15.6 C
Keratea
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Προκλήσεις χωρίς τέλος…

Πρόσφατα Άρθρα

Η κα Χριστοφάκη που δεν αφήνει ευκαιρία να καπηλευτεί και να αμαυρώσει τον αγώνα μας, χτύπησε και πάλι! Δείχνει για ακόμα μια φορά ότι ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ δεν έχει ιδέα που βρίσκεται. Δεν έχει ΙΔΕΑ τι γίνεται στην Κερατέα και δεν ΕΠΙΘΥΜΕΙ να μάθει!
Κυρία Χριστοφάκη ήσασταν στη διαδήλωση του Μαρκοπούλου;
ΟΧΙ! 
Χωρίς να ξέρετε (όπως αυτό αποδεικνύεται απ’ το δελτίο τύπου σας) κατηγορείτε και κατακρίνετε. Να σας πούμε λοιπόν ότι τα αυτοκίνητα περνούσαν από μία λωρίδα αφού προηγουμένως είχαν πάρει ένα χαρτί το οποίο ενημέρωνε τους οδηγούς για τον αγώνα μας. Μια κυρία όμως που απ’ ότι φαίνεται την ενδιαφέρει πως θα περνάει τα σαββατοκύριακά της ανενόχλητη καθώς και να πετάει τα σκουπίδια της στην αυλή του γείτονα, θεώρησε καλό να πατήσει και να τραυματίσει με το τζιπ της 3 διαδηλώτριες. Απρόκλητα με τσαμπουκά και αγένεια, φορτώθηκε κατηγορίες απόπειρας ανθρωποκτονίας ΑΠΟ ΠΡΟΘΕΣΗ!
Ο διοικητής του τμήματος ασφαλείας με τους λοιπούς ασφαλίτες ΤΙ ΔΟΥΛΕΙΑ είχαν εκεί; Να ρουφιανέψουν; Να τραβήξουν φωτογραφίες; Γνωρίζοντας ότι σε πορεία υπάρχουν ασφαλίτες νιώθει κανείς ασφαλης; Δεν ήξερε τις θηριωδίες των ασφΑΛΗΤΩΝ που και ο ίδιος είχε συμμετάσχει στην Κερατέα; Η πίστευε πως δεν θα αναγνώριζαν αυτόν και τους συνάδελφούς του; ΓΙΑΤΙ κανείς απ’ τους διαδηλωτές δεν άγγιξε ΤΡΙΧΑ απ’ τους τροχονόμους που ήταν λίγα παραπέρα;
Κυρία Χριστοφάκη τι νόημα έχουν οι δουλειές και οι επιχειρήσεις, όταν η περιοχή μας θα υποβαθμιστεί ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΑ; Όταν δεν θα επενδύει ούτε θα επισκέπτεται κανείς την Κερατέα και το Λαύριο; Όλοι ΕΚΤΟΣ από σας και τους συνεταίρους σας έχουμε καταλάβει ότι μας στέλνουν το ΘΑΝΑΤΟ και αντιστεκόμαστε. Γιατί η ΠΡΟΔΟΤΙΚΗ, ΧΟΥΝΤΙΚΗ και ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΗ κυβέρνησή σας, καταλύοντας ΚΑΘΕ νομιμότητα μας άφησε επιλογή μόνο το δρόμο. ΔΥΣΤΥΧΩΣ.
Μιας και ψάχνετε για ηθικούς αυτουργούς θα σας τους παρουσιάσουμε:
1) Ο υπουργός προστασίας ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ κ. Παπουτσής
2) Ο υπουργός εσωτερικών κ. Ραγκούσης
3) Η υπουργός ΠΕΚΑ κα. Μπιρμπίλη
4) Ο γ.γ. αποκεντρωμένης περιφέρειας κ. Λιακόπουλος
5) Ο νομάρχης κ. Σγουρός
6) Ο σύζυγός σας και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης κ. Πάγκαλος.
Στο Μαρκόπουλο έγινε διαδήλωση κυρία Χριστοφάκη για 2 ώρες 11-13. Με πρωτοβουλία του δήμου Μαρκοπούλου συνάχθηκαν ΟΛΟΙ οι δήμοι των Μεσογείων (σας λεει άραγε κάτι αυτό;). Δεν μεταφέρθηκε κανένα “μπλόκο” πουθενά. Όσο για το ποιος ψάχνει καρέκλα μεγαλύτερη απ’ του δημάρχου έχουμε μάθει…
Τώρα για τα “ερωτήματα”:
1) Όταν η κυβέρνηση μας χτυπά και εφαρμόζει πρωτοφανείς και βάναυσες μεθόδους καταστολής (η “Άυρα πρωτοεμφανίστηκε στην Κερατέα. τυχαίο;), καταπατά το και τη νομιμότητα, ΕΚΒΙΑΖΕΙ με τον ΧΕΙΡΟΤΕΡΟ τρόπο τους κατοίκους με αποκορύφωμα τον κο Λιακόπουλο, τότε ΔΕΝ ψάχνουμε για αποκλιμάκωση της έντασης. Ψάχνουμε για οξύτερη σύγκρουση με την κυβέρνηση μέχρι να πραγματοποιηθεί ΔΙΑΛΟΓΟΣ. Διάλογος που θα ακουστούν όλες οι απόψεις και θα επιλέξουμε ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ όλοι οι την καλύτερη και ΟΧΙ δημαγωγικός διάλογος (βλ. Σγουρός: “να σας πείσουμε ότι πρέπει να το δεχτείτε”). Για να ξεκινήσει όμως ο διάλογος υπάρχουν οι εξής ΧΙΛΙΟΕΙΠΩΜΕΝΕΣ προϋποθέσεις:
α) ΤΟ ΟΒΡΙΟΚΑΣΤΡΟ ΕΙΝΑΙ ΑΒΑΤΟ. ΚΑΝΕΝΑ ΕΡΓΟ ΣΤΟΝ ΧΩΡΟ ΑΥΤΟ

β) ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΕΡΓΟΛΑΒΩΝ

γ) ΑΠΟΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ – ΑΜΕΣΗ ΑΠΟΣΥΡΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΗΓΟΡΙΩΝ

δ) ΑΛΛΑΓΗ Ή ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΤΟΥ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΥ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥ. ΑΝ ΔΕΝ ΥΠΑΡΞΕΙ ΑΛΛΟ ΝΟΜΟΘΕΤΙΚΟ ΠΛΑΙΣΙΟ Η ΟΠΟΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΠΕΡΙ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΠΕΦΤΕΙ ΣΤΟ ΚΕΝΟ.

ε) ΔΗΜΟΣΙΑ ΣΥΓΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΔΙΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΚΑΛΕΣΑΝ ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΗΣ ΓΝΩΜΗΣ
2) Το Λαύριο όπως ΚΑΙ η Κερατέα θα οδηγηθούν σε οικονομικό ΘΑΝΑΤΟ με την έλευση της χωματερής. ΚΑΝΕΙΣ δεν θα επισκεφθεί τη Λαυρεωτική. ΚΑΝΕΙΣ δε θα θέλει να ζήσει και να επενδύσει. Άρα το επιχείρημά σας είναι ΑΤΟΠΟ. Επιπλέον για τους υπέρ-φανατικούς, ο παλιός δρόμος είναι ανοιχτός.
3) Αποδεικνύεται ΞΑΝΑ ότι είστε ΕΚΤΟΣ τόπου και χρόνου. Τα τέυχη δημοπράτισης, η ονομασία της εργολαβικής κοινοπραξίας τα πρακτικά του ειρηνοδικείου και η πρώτη απόφαση του ΣτΕ μιλάνε για ΧΥΤΑ. Κατανοητό; Ούτε ΧΥΤΥ ούτε ΧΥΤ ούτε ΤΙΠΟΤΑ από όλα αυτά τα ΨΕΜΜΑΤΑ που σας έχει πλασάρει η κυβέρνησή σας. Η Ε.Ε. θα επιβάλλει πρόστιμα για ΧΑΔΑ. ΠΟΥ έχουμε πλέον ΧΑΔΑ ώστε να μιλάτε για πρόστιμα; Όταν η κυβέρνηση χάνει χρηματοδοτήσεις απο ΔΙΚΙΑ της αμέλεια (π.χ. λίμνη Κορώνεια) ψάχνει και πάλι να βρει τους ενόχους; Ή μήπως ακολουθεί τις μεθόδους τις αστυνομίας και καταλογίζει ΟΛΕΣ τις χαμένες χρηματοδοτήσεις στην Κερατέα ή και στο Γραμματικό;
4) Η πρότασή μας είναι να διαχειριστούμε τα αποριμματα της Λαυρεωτικής και του Σαρωνικού. Για το σκοπό αυτό δεν έχουμε πρόθεση να κάνουμε ΟΥΤΕ ΧΥΤΥ, ΟΥΤΕ ΧΥΤΑ! Έχουμε προτείνει συγκεκριμένο χώρο και μέθοδο την οποία ΑΝ είχατε ενδιαφερθεί, όσο θέλετε να αποδείξετε, θα είχατε ΜΑΘΕΙ! Παρόλα αυτά όμως μέσα απ’ τα ψέυδη σας όμως επιδεικνύετε την ΥΠΟΚΡΙΤΙΚΗ σας συμπεριφορά: Καίγεστε να μην έχει ο δήμος Σαρωνικού μέθοδο διαχείρησης απορριμάτων, αλλά απ’ την άλλη δεν έχετε κανένα πρόβλημα και ενδοιασμό να ΠΝΙΞΕΤΕ την Κερατέα στα σκουπίδια!!!
5) Τα μηχανήματα άνηκαν στο δήμο Μαρκοπούλου που είχε την πρωτοβουλία της μεσογειακής αυτής σύναξης.
Η παράταξή σας ήταν από την αρχή ενάντια στον αγώνα μας. Προσπαθήσατε να αμαυρώσετε τον αγώνα μας λέγοντας ότι βάζουμε τα παιδιά μας να σκοτωθούν για να κάνουμε “εντύπωση” στα ΜΜΕ.
Μιας κι εσείς είστε μόνο των εντυπώσεων και όχι της ΟΥΣΙΑΣ δικαιολογούμε τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεστε. Μετά όταν χόντρυνε το πράγμα από την μαύρη Τρίτη και μετά (8/2) ΘΥΜΗΘΗΚΑΤΕ 2 ΜΗΝΕΣ ΜΕΤΑ να ζητήσετε την αποχώρηση των ΜΑΤ. ΑΡΝΕΙΣΤΕ εσείς και η κατοχική κυβέρνηση που υποστηρίζετε να δεχτείτε ότι ο περιφερειακός σχεδιασμός ΑΠΟΔΕΔΕΙΓΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ εξυπηρετει ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ εργολαβικά συμφέροντα. Επιθυμείτε την υλοποίηση του ΠΕΣΔΑ, ΑΛΛΑ αρνείστε να δεχτείτε ότι ενώ προτάθηκαν επιστημονικές λύσεις από το Πολυτεχνείο Κρήτης οικονομικότερες κατά 0,8 ΔΙΣ και πολύ φιλικότερες προς το περιβάλλον και τις κοινωνίες ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΑΝ!
Μην παριστάνετε, λοιπόν, ότι σας ένοιαξε η κρίση και η οικονομική ζωή. Τα μας φιμώνουν, τα δικαστήρια στήνονται από την κυβέρνηση, η πολιτεία και οι πολιτικοί ΨΕΥΔΟΝΤΑΙ, η κυβέρνηση καταστρατηγεί και κωφεύει, η αστυνομία σκοτώνει κατοίκους και υπολείψεις. Σε ποιον ανεξάρτητο και δημοκρατικό μηχανισμό να καταφύγουμε; Μας έμεινε κάτι εκτός απ’ τα μπλόκα; Θέλετε όμως να μας το ξεκόψετε κι αυτό. Όπως και τα περισσότερα στελέχη της κυβέρνησης είστε αντίθετοι στη λογική των “μπλόκων” γιατί θέλετε πολίτες πρόβατα. Να μην έχουν φωνή, να μην έχουν γνώμη, να μην αντιστέκονται και να μη διεκδικούν. Χωρίς όνειρα, χωρίς αξιοπρέπεια, χωρίς παιδεία, χωρίς πατρίδα, χωρίς ζωή.
 αναγνώστης

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ