16.7 C
Keratea
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Σύλλογος Αγίας Μαρίνας: Τριτοκοσμικές καταστάσεις στην αποκομιδή σκουπιδιών

Πρόσφατα Άρθρα

DSC09842%2Bdate
Σημείωση: Με νεότερη ανακοίνωση και κατόπιν αντιδράσεων που δέχθηκε τηλεφωνικά ο του συλλόγου Οικιστών Αγ. Μαρίνας Θορικού, απέστειλε εκ νέου τις φωτογραφίες με σημάνσεις ημερομηνίας και δημοσιεύονται στο τέλος του κειμένου.
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ  
Σύλλογος Οικιστών Αγίας Μαρίνας Θορικού 

 Παράλια Λαυρεωτικής – ΤΡΙΤΟΚΟΣΜΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣΔεκαετίες πίσω βρίσκεται η αποκομιδή απορριμμάτων στις ομορφότερες περιοχές του Δήμου μας.
Οι παραλιακοί οικισμοί, αυτοί που συνεισφέρουν εδώ και δεκαετίες σχεδόν αποκλειστικά στην όποια ανάπτυξη της Κερατέας και του Λαυρίου, αντιμετωπίζονται διαχρονικά και μέχρι και σήμερα, σαν το νόθο, το ξένο παιδί μιας παρασιτικής οικογένειας.
Καμία έννοια ισονομίας και ισοπολιτείας δεν ισχύει εκεί.
Η αποκομιδή απορριμμάτων στη δική μας παραλιακή ζώνη γίνεται με τη χρήση 2 μεγάλων σιδερένιων κάδων τύπου κοντέινερ στις 2 εξόδους των οικισμών και με 5 περίπου κάδους ανά 1000 σπίτια! Τα απορριμματοφόρα, εάν το θυμηθούν ή εάν τα καταφέρουν (!), περνάνε 2 ή 3 φορές την εβδομάδα κατά την περίοδο αιχμής του καλοκαιριού! Ναι, τότε που ο πληθυσμός του Δήμου πενταπλασιάζεται από τους παραθεριστές!
Κι ας υπερχειλίζουν οι κάδοι μέσα σε λίγες ώρες…
Κι ας γίνονται μικρές χωματερές γύρω από τους κάδους…
Κι ας γεμίζουν τα ρέματα κι οι με την πρώτη βροχή…
Κι ας πληρώνουν κανονικά όλοι οι «οικιστές» για δημοτικά τέλη…

Ο σύλλογός μας επιμένει ότι οι κάδοι είναι πολιτισμός (τι ειρωνεία να λέγεται κάτι τέτοιο το 2015). Από το 2011 δήλωσε στο Δήμο εγγράφως και με τοπογραφικό ότι η ελάχιστη ανάγκη κάλυψης των αναγκών του οικισμού ήταν τότε 120 κάδοι. Τότε που υπήρχαν μόνο τέσσερις για όλη την Αγία Μαρίνα: 2 σιδερένιοι και 2 μπλε ανακύκλωσης. Αφού ο Δήμος δήλωσε αδυναμία αγοράς κάδων, την επόμενη χρονιά ψάξαμε, βρήκαμε και φέραμε 20 κάδους για δωρεάν παραχώρηση από άλλο Δήμο. Ο δικός μας Δήμος τοποθέτησε 16 από αυτούς στον οικισμό και κράτησε 4 για δικές του ανάγκες!!! Σήμερα έχουν μείνει μόνο 8 ενώ μπλε κάδος δεν υπάρχει εδώ και 2 χρόνια! Κι ο Δήμος δηλώνει άγνοια για το τι έχει συμβεί… Παράδοξο; Καθόλου…
Από το 2005, όταν ηλεκτροδοτήθηκαν σχεδόν όλα τα σπίτια στα παράλια, μπήκαν ταυτόχρονα και τα ανταποδοτικά τέλη καθαριότητας. Σήμερα τα τέλη καθαριότητας είναι 1,44 ευρώ ανά τ.μ. Δηλ. ένα σπίτι 100 τ.μ. πληρώνει 144 ευρώ το χρόνο. Τυπική υποχρέωση του Δήμου αλλά και νομική βάσει του ισχύοντα κώδικα, ήταν τότε, το 2005, να αγοραστούν άμεσα κάδοι για τα οικιακά απορρίμματα αυτών των νέων «αιμοδοτών».
Αντ’ αυτού, επιλέχθηκε και συνεχίζει μέχρι και σήμερα η ίδια πολιτική. Αυτή της βδέλλας. Ας ρουφήξουμε από τους οικισμούς για να καλύψουμε όσο καλύτερα μπορούμε τους ψηφοφόρους μας στις πόλεις αφού οι «οικιστές» δεν ψηφίζουν στο δικό μας Δήμο. Λες και τα ρέματα κι οι δεν ανήκουν σε όλους.
Αν υπάρχουν δημόσιοι φορείς και κρατικοί λειτουργοί που αυτά τα βρίσκουν διασκεδαστικά ως ιστορία ή ενδιαφέροντα ως κουτσομπολιό, ούτε αυτό φαίνεται παράδοξο σε εμάς. Δεν έχουν παρέμβει τόσα χρόνια, γιατί να το κάνουν τώρα; Αν τα ‘βλεπαν σε κανένα ρεπορτάζ στα κανάλια όμως θα ‘τρεχαν όλοι να κρυφτούν. Κι αν γίνονταν στάση πληρωμών των δημοτικών τελών καθαριότητας απ’ τα παράλια, τότε αυτό θα ήταν το «παράδοξο».
Αχ μου καημένη!

Και για αυτά, το γνωρίζουμε καλά, δικαιολογίες εύκολα θα βρουν αυτοί που ξέρουν και αβίαστα τις βγάζουν απ’ το τσεπάκι: η κρίση, τα κονδύλια, το προσωπικό, οι σεισμοί, ο ανάδρομος Ερμής, ξέρετε τώρα!
Κυριακή, κοντή γιορτή! Το καλοκαίρι ξεκινάει.
Εδώ θα ‘μαστε να ιδούμε τι θα δούμε. Και μετά να κάνουμε κι εμείς ότι πρέπει να κάνουμε.Γιώργος Μανιώτης
του συλλόγου Αγίας Μαρίνας Θορικού

ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΠΡΟΣ ΤΟ ΔΗΜΟ ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗΣ

Με νέα επιστολή ο κ. Μανιώτης σήμερα 29-4-15 αναφέρει:

Διευκρίνιση για τις φωτογραφίες
Ενοχλήθηκε ο Δήμος από τη δημοσίευση του θέματος.
Κι ενοχλήθηκε κυρίως για τις φωτογραφίες οι οποίες δεν τραβήχτηκαν σήμερα ή χθες. Αφού λοιπόν αυτές δεν είναι χθεσινές – κάποιες ούτε καν φετινές κι άλλες προ 4ετίας – και σήμερα Τετάρτη τα αποκομιδής είναι καθαρά, ε τότε «δεν υπάρχει πρόβλημα»! Ότι αναφέρει το κείμενο και ότι συμβεί σε λίγες βδομάδες… «είναι αδιάφορο».
Προφανώς ο εκνευρισμός αφορά τον επιμερισμό ευθυνών μεταξύ της παρούσας δημοτικής αρχής και των προηγούμενων. Αυτό είναι το ζητούμενο. Να ρίξουμε τα βάρη στους «άλλους». Να αποποιηθεί ο καθένας το φορτίο που τον βαραίνει. Λες και «οι άλλοι» δεν είναι αιρετοί του δικού μας Δήμου. Λες και δεν θα έπρεπε να ντρεπόμαστε, αιρετοί και δημότες μαζί.
Τα δημοσιεύσαμε και πριν 3-4 βδομάδες όμως, εδώ. Με φωτογραφίες καθημερινές τότε αλλά όχι στα site που βλέπουν οι πολλοί. Δεν τα είδαν όλοι οι συμπολίτες μας.
Η συνταγή αντιμετώπισης των σοβαρών ζητημάτων εξακολουθεί να ακολουθεί την κλασική περπατημένη: «Ας είναι, δεν βαριέσαι…!! Ας τα κρύψουμε τώρα κάτω από το χαλάκι, κι έχει ο Θεός».
Σας παρακαλώ να δημοσιευθούν οι φωτογραφίες με τις επισημάνσεις της ημερομηνίας που τραβήχτηκαν έτσι ώστε να αποκατασταθεί η αλήθεια της κάθε εικόνας. Όσο για το κείμενο που δημοσιεύτηκε και μιλάει για διαχρονικό πρόβλημα… αυτό θα ξεχαστεί, ποιος κάθεται να διαβάσει…!!!

Γιώργος Μανιώτης
του συλλόγου Αγίας Μαρίνας Θορικού
DSC00009%2Bdate

DSC04807%2Bdate

DSC04809%2Bcrp%2Bdate

DSC04813%2Bdate

DSC04827%2Bdate

DSC05776%2Bdate

DSC07918%2Bdate

DSC08229%2Bdate

DSC09227%2Bdate

DSC09842%2Bdate

DSC09846%2Bdate

DSC09855%2Bdate

Σχολιασμός του άρθρου

Ενημέρωση μέσω Email

Εισάγετε το email σας για εγγραφή στην υπηρεσία αποστολής ειδοποιήσεων μέσω email για νέες δημοσιεύσεις.

Εγγραφείτε στο Newsletter του forkeratea.com

Ενημερωθείτε καθημερινά από την ιστοσελίδα forkeratea.com επιλέγοντας να λαμβάνετε το ηλεκτρονικό newsletter. Γράψτε παρακάτω το email σας.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Παρόμοια Αρθρα

ΣΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ