Μια αξιόλογη πρωτοβουλία: Σύσταση Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Σαρωνικού

Πρόσφατα Άρθρα
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Θέμα: Κοινωνικού Ιατρείου – Φαρμακείου στο Δήμο Σαρωνικού.

Στη Κοινωνικού Ιατρείου και Φαρμακείου αποφάσισε να προχωρήσει ομάδα εθελοντών αποτελούμενη από το φαρμακοποιό Μανώλη Δαδιώτη και τους γιατρούς Νίκο Νηφόρο, Ασπασία Τέζου και Νίκο Πουλόπουλο και προσωρινή γραμματειακή υποστήριξη τις κ.κ. Μαργαρίτα Στουραϊτη και Αναστασία Ιωννίδου, με τη στήριξη του Δήμου Σαρωνικού, των δημοτικών – τοπικών κοινοτήτων και της Κίνησης Αλληλεγγύης Σαρωνικού, η οποία από κοινού με τη Δημοτική Καλυβίων διαχειρίζεται το Κοινωνικό Παντοπωλείο που λειτουργεί στο δήμο μας.

Στο κάλεσμα για μια πρώτη που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Ιανουαρίου στο δημαρχείο Σαρωνικού, ανταποκρίθηκαν πολλοί γιατροί, φαρμακοποιοί, νοσηλευτές, φυσιοθεραπευτές και άλλες ειδικότητες ιατρικών ή παραϊατρικών επαγγελμάτων από όλες τις περιοχές του δήμου και έγινε μια πρώτη ανταλλαγή απόψεων για το πώς μπορεί να λειτουργήσει το όλο εγχείρημα ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν οι πληττόμενες από την κοινωνικές ομάδες τόσο ιατρικά όσο και φαρμακευτικά, αλλά και με ποιο τρόπο μπορούν να προσφερθούν είδη ιατρικής παροχής. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο Διευθυντής του Κέντρου Υγείας Καλυβίων  κ. Αριστοφάνης Γκίκας.
Η επικεντρώθηκε στους βασικούς στόχους που πρέπει να επιτευχθούν σε πρώτη φάση, ώστε να μπορέσει να στεφθεί με επιτυχία η αυτή και οι οποίοι είναι:
α). να εξεταστεί η δυνατότητα αξιοποίησης χώρων του Κέντρου Υγείας Καλυβίων,
β). να αξιοποιηθούν τα Περιφερειακά Ιατρεία της Αναβύσσου, της Παλαιάς Φώκαιας, της Σαρωνίδας και του Κουβαρά,
γ). να γίνει με την αρωγή του Προγράμματος «Βοήθεια στο Σπίτι» και του Κοινωνικού Παντοπωλείου, μια καταγραφή των συμπολιτών μας που έχουν άμεση ανάγκη και οι οποίοι θα εξυπηρετούνται από την παραπάνω εθελοντική προσπάθεια και
δ). μέσω της οργανωτικής επιτροπής εθελοντών που συστήθηκε σε αυτήν την πρώτη συγκέντρωση, θα υπάρξει μια επαφή – επικοινωνία με άλλους δήμους στους οποίους ήδη λειτουργούν Κοινωνικά Ιατρεία – Φαρμακεία για ανταλλαγή εμπειριών. Στη συνέχεια, η αυτή θα εξετάσει με προσοχή όλα τα επιμέρους πρακτικά ζητήματα που χρειάζεται να επιλυθούν προκειμένου να οργανωθεί το όλο εγχείρημα και θα προχωρήσει σε νέα το αμέσως επόμενο διάστημα για να οριστικοποιηθεί ο τρόπος λειτουργίας του.
Σε αυτήν την περίοδο της μεγάλης οικονομικής κρίσης και της πρωτοφανούς αύξησης της ανεργίας, η παροχή υπηρεσιών περίθαλψης στους συνανθρώπους μας που πλήττονται, είναι αναγκαία και επιβεβλημένη όσο ποτέ.
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ