέον ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΕΦΕΤΕΙΑΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ που κρίνει ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΤΟ ΕΡΓΟ, την είσοδο των εργολάβων και την κρατική υποστήριξη. Ο Αγώνας της Κερατέας δικαιώθηκε νομικά-δικαστικά. Όμως ο αγώνας συνεχίζεται. Δεν έχει λήξει μπροστά μας έχουμε πολλές ποινικές δίκες μεταξύ των οποίων οι δίκες 37 αγωνιστών ανάμεσα στους οποίους βρίσκεται και ο τ. Δήμαρχος Κερατέας Σταύρος Ιατρού που κατηγορούνται με τον τρομονόμο για κακουργηματικές πράξεις.
                Τα επόμενα 2 χρόνια οι δίκες αυτές θα είναι στο προσκήνιο και η Κερατέα η Λαυρεωτική και όσοι ήταν δίπλα μας θα συνεχίσουν να συμπαραστέκονται.
Σχετικά

Άρχισε ο κύκλος των δικαστικών διώξεων για τον αγώνα στην Κερατέα.Σήμερα Κυριακή, 24 Ιουνίου, στο ΆΠΑΡΤΟ ΚΑΣΤΡΟ η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα (που βρίσκεται κάθε Κυριακή απόγευμα στο σπιτάκι του μπλόκου) αποφάσισε να στείλει αυτό το δημόσιο προσκλητήριο, για να ενημερωθούν όλοι όσοι αγωνίστηκαν τις
  ΧΩΡΙΣ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΗ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΑΠΟ 1ης ΙΟΥΛΙΟΥ Ο ΔΗΜΟΣ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ