ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ, ΣΑΡΩΝΙΚΟΣ, ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟ, ΚΟΡΩΠΙ, ΚΕΡΑΤΕΑ, ΛΑΥΡΙΟ, ΚΑΛΥΒΙΑ, ΚΑΜΑΡΙΖΑ, ΑΝΑΒΥΣΣΟΣ, ΠΑΛΑΙΑ ΦΩΚΑΙΑ, ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ, ΚΙΤΣΙ, ΚΟΥΠΙ, ΑΓΙΑ ΜΑΡΙΝΑ, ΚΡΩΠΙΑ

Δήλωση του Δημάρχου Μαρκοπούλου, για την μη ένταξη ώριμων προτεινόμενων έργων του Δήμου στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας Αττικής.

Μοιραστείτε αυτό το άρθρο...
Facebook
Twitter

Αγαπητοί Συμπολίτες,
Εν όψει της σύνταξης του Τεχνικού Προγράμματος 2017 και του αντίστοιχου Προϋπολογισμού της Περιφέρειας Αττικής, ο Δήμος Μαρκοπούλου, έγκαιρα, κατέθεσε την Πέμπτη, 13 Οκτωβρίου 2016, τρεις (3) ώριμες και τεχνικά άρτιες Μελέτες, που αφορούσαν στα εξής έργα, με τα ανάλογα κόστη και ζήτησε την σχετική ένταξή τους:

  1. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ, ΠΕΡΙΟΧΗΣ  ΠΟΡΤΟ ΡΑΦΤΗ»  προϋπολογισμού 1.026.720 Ευρώ.
  2. «ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΚΑΙ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΑΣΦΑΛΤΙΚΩΝ ΟΔΟΣΤΡΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΠΕΖΟΔΡΟΜΙΩΝ ΠΟΛΕΩΣ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» προϋπολογισμού 1.044.550,75 Ευρώ.
  3. «ΑΝΑΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΣΤΙΒΟΥ, ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΤΑΔΙΟ ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΥ» προϋπολογισμού 800.000 Ευρώ.
Την Δευτέρα, 7 Νοεμβρίου, αφού πληροφορηθήκαμε απ’ τον Αντιπεριφερειάρχη Αν. Αττικής κ. Πέτρο Φιλίππου, ότι δύο από τα τρία έργα, δεν θα εντάσσονταν τελικά, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων, αναζητήσαμε αμέσως στο τηλέφωνο την κα Δούρου, Περιφερειάρχη Αττικής, προκειμένου, όπως ενημερώσαμε την Γραμματεία της, να κλείσουμε μαζί της ένα ραντεβού 15-20 λεπτών της ώρας, για να συζητήσουμε το θέμα, των ως άνω έργων, που αφορούσαν στον Δήμο Μαρκοπούλου!
Το ίδιο τηλεφώνημα, με το ίδιο περιεχόμενο, επαναλήφθηκε, άλλες τρεις (3) φορές, την Τετάρτη, 9 Νοεμβρίου, την Δευτέρα, 14 Νοεμβρίου και την Τετάρτη, 16 Νοεμβρίου!!
Η κα Δούρου, απαξίωσε να μιλήσει έστω και για δευτερόλεπτα στο τηλέφωνο μαζί μας, πολύ δε περισσότερο να κλείσει κάποιο ραντεβού!
Τελικά, η Γραμματεία της μας απάντησε, ότι η κα Δούρου είναι εξαιρετικά απασχολημένη, το πρόγραμμά της είναι ήδη πλήρες και ότι μπορούσε να μας δει, μόνο αφού γύριζε και από ένα ταξίδι στο εξωτερικό, στις…. αρχές Δεκεμβρίου 2016, προφανώς…. για να ανταλλάξουμε ευχές για τα Χριστούγεννα!
Στην απάντησή μας, ότι το κρίσιμο Περιφερειακό Συμβούλιο, είναι την ερχόμενη Τρίτη, 22 Νοεμβρίου, η Γραμματεία της μας ενημέρωσε, ότι μας είπε, όλα όσα είχε να μας πει, εκ μέρους της κας Δούρου…
Η κα Περιφερειάρχης λοιπόν, επί δέκα (10) ημέρες κρύβεται επιμελώς, γιατί προφανώς δεν έχει τίποτα συγκεκριμένο και σοβαρό να απαντήσει, στο γιατί δεν ενετάχθησαν τα συγκεκριμένα ώριμα έργα, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειάς μας.
Αντ’ αυτού, μετά από μια χθεσινοβραδινή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αντιπεριφερειάρχη κο Καραμάνο, πριν από λίγη ώρα, σήμερα, Πέμπτη, 2:30 μμ, μας απεστάλη εκ μέρους του, ένα ψευδέστατο, απαράδεκτο και παρελκυστικό έγγραφο, υπό μορφή απάντησης!
  1. Ψευδέστατο, είναι το εν λόγω έγγραφο, διότι γράφει, ότι «ζητάμε συνάντηση για ζήτημα, το οποίο δεν καθίσταται σαφές», όταν και στην Γραμματεία της κας Δούρου και στον ίδιο, χθες το βράδυ στο τηλέφωνο, μιλούσαμε μαζί του ένα τέταρτο της ώρας, για τα τρία και μόνο, προαναφερθέντα έργα!!!
Ο κος Καραμάνος είναι έξυπνος, άρα λοιπόν, συνειδητά λέει ψέματα, όταν γράφει, ότι δήθεν έχουμε ασαφή θεματολογία συζήτησης!
  1. Απαράδεκτο είναι το έγγραφό του, όταν εν όψει της συζήτησης της Τρίτης, στο Περιφερειακό Συμβούλιο, τολμά να μας κάνει υποδείξεις «περί της δέουσας διοικητικής διαδικασίας, στις σχέσεις των δύο βαθμών Αυτοδιοίκησης» και αυτό, όταν του ζητήσαμε να μας απαντήσει μέχρι την Παρασκευή το βράδυ, για τα τρία (και μόνο) συγκεκριμένα έργα, για τα οποία παρεμπιπτόντως χθες το βράδυ, ήταν ασαφέστατα και πλημμελώς πληροφορημένος και καθόλου ενημερωμένος, ενώ τις Μελέτες, τις είχε (εκτός εάν του τις έκρυβε… ο κος Φιλίππου!!), σχεδόν ενάμισυ μήνα στα χέρια του!!
Αυτά  επίσης γράφονται, όταν η κα Δούρου αρνείται επί δέκα ημέρες, να σηκώσει το τηλέφωνό της και μόνο, για να μιλήσει, όταν της ζητούσαμε διαρκώς, ένα σύντομο ραντεβού, για τα συγκεκριμένα τρία (3) έργα!!
  1. Τέλος, η απάντηση του είναι παρελκυστική, γιατί αναφέρεται σε άλλα τρία έργα, για τα οποία προσπαθούμε να ετοιμάσουμε Μελέτες και για τα οποία φυσικά, επειδή δεν ήταν έτοιμες, δεν ζητήσαμε τώρα, την ένταξή τους στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, για το 2017!!!
Τα ερωτήματα λοιπόν, είναι δύο, σαφή, ξεκάθαρα και με συγκεκριμένους αποδέκτες:
Α) Με ποιο δεοντολογικό δικαίωμα, η κα Δούρου επί δέκα (10) ημέρες και μετά από πολλαπλά τηλεφωνήματα  μας, κρύβεται και αρνείται να βγει έστω και για ένα λεπτό στο τηλέφωνο, ώστε να μιλήσει με ένα Δήμαρχο, για συγκεκριμένα έργα;
Β) Ο κος Καραμάνος και ο κος Φιλίππου, να αφήσουν τις παραπειστικές απαντήσεις, αναφερόμενοι σε άλλα έργα, που ΔΕΝ ζητήσαμε να ενταχθούν τώρα, στο Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων της Περιφέρειας, για το 2017  και να μας απαντήσουν συγκεκριμένα και μόνο, για τα τρία (3) έργα, που είχαμε ώριμες και πλήρεις Μελέτες και για τα οποία μόνο, ζητήσαμε να ενταχθούν στο σχετικό Πρόγραμμα Εκτελεστέων Έργων!
Γιατί δεν τα ενέταξαν;
Οτιδήποτε άλλο, απλώς υποτιμά την νοημοσύνη μας!
Τέλος, να ενημερώσουμε, ότι περιμένουμε με χαρά την παρουσία και τις απαντήσεις τους (έχει ήδη αποσταλεί σχετική Πρόσκλησή) της κας Περιφερειάρχη, του Αντιπεριφερειάρχη κ. Φιλίππου ή οποιουδήποτε άλλου Αντιπεριφερειάρχη οριστεί να την εκπροσωπήσει, καθώς και όλων των άλλων Περιφερειακών Συνδυασμών και των εκπροσώπων τους, που έχουν επίσης προσκληθεί!
Ραντεβού λοιπόν, την Δευτέρα το βράδυ, στις 7 μ.μ., στον Δήμο Μαρκοπούλου!
Εκεί θα εξηγήσουμε και θα μάθουν οι Συμπολίτες μας και τους πραγματικούς λόγους, της αρνητικότατης στάσης, της Διοίκησης της Περιφέρειας Αττικής, απέναντί μας.
Καλώς να ορίσουν λοιπόν όλοι οι προσκεκλημένοι μας, στον Δήμο μας και όσοι μας ακούσουν να είναι βέβαιοι, ότι θα βγάλουν ασφαλή πολιτικά συμπεράσματα, για όλους μας!
Με εκτίμηση,
ο Δήμαρχος Μαρκοπούλου Μεσογαίας,

Σωτήρης Ι. Μεθενίτης.

Σχολιασμός του άρθρου

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Σχολίασαν…Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή και δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές. Διατηρούμε το δικαίωμα να διαγράφουμε άμεσα και χωρίς καμία προειδοποίηση συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης θα αποκλείονται.

Δημοφιλή άρθρα

Σε-κλοιό-σεισμικών-επικέντρων-βρίσκεται-τις-τελευταίες-ημέρες-η-Αττική-λένε-οι-σεισμολόγοι-και…
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες
Μπαράζ-σεισμικών-δονήσεων-ανατολικά-της-Κερατέας!
16-μικροσεισμοί-στη-θάλασσα-ανατολικά-της-Κερατέας-τις-τελευταίες-43-ώρες-(Δείτε-τη-σεισμική-ακολουθία)
Οι-απανωτοί-σεισμοί-στην-Αττική-τις-τελευταίες-μέρες-οδήγησαν-σε-«λουκέτο»-το-ΟΑΚΑ;
Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-στο-Λαύριο
16-σεισμικές-δονήσεις-στην-Κερατέα-μέσα-σε-43-ώρες-–-anatolika24-–-anatolika24.gr
Γιατί-θα-ηχήσουν-σειρήνες-τη-Δευτέρα-(2/10)-στο-Κορωπί
Σεισμός-3,2-Ρίχτερ-“κούνησε”-το-Λαύριο!-Αισθητός-σε-πολλές-περιοχές-της-Αττικής

Διαβάστε επίσης...

Έκτακτη-διακοπή-υδροδότησης-σε-συγκεκριμένες-οδούς-του-Μαρκόπουλου,-σήμερα-Παρασκευή-29/9/2023-ώρες-10:00-–-13:00

Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες οδούς του Μαρκόπουλου, σήμερα Παρασκευή 29/9/2023 ώρες 10:00 – 13:00

Αρχική » Ενημέρωση » Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σε συγκεκριμένες οδούς του Μαρκόπουλου, σήμερα Παρασκευή 29/9/2023 ώρες 10:00 – 13:00 Ο Δήμος Μαρκόπουλου Μεσογαίας σας ενημερώνει,

Κινηματογραφική-καταδίωξη!-Ξεκίνησε-από-το-Κορωπί,-τους-συνέλαβαν-στην-Γλυφάδα!-–-irafina

Κινηματογραφική καταδίωξη! Ξεκίνησε από το Κορωπί, τους συνέλαβαν στην Γλυφάδα! – irafina

Δύο άνδρες συνελήφθησαν λίγο μετά τα μεσάνυχτα της Τρίτης όταν αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ κατάφεραν να τους ακινητοποιήσουν μετά από καταδίωξη. Συγκεκριμένα, η καταδίωξη ξεκίνησε

Ολοκληρώθηκαν-για-το-μήνα-Σεπτέμβρη,-τα-Ανοιχτά-Δημιουργικά-Εργαστήρια-του-Προγράμματος-«Αθλητισμός-και-Πολιτισμός-για-Όλους»,-στον-Παλαιό-Σιδηροδρομικό-Σταθμό-Μαρκοπούλου

Ολοκληρώθηκαν για το μήνα Σεπτέμβρη, τα Ανοιχτά Δημιουργικά Εργαστήρια του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

Αρχική » Αρχική » Ολοκληρώθηκαν για το μήνα Σεπτέμβρη, τα Ανοιχτά Δημιουργικά Εργαστήρια του Προγράμματος «Αθλητισμός και Πολιτισμός για Όλους», στον Παλαιό Σιδηροδρομικό Σταθμό Μαρκοπούλου

Scroll to Top