Δημοτική Καινοτομία: Ανακοίνωση του επικεφαλής Δ. Λουκά

Οι πολιτικές αρχές, συμπεριλαμβανομένων αυτονόητα και των δημοτικών αρχών, οφείλουν εκ του ρόλου τους, να ασκούν έλεγχο στα πεπραγμένα προηγούμενων διοικήσεων.

Ταυτόχρονα τα δημόσια πρόσωπα, συμπεριλαμβανομένων αυτονόητα και των προσώπων της αυτοδιοίκησης, οφείλουν να αποδίδουν στους πολίτες πρώτα και κύρια τον απολογισμό των πεπραγμένων τους, αλλά και να είναι πρόθυμοι και ανοικτοί στην ανά πάσα στιγμή διαδικασία ελέγχου.

Οι αρχές αυτές αποτελούν πυλώνες της δημοκρατικής διαδικασίας.
Τους πυλώνες της κοινωνικής λογοδοσίας και της διαφάνειας.

Όταν όμως όλες αυτές οι διαδικασίες ακολουθούνται και τα πορίσματα τους είναι ξεκάθαρα, διάφανα και αναμφισβήτητα, η όποια κίτρινη ή γκρίζα αναπαραγωγή, προσλαμβάνει το χαρακτήρα της πολιτικής δίωξης και της πολιτικής δυσφήμησης.

Δεν είναι λίγες οι φορές που στο δημόσιο βίο της πατρίδας μας, η προβοκατόρικη δυσφήμηση και ο κιτρινισμός, υποκαθιστούν τη δικαιοσύνη και τις δημοκρατικές λειτουργίες και διαδικασίες. Αυτό συνήθως συμβαίνει όταν η πολιτική παραδίδει τη θέση της στην παραπολιτική, όταν τα πολιτικά επιχειρήματα παραδίδουν τη θέση τους στην προβοκάτσια. Είναι συνήθης τακτική όλων όσοι αισθάνονται πολιτική αδυναμία να αντιπαρατεθούν με πολιτικούς όρους, πολιτικές θέσεις και κυρίως με πολιτική δράση.

Ένα τέτοιο περιβάλλον προβοκάτσιας και πολιτικής δυσοσμίας καλλιεργείται από λίγους, μάλλον ελάχιστους και ποσοτικά και ποιοτικά, τον τελευταίο καιρό στο Δήμο μας.

Δεν είμαστε διατεθειμένοι να ακολουθήσουμε την παραπάνω τακτική, είμαστε όμως σε κάθε περίπτωση έτοιμοι να αντιπαρατεθούμε με πολιτικούς όρους, να υπερασπιστούμε την πολιτική τιμή και την αξιοπρέπεια ενός εκάστου από την παράταξή μας και κυρίως να αναδείξουμε την αλήθεια και να την καταθέσουμε στους συμπολίτες μας.

  Πρωτοβουλίες για σχεδιασμό έργων στη Νοτιοανατολική Αττική στο πλαίσιο της κυκλικής οικονομίας και της πράσινης ανάπτυξης.

Κλείνοντας να υπενθυμίσουμε ότι η γνωστή τακτική της λάσπης στον ανεμιστήρα, η καταγωγή της οποίας ανήκει στις σκοτεινές εποχές του δόγματος ΄΄ πες – πες όλο και κάτι θα μείνει΄΄, έχει περάσει ανεπιστρεπτί, έχει καταπέσει στη συνείδηση της κοινωνίας μαζί με αυτούς που την υλοποιούν.

Ο ΕΠΙΚΕΦΑΛΗΣ ΤΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΛΟΥΚΑΣ

εστάλη από Δ. Λουκά

Σχετικά

Με έκπληξη, απορία, που φτάνουν όμως στα όρια της πολιτικής αγανάκτησης, διαβάσαμε στο διαδίκτυο την από 2/7/2012 ανακοίνωση του κ. Λεβαντή όπου μας κατηγορεί, ότι δέχεται μια κλιμακούμενη επίθεση χωρίς αρχές και επιχειρήματα.Του απαντάμε ότι σε αυτού του είδους τις πολιτικά «πρωτόγονες» και αήθεις

Λαύριο: Αγνοούνται 35 εκατ. ευρώΑνάστατος είναι ο Δήμος Λαυρεωτικής έναν χρόνο μετά την περιπετειώδη δικαίωση για το θέμα του ΧΥΤΑ που απασχόλησε το πανελλήνιο. Η νυν δημοτική αρχή παρέλαβε χρέη ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ και δεν προλαβαίνει να «αποκρούει» καταγγελίες και απαιτήσεις από πολίτες